Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Jogurtova torta-recept

Jogurtova torta-recept

Lepo prosim za recept za jogurtovo torto.
Mi lahko kdo pomaga? Morda bi jo spekla že med vikendom.

LP

Iva

Podlaga: zmleti keksi s stopljenim maslom: z njimi obložiš dno tortnega modela in z žlico dobro pritisneš na dno. Vsaj za 1 uro daš v hladilnik

Jogurtova masa:

1/2 l jogurta zmešaš z 1-2 žlicama limoninega soka in 10 dag ( ali po okusu) sladkorja.
Stepeš 1/4 l sladke smetane, primešaš jogurtovi masi.
6 listov želatine raztopiš v hladni vodi, ožameš, jo raztopiš v vroči vodni kopeli.
Ko je želatina tekoča, ji primešaj nekaj žlic jugurtovo/smetanove mase in
vse skupaj vmešaj v maso.
Vliješ na piškotno maso, vsaj za 2 uri daš v hladilnik, da se strdi.

Nato torto obložiš s sadjem ( meni je naj jagodičje: maline, borovnice ..).
Po navodilih na vrečki čez sadje preliješ tortni prliv in to je to.

Je pa še mnogo variant: laho brez smetane, lahko s sadnm jogurtom , laho s kislo smetano in jogurtom ….
Pazi le, da boš dala ustrezno količino želatine : 6 listov na 1/2 l tekočine
(tako mislim, da piše na vrečki ) in vedno dala nekaj mase v tekočo želatino preden jo vmešaš v celo maso.
S tem se “zazihraš”, da se želatina lepo vmeša in ne nastanejo grudice… masa je pa mehka.

To je podobno jogurtovi strjenki. Namaz,mislim. Obstaja pa še neka podobna torta s skuto!? Ali je tam samo skuta in smetana? Pozdrav Tana

Tana,verjetno mislis torto brez pecenja- krema pa je skutina+ stepena smetana ? ni prav dolgo,ko je bila “obravnavana” tukaj na forumu. pojdi v iskanje…pod pecivo brez peke..ali nekaj takega. lp petra

Tana
lahko daš jogurt (navadni ali sadni), skuto, kislo smetano, sladko smetano, sadje (kose ali zmečkano) in poljubno kombiniraš. Vse je odvisno od okusa. Lahko narediš tudi več plasti tako da uporabiš različno sadje ali jogurte različnih okusov.

Tana, kakšno jogurtovo torto pa imaš natančno v mislih? SI jo kje videla in si zato želiš takšno spečt? ALi pa se mogoče ne peče v pečici, tako kot je napisala petra?
LP

Hvala Petra,sem nasla. Pozdrav Tana

Zdravo,

hvala za recept. Bom takoj poskusila naredit.
A lahko čez jogurtovo maso namesto tortnega preliva pokrijem napr. z eno plastjo peciva (da je to kot prava torta) in tudi za dno uporabim pecivo?

LP Iva

Če se ti skomina po dobri skutini torti, vtipkaj v iskalnik “skutina posipanka” – moja najljubša torta, ki ima zgoraj tak posip, da tudi malo hrusta…njam…

Pa dober tek v vsakem primeru!

Iva lahko, vendat bi za spodnjo plast uporabila krhko testo za pite, da se ne nemoči, za gornjo pa biskvit.

lp
Q10

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close