JORDANIJA
Jaz sem bila lani konec semptembra, začetek oktobra v Jordaniji 14 dni v lastni režiji.
Mislim, da je 2 tedna čisto dovolj za odkrivanje države tudi bolj poglobljeno.
Temperature so bile oktobra od 25 do 30°C, ravno prave za potovanje. Decembra oz. januarja zna biti kar hladno, ker je takrat na severu države tudi sneg. Najboljši čas za potovanje v Jordanijo je oktober/november oz april/maj.
Tjasa
Pozdravljena,
jaz sem bila tam pred nekaj leti in sicer avgusta, pa ni bilo tako zelo vroče. Po državi smo potovali skupaj s še nekim domačinom, s katerim smo se spoznali že prej v Egiptu. Imel je avto, tako, da je bilo vse skupaj precej lažje in hitreje (se pa strinjam, da je 2 tedna čisto dovolj za ogled). Drugače je tam precej drago, vendar če imaš zraven sebe še domačin-a/ko imaš vse ceneje. Tako nam je tudi ta zrihtal poceni sobe.
Jordanijo se res splača videti, tako da uživaj!
Lp
Poskušala se bom spomniti cene ampak računaj kakšen JD + ali -:
1. Hotel: odvisno kje se nahaja
– v Ammanu, Mrtvem morju, Aqaba so najdražji in znašajo na noč 2 posteljna soba okoli 30 JD
– ostali deli države 2 posteljna soba med 20 JD in 25 JD
Spala sva v hotelih s 3 zvedzicami kar je enako kot pri nas hotel z 2 zvezdicama. Hoteli so lepi in čisti in sva bila izredno zadovoljna. Najlepši hotel je bil v Petri ( Petra Moon Hotel ).
2. Javni prevoz
povezave iz Ammana so dobre po celi državi, ostala mesta in kraji pa brez štopanja ali svojega avta / motorja ne gre
Taxi v Ammanu stane 1JD – vožnja po mestu
najboljša varianta so taxi, ki jih lahko najameš za en dan in je šofer tudi vodič. Cena: odvisno od destinacije, vendar računaj okoli 100 JD
Midva sva imela 4 dni najet avto, da sva si lahko ogledala puščavske gradove in se hitreje pomaknila iz severa proti jugu
3. Hrana
Hrana je odlična in nisva imela nobenih težav s prebavo. Odvisno kje ješ, je tudi cena. Če ješ na stojnici lahko dobiš tudi za 1JD ali 2Jd, v restavraciji pa so vedno samopostrežne mize in pride na osebo od 6JD do 7JD.
Razno:
1JD = 280 Sit
Vedno in obvezno se pogajaj za ceno in jo lahko znižaš tudi za 50% ( razen nočitve v hotelih )
Obvezna je napitnina, ki znaša do 1JD
Če te zanima moj itinerarij se mi javi na mail, da ti posredujem konkretne informacije.
LP;
Tjasa
Forum je zaprt za komentiranje.