Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jovanka broz – pomagaj!

jovanka broz – pomagaj!

jovanka…saj vem,da je o bureku ze bilo govora, ampak jaz bi onega okroglega ves, ne pa tistega zavitega..

prosim prosim, kako to naredim, kako polagam testo…a tisto vleceno iz trgovine je zanic, a?

drugo pitanje: MASLENICA. Znas? to je od prijateljice baka iz Bosne naredila in ko mi je ponudila, sem potleh padla…neko vleceno polnovredno trsto, speces, polijes z mlekom in ko se napije…

rada bi sama znala, da ne cakam vedno bake Julke dvakrat na leto;)))

hvala!!!

Če bo mali gepard tako dobro pekel in kuhal kot je na tem forumu razvidno bo postal Veliki Gepard.:)Adijo pa zdrava ostani 🙂

vse znam, razen bureka in maslenice se ne 😛

jovankaaaaaaaaaaa??????????

Jovanka Broz je sedaj v hiši cvetja. :-))))

mali gepard pozdravljena, ma nisem vedela,da rabiš pomoč.

ali rabiš recept, kako narediti ali kako zložiti v pekač?

Za maslenico je enostaven recept, ker je “burek prazen. Raztopiš maslo in v njega daš sladko smetano ,posoliš, zlagaš testo v pekač in polivaš čez vsak list to maslo in smetano. Spečeš, z žlico natrgaš v pekaču in mi zraven jemo skuto posoljeno in polito s kislo smetano ter paradajz.

hvala jovanka, ampoak ja, v bistvu me zanima, kako v pekac zloziti?

maslenico bom probala, ampak povej mi testo, kako nardis? ali ga kar kupis?
in seveda burek – ni razvidno;) ampak zanima me tisti trikotni burek, ne zavit kot osja gnezda ves. ceprav vem, da ti ga zvijes, enkrat sme zasledila…

hvala, lp!!

to ti je čisto enostavno. Testo raje kupi(tržnica),ker je preveč packanja s tem. Vzameš okrogel pekač premera cca 30 cm. pooljiš, daš kos testa, tisto kar gleda čez kar zvij robove na noter v pekač, namaži z nadevom, drugo testo, spet oblikuj z rokami,kar potlačiš testo tam,kjer je širše os pekača in tako mažeš dokler ne porabiš sestavine. Po vrhu samo premaži z oljem in spečeš, zrežeš na 4 trikotnike.
jaz v bistvu ne delam vedno tisto okroglo gnezdo, kakor me kdaj prime. danes sem ga v “rolade”zavijala in v krog v pekač.

Če bi še kaj ti kar vprašaj, lepo te pozdravljam

zlata si!

verjamem, da je testo na trznci druga pesem ( a na pokriti, vleceno na kilo?), ker ce kupim vleceno v trgovini, ala pecjak varjanta, je trdo in tanko in bljak…kako ga narediti uzitnega, da bo prav za burek?
al ni varjante, ker je pretanko?

😛

polivaš čez vsak list to maslo in smetano. Spečeš, z žlico natrgaš v pekaču in mi zraven jemo skuto posoljeno in polito s kislo smetano…..
MASLO IN SMETANA IN SMETANA IN SKUTA….KOLK HOLESTEROLA

hvala, ampak zanimalo me je, zakaj kupljeno vleceno ni tko fajn, ne pa kolk holesterola ima ..

koment, res je kar si napisala ampak se ti kar meša od užitka,ko ješ. Moja tašča tako je že celo življenje pa nima holesterola, niti sladkorno niti visok pritisk. Pa še na masti kuha .

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close