Jodlarji vedo zakaj bodo izklapljali štrom
m1957, 30.01.2022 ob 14:02
Če bo zmanjkalo električne energije, se bo povečalo število zemljanov. ;)))
Ne bo se povečalo število ljudi. Ljudje se bodo začeli med seboj pobijat za štruco kruha.
Saj tu gor redno beremo kako eni travmirajo da ne morejo bit brez svežega kruha en dan v tednu. Takim bi se odpeljalo že po 3 dnevih.
iDESI974, 30.01.2022 ob 11:18
yram, 30.01.2022 ob 10:43
Briga me ce zmanka elektrike (tudi pri nas). Bomo sli pa na vikend. Midva sva opremljena in pripravljena.
Sicer zveni ok, ampak v mislih sem imel bolj konkretne pomisleke.
– koliko in katere hrane na teden? Treba je upoštevati, da hladilnik nekaj časa ni na voljo…
– kje dobiti sanitarno (deževnica) in kje pitno vodo? Ob izpadu elektrike se namreč ustavijo tudi tlačne črpalke…
Ipd. Mislim, da se ne zavedamo, kako zelo smo odvisni od elektrike. Telefonija, bančne storitve,… vprašajte bitcoinaše, kaj se zgodi z njihovim premoženjem v primeru električnega mrka? Vprašajte kmete, koliko krav lahko pomolzejo na roke (in kaj bo z ostalimi po enem tednu)? Itd.
Midva sva se dobro pripravila oz. smo se. Zemlja je, gozd je, tudi voda je. Tudi elektrika bo. Pa bencin in plin :))
Za kuhat imava sporget na drva poleg indukcije. Zunaj zidano kuhinjo na drva za poleti. Vecji kamin spodaj in v zgornje spalnice sva dala nastimat manjse peci za ogrevanje.
Spajzo sva napolnila in se polniva. Vsi bomo sli tja(vec nas bo) ce bo treba. Se dve manjsi koci postavljava in siriva ograjo. Bomo celo krdelo, se bomo tudi branili ce bo treba. Dol mi visi, mi bomo preziveli, nema predaje. :)))
yram, 30.01.2022 ob 20:09
Midva sva se dobro pripravila oz. smo se. Zemlja je, gozd je, tudi voda je. Tudi elektrika bo. Pa bencin in plin :))
Za kuhat imava sporget na drva poleg indukcije. Zunaj zidano kuhinjo na drva za poleti. Vecji kamin spodaj in v zgornje spalnice sva dala nastimat manjse peci za ogrevanje.
Spajzo sva napolnila in se polniva. Vsi bomo sli tja(vec nas bo) ce bo treba. Se dve manjsi koci postavljava in siriva ograjo. Bomo celo krdelo, se bomo tudi branili ce bo treba. Dol mi visi, mi bomo preziveli, nema predaje. :)))
Dobro ste se opremili.Ne pozabite še na zalogo zdravil,prve pomoči in sveč.
živim v AT, 30.01.2022 ob 09:13
Jaz pa živim v Avstriji in o vseh teh ukrepih nič ne vem?
Res pa je, da ne berem bosanskih medijev. Bi morala brati bosanske medije, da bi vedela kaj se dogaja v Avstriji?
Bi morala iskati Bosanke v Avstriji in jih spraševati, če so njihova sončeca dobila kak sms?
Sem mislila, da rabim za AT nemščino. Pa vidim, da rabim srbohrvaščino, da bi lahko sledila bosanskim medijem, da bi bila na tekočem o stanju v Avstriji.
Kaj mi bo nemščina, če pa v nemščini ni takih novic kot v bosni :).
očitno si neinformirana, ne gre se za bosanko, ampak to opozarja vaša ministrica med drugim.
Forum je zaprt za komentiranje.