Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika JOGURTOVA PITA – ali recept drži??

JOGURTOVA PITA – ali recept drži??

Na tem forumu malo nižje je ena kuharica navedla recepte, pa sem vmes našla tega Jogurtnova pita in bi ga naredila – pa se sprašujem (ker sem sicer zelo anti talent za kuho) – 25 dag ostre moke…. pa nato 4 jogurtni ‘ 3 kisle smetane…. a so to prava razmerja?????

JOGURTOVA PITA

Testo:
25 dag. ostre moke
1 pecilni prašek
4 rumenjaki
10 dag. sladkorja

Nadev:
1 vanili sladkor
1 lupina limone
4 navadni jogurti
3 kisle smetane
3 žlice moke
15 dag. sladkorja
sneg 4-ih beljakov

Testo:
Sestavine zmešamo v testo. Nato maso razpolovimo in damo ½ testa v zamrzovalnik, drugo polovico pa pečemo v pečici 10 minut pri temperaturi 200˚ C.

Nadev:
Sestavine zmešamo v maso, ki jo uporabimo za nadev.

NAČIN PRIPRAVE PECIVA

Na pečeno testo dodamo nadev, po nadevu pa naribamo testo, ki smo ga dali v zamrzovalnik. Nato vse skupaj postavimo v pečico in pečemo še 30 minut pri temperaturi 180˚ C.

Evo eno JOGURTOVO PITO….k je jami jami :

15 dag sladkorja
17 dag margarine
1 vanilijev sladkor
4 rumenjake
limonina lupina
– zmešaj in dodaj
25 dag moke + 1/2 pecilnega praška
zgneti v testo, razdeli na 2 dela in daj v hladilnik
čez čas polovico testa razvaljaš in daš za poden v pekač (klasičen za peciva ne tisti od pečice, tist s visokim robom- k je skoraj za pol manjši)

potem na testo daj skupaj z
mešano :
2 tekoča jogurta
2 kisli smetani
15 dag sladkorja
malo limoninega soka
in lupino limone
1 vanilijev sladkor
+ 6 žlic moke in sneg 4 beljakov

nato naribaš na velike luknje še 2 polovico testa čez filo in pečeš cca. 45 minut na 175 C……………

Ravno včeraj sem jo pekla in sicer po tem receptu (s Kulinarične-od Majdi):

Jogurtova pita

Testo:
4 rumenjaki
10 dag sladkorja
17 dag margarine
25 dag moke
1 pecilni prašek
ščepec soli
naribana limonina lupina

Krema:
4 lončki navadnega jogurta
1 lonček kisle smetane
5 žlic moke
1 vanilijev sladkor
15 dag sladkorja
4 beljaki

Med moko zamešamo ščepec soli, pecilni prašek in sesekljano margarino. Dodamo rumenjake, sladkor in limonino lupino. Vse sestavine zgnetemo v testo. Testo razdelimo na 2 dela. En del damo v hladilnik, drugi pa v zamrzovalno skrinjo. Pustimo počivati 30 minut. Polovico testa razvaljamo na debelino en centimeter. Testo položimo na namazan pekač.

Krema:
Zamešamo jogurt, sladkor, kislo smetano, moko in vanilijev sladkor. Ne stepamo. Na koncu dodamo stepene beljake in narahlo premešamo. Spodnji del testa prelijemo s kremo. Preostanek testa, tisti, ki je bil v zamrzovalniku, pa naribamo po kremi.
Pečemo pri 180 stopinjah približno 40 minut v naprej ogreti pečici.

Pekač naj bo visok, da se testo med peko ne razleze.

Delala sem točno po receptu in je odlična!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close