Najdi forum

Jordanija

Zdravo,

Je bil že kdo v Jordaniji, mogoče preko agencije?
Lansko leto so jo na Kompasu odpovedali, sem bila prav žalostna, letos vidim, da je zopet v programu… Je že bil kdo tam, se plača iti, cene..?

Hvala.

Bila preko Kompasa v hotelu Coral Bay, ki leži tik ob koralnem grebenu (idealno za snorkljanje) in je cca. 15 km oddaljen od mesta Aman. Ostali Kompasovi hoteli so vsaj takrat bili locirani v mestu Aman. V samem mestu imajo samo “dražji” hoteli lastno plažo, pri ostalih pa lahko uporabljaš javno plažo (pričakuj veliko firbcev) ter plaže, kjer plačaš vstopnino. Kar nekaj slovenskih gostov se je pripeljalo s taksijem (ki je poceni) ali busom (ki je vozil nekajkrat na dan goste iz mesta na koralni greben) tudi na plažo hotela Coral Bay. Ti so seveda plačali vstopnino, ki pa ni bila poceni (7 dinarjev če me spomin ne mara).
Hrana v hotelu prilagojena vsem okusom. Cene pijače in hrane zmerne.
Organizirane imaš 3 izlete in sicer v znamenito Petro (definitivno priporočam), na Mrtvo morje in v Aman (veliko vožnje, kakšna ura postanka na Mrtvem morju) ter v kamnito puščavo Wadi Rum (romantični sončni zahod). 4 izlet je pa organiziran kot fish piknik z ladjo na koralne grebene. Jaz sem se udeležila prvih treh, kajti kot sem že omenila se je naš hotel nahajal ob koralnem grebenu.
Jordanija definitivno ni tipična počitniška dežela kot so Grčija, Tunizija, Turčija. Nočnega življena je zelo malo oz. ga praktično ni.
Jaz počitnice v Jordaniji toplo priporočam tistim, ki si želijo spočiti od tempa vsakdanjega življenja in uživajo v lepotah morja in spoznavanja novih kultur. Vsekakor mi tudi ni bilo žal, da sem si izbrala hotel, ki se je nahajal ob koralnem grebenu.

u, hvala za tak izčrpen odgovor.
že lani sem gledala Jordanijo, pa jo je Kompas jeseni odpovedal.
Upam, da letos bo!! Pa da bo cenovno znosno.
Hvala.

LP.

Tudi midva sva lani želela v Jordanijo, pa so že poleti odpovedali vse avione. Tega hotela zdaj nimajo v ponudbi (imela so ga za novoletne praznike), ampak jaz drugam kot v ta hotel ne bi šla. Že zaradi koralnega grebena. Bom kar kontaktirala Kompas, če se da kaj zrihtat.

Zakaj pa ne greste v lastni režiji bi za enako ceno lahko bili v Jordaniji 14 dni in videli in doživeli 5x več ?

Tjasa

Tjaša,

sej najbrž imaš prav, manj bi zapravila, če bi šla v svoji režiji, ampak to pomeni, da bi morala za prav vse poskrbeti sama, za kar pa nimam energije. Celo leto delam in bi rada vsaj tista dva tedna poleti uživala, ne da mislim na to kje bom zvečer spala ali jedla…

😉

Jordanijo ti toplo priporočam. Sam sem bil oktobra 2004 na potovanju po celotni Jordaniji preko agencije Ilirika (mislim da je bil organizator agencija TAO). Izredno zanimiva dežela. Temeperature so se še vedno gibale okoli 30°C tako, da se je bilo prav užitek namakati v Rdečem in Mrtvem morju.
Cene so takrat bile morda za odtenek višje kot pri nas. Prijetno me je presenetilo, da so ljudje prijazni in nič kaj vsiljivi kot so npr.: v Turčiji in Egiptu (upam da jih dosedaj ni pokvaril turizem).
Za 14 dni mogoče ne bila slaba kombinacija potovanja po Jordaniji in nato preostanek počitnice v Aqabi ob Rdečem morju. Če boš šla v Jordanijo – niti po razno ne smeš preskočiti ogleda Petre in Mrtvega morja.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close