Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika jogurtovo pecivo

jogurtovo pecivo

Izkušene kuharice, na pomoč!
Včasih sem pripravljala jogurtovo pecivo in mi je res lepo uspelo. Zadnje čase pa ne uspe več! Ko je pečeno, je videti lepo – rahlo in lepo naraslo, tudi zelo okusno. Ko pa kakšen dan stoji, pade skup, izgled dobi oljnat, nič več ni rahlo niti privlačno na pogled. Postane zbito in mastno.
Ima katera kakšno idejo, kaj bi lahko bilo krivo??

Sori, ne vem. Poskusi sama raziskati svoj recept prej in sedaj, kje improviziraš, kaj spremeniš, dodaš… Po kakšnem receptu pa pečeš?

Mafini so podobna reč kot jogurtovo pecivo, recepta sta skoraj identična. Za mafine velja, da jih je treba pojesti prvi dan, naslednji dan so večinoma zbiti, suhi in ne več tako dobri. Mikrovalovka jih sicer osveži, a vem, da to ni tvoje vprašanje. Kolikor sem raziskovala mafine, sem prišla do tega, da če povečujem količino dodanega mleka (poleg maščobe), so mafini vse bolj zbiti. Manj (ali celo nič) mleka pomeni bolj rahel biskvit, bolj podobno navadnim mastnim biskvitom. Jogurt je sicer boljše kot mleko, a pri neki količini verjetno pride do istega učinka.

Je pa tudi z navadnimi biskviti z maščobo tako, da naslednji dan postanejo nekoliko bolj zbiti in na pogled oljnati…

LP Mimi

Mimi,

hvala za odgovor! Nič kaj nisem drugače delala … mogoče smo ga včasih hitreje pojedli pa ni bilo treba drug dan gledat, da je nekam čudno :)))

Pozdravček!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close