Najdi forum

JORDANIJA

Živjo

Rada bi obiskala to državo v lastni režiji.
Zanima me kateri mesec je najbolj primeren za potovanje? Kaksno je potovanje v mesecu decembru in januarju?
Kako draga je država in koliko časa je dovolj za grob ogled države oz. vsaj glavnih znamenitosti?

Hvala za informacije.

Lp Misa

Jaz sem bila lani konec semptembra, začetek oktobra v Jordaniji 14 dni v lastni režiji.
Mislim, da je 2 tedna čisto dovolj za odkrivanje države tudi bolj poglobljeno.

Temperature so bile oktobra od 25 do 30°C, ravno prave za potovanje. Decembra oz. januarja zna biti kar hladno, ker je takrat na severu države tudi sneg. Najboljši čas za potovanje v Jordanijo je oktober/november oz april/maj.

Tjasa

Pozdravljena,
jaz sem bila tam pred nekaj leti in sicer avgusta, pa ni bilo tako zelo vroče. Po državi smo potovali skupaj s še nekim domačinom, s katerim smo se spoznali že prej v Egiptu. Imel je avto, tako, da je bilo vse skupaj precej lažje in hitreje (se pa strinjam, da je 2 tedna čisto dovolj za ogled). Drugače je tam precej drago, vendar če imaš zraven sebe še domačin-a/ko imaš vse ceneje. Tako nam je tudi ta zrihtal poceni sobe.
Jordanijo se res splača videti, tako da uživaj!
Lp

Zdravo,
ali lahko navedeš koliko približno pridejo nočitve, hrana, javni prevozi, ker tudi jaz nameravam tja v lastni režiji.
hvala
Lp Damjan

Poskušala se bom spomniti cene ampak računaj kakšen JD + ali -:
1. Hotel: odvisno kje se nahaja
– v Ammanu, Mrtvem morju, Aqaba so najdražji in znašajo na noč 2 posteljna soba okoli 30 JD
– ostali deli države 2 posteljna soba med 20 JD in 25 JD
Spala sva v hotelih s 3 zvedzicami kar je enako kot pri nas hotel z 2 zvezdicama. Hoteli so lepi in čisti in sva bila izredno zadovoljna. Najlepši hotel je bil v Petri ( Petra Moon Hotel ).

2. Javni prevoz
povezave iz Ammana so dobre po celi državi, ostala mesta in kraji pa brez štopanja ali svojega avta / motorja ne gre
Taxi v Ammanu stane 1JD – vožnja po mestu
najboljša varianta so taxi, ki jih lahko najameš za en dan in je šofer tudi vodič. Cena: odvisno od destinacije, vendar računaj okoli 100 JD
Midva sva imela 4 dni najet avto, da sva si lahko ogledala puščavske gradove in se hitreje pomaknila iz severa proti jugu

3. Hrana
Hrana je odlična in nisva imela nobenih težav s prebavo. Odvisno kje ješ, je tudi cena. Če ješ na stojnici lahko dobiš tudi za 1JD ali 2Jd, v restavraciji pa so vedno samopostrežne mize in pride na osebo od 6JD do 7JD.

Razno:
1JD = 280 Sit
Vedno in obvezno se pogajaj za ceno in jo lahko znižaš tudi za 50% ( razen nočitve v hotelih )
Obvezna je napitnina, ki znaša do 1JD

Če te zanima moj itinerarij se mi javi na mail, da ti posredujem konkretne informacije.

LP;
Tjasa

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close