Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Jodlarji vedo zakaj bodo izklapljali štrom

Jodlarji vedo zakaj bodo izklapljali štrom

Toliko, da veste, zakaj Avstrijci vedo nekaj več, kot očitno mi:

.https://www.24ur.com/novice/tujina/avstrijci-v-strahu-pred-izpadom-elektrike-vlada-pripravite-si-zaloge-hrane-in-vode.html

zaradi tega in ne pomanjkanja elektrike zaradi zapiranja “pipc” in ker nimajo jedrske elektrarne:

.https://www.24ur.com/novice/svet/video-sonce-zajele-solarne-nevihte-valovi-sevanja-drvijo-proti-zemlji.html

.https://www.slovenskenovice.si/novice/svet/izdano-opozorilo-za-soncno-nevihto-lahko-pride-do-katastrofe/

.https://www.metropolitan.si/aktualno/opozorilo-znanstvenikov-zaradi-soncne-nevihte-smo-lahko-vec-mesecev-brez-interneta/

.

Bo šlo izgleda po tem pasu, kjer leži Avstrija, bo najbolj na udaru – mio smo pa njihovi sosedje.

Zakaj mislite, da bi štrom izklopili – da jim hekerji ne sesujejo ?  Amak kako zaniivo, ko se zadeve ravnajo po “teorijah zarot” in ne obratno.

Nabavite si tisti, ki nimate plina ali pa kurjave na trda goriva v domovanju čimprej  plinske jeklenke pa zunanje žare, da boste lahko kuhali in greli vodo za umivanje …. Pa petrolejke spet zglancat, sceče na parafin, zalogo baterij… POwer bank na sončne celice.. Telefoni pa tako ali tako verjetno ne bodo delovali tudi nekaj časa – ker bodo zadeve preventivno izklopljene. Pometite prah v kevdru in si naredite nekaj osnovnih zalog in skret papirja 🙂

Sicer pa – tudi nam ne bo nič pomagala jedrska elektrarna, ker jo bodo morali ob takem udaru ugasnit…. Preventivno.

Gre za geomagnetne sončne nevihte, da bo bolj jasno:

.https://sl.great-spacing.com/publication/27814/

To s sončnimi nevihtami je ravno toliko verjetno kot hekarski napadi.

Pred leti so američani skupaj z izraelci odprli pandorino skrinjico ko so shekali vse pomembne zadeve v Iranu. Od takrat je dovoljeno vse. Ne delajte si utvar, vse se da ugasnit na daljavo. Če bo prišlo do resne vojne bomo pristali v srednjem veku.

Je pa res da če pripravljajo ljudi za krajše obdobje, je večja verjetnost da predvidevajo nevihte.

Sem pa mislila da bo ostalo le pri pošti s priporočili kako ravnati, nisem vedela da morajo podpisovat da so seznanjeni.

Že poleti ali še prej se je pisalo o tem in tudi o obveščanju Nemcev s strani  vlade, da naj si pripravijo zaloge. Precej vročičen čas je tole. Marsikaj se dogaja po svetu. Ne le Ukrajina, tudi na mejah osrednjeazijskih držav nekdanje SZ se razmere zaostrujejo. O tem se nič ne piše. Mediji raje tračarijo o kmetijah, sanjskih moških, barih, o vsakem prdcu raznih wanabijev. Poleg kovida bo zdaj na tapeti še olimpijada, ki bo zaposlila množice. Za marsikoga bo šok, ko se bo neko jutro prebudil v povsem novo realnost.

Nisem brala do koče, ampak a to priteče staršem, otrokom po novem, otroki tastarih ste eni.energetsko pa bodo sedaj vaši sončki odločali.al kakako? Cene so višje kot je brati . Mladoletni so opravilno sposobni. Po novem.

Že zaradi protesta kamionarjev si je potrebno narediti zalogo vsega,ker bo motena preskrba.

Janša vam bo dal  do volitev cenejše položnice. O čem plankate tam z Avstrijci po novem?

Odgovor na objavo uporabnika
Že poleti, 30.01.2022 ob 00:35

Že poleti ali še prej se je pisalo o tem in tudi o obveščanju Nemcev s strani  vlade, da naj si pripravijo zaloge. Precej vročičen čas je tole. Marsikaj se dogaja po svetu. Ne le Ukrajina, tudi na mejah osrednjeazijskih držav nekdanje SZ se razmere zaostrujejo. O tem se nič ne piše. Mediji raje tračarijo o kmetijah, sanjskih moških, barih, o vsakem prdcu raznih wanabijev. Poleg kovida bo zdaj na tapeti še olimpijada, ki bo zaposlila množice. Za marsikoga bo šok, ko se bo neko jutro prebudil v povsem novo realnost.

A na Kitajskem meniš? Al kje bo ta vpogled? Zadnje več kot 2,5 leti. Od kje že, iz Neptuna. ?

Res je, že na jesen sem zasledila to novico in še, da bo kriza z nafto. Naj si kamioni in avti naredijo zaloge so obveščali že takrat.

Ja pri nas tric trač novice kaj je, 30.01.2022 ob 06:43

Res je, že na jesen sem zasledila to novico in še, da bo kriza z nafto. Naj si kamioni in avti naredijo zaloge so obveščali že takrat.

@ že poleti

Nobena župa se ne poje tako vroča kot se skuha.

Tale Žurnalov članek pa zmaga. Da jih ni sram pisat takih nebuloz.

Bosanka, ki menda živi v AT, je v BIH bosanskim medijem povedala, da je njen otrok v AT dobil SMS… in bebavi žurnal je od bosanskih medijev pobral kaj je nek otrok povedal svoji mami Bosanki. A lahko še globlje padejo?

A res niso sposobni najti novinarja, ki bi vire o Avstriji iskal v Avstriji in ne v Bosni od neke mamice, ki ji je njeno sončce pokazalo nek sms, menda?

Zakaj sama ni dobila SMSa? Čudna ta reč, da otrokom so pošiljali, odraslim pa ne?

Sem malo posrfala ker nisem mogla spat. Zelo verjetno je razlog v nestabilnosti pridelave zelene elektrike. Zaključek je, da več kot ima država (in njene sosednje države) delež zelene elektrike, bolj je omrežje nestabilno, večja je verjetnost za redukcije. Nemčija se lepo šlepa na sosednje države iz vzhodnega bloka. So pač kralji dvoličnosti. Avstrija se je pa skregala z vsemi sosedami ki imajo nuklearke.

Jaz pa živim v Avstriji in o vseh teh ukrepih nič ne vem?

Res pa je, da ne berem bosanskih medijev. Bi morala brati bosanske medije, da bi vedela kaj se dogaja v Avstriji?

Bi morala iskati Bosanke v Avstriji in jih spraševati, če so njihova sončeca dobila kak sms?

Sem mislila, da rabim za AT nemščino. Pa vidim, da rabim srbohrvaščino, da bi lahko sledila bosanskim medijem, da bi bila na tekočem o stanju v Avstriji.

Kaj mi bo nemščina, če pa v nemščini ni takih novic kot v bosni :).

Kolikor je meni znano, naj bi šlo bolj za možnost izpada dobave plina za termoelektrarne v primeru spopada v Ukrajini.

KOlikor je meni znano, v AT nimajo termoelektrarn. Zadnjo so zaprli. Bosanski viri tega ne povedo?

Kot pravi nekdo zgoraj, obstaja tudi realna možnost digitalnega napada. Ne pozabimo, da so pametni števci za odčitavanje porabe že stvarnost in kar temelji na programski zasnovi je ranljivo. Če malo pomislim o možnih scenarijih, čisto tako, na podlagi tiste znane serije Blackout, bi nas že po nekaj dneh en tak izpad pahnil v kameno dobo.

V bistvu, če damo vse pametovanje o geopolitiki na stran, je zanimivo vprašanje, kaj ostane od naše družbe v primeru, da električna energija izpade za več kot en teden?

kolikor je meni, 30.01.2022 ob 10:15

KOlikor je meni znano, v AT nimajo termoelektrarn. Zadnjo so zaprli. Bosanski viri tega ne povedo?

Kolikor je meni znano, je velikansko število elektrarn/toplarn v AT in D v bistvu povsem odvisnih od dobav plkna preko Ukrajine.

Kolikor je meni znano, so v Avstriji zaprli zadnjo termoelektrarno na premog. Na plin in nafto še obratujejo.

Briga me ce zmanka elektrike (tudi pri nas). Bomo sli pa na vikend. Midva sva opremljena in pripravljena.

yram, 30.01.2022 ob 10:43

Briga me ce zmanka elektrike (tudi pri nas). Bomo sli pa na vikend. Midva sva opremljena in pripravljena.

Sicer zveni ok, ampak v mislih sem imel bolj konkretne pomisleke.

– koliko in katere hrane na teden? Treba je upoštevati, da hladilnik nekaj časa ni na voljo…

– kje dobiti sanitarno (deževnica) in kje pitno vodo? Ob izpadu elektrike se namreč ustavijo tudi tlačne črpalke…

Ipd. Mislim, da se ne zavedamo, kako zelo smo odvisni od elektrike. Telefonija, bančne storitve,… vprašajte bitcoinaše, kaj se zgodi z njihovim premoženjem v primeru električnega mrka? Vprašajte kmete, koliko krav lahko pomolzejo na roke (in kaj bo z ostalimi po enem tednu)? Itd.

Sta mi gornja dva pisca s konkretnimi primeri dala še malo misliti. Ko pomisliš, kaj vse je odvisno od elektrike, te kar zmrazi (celo pridelava mleka). V višjih nadstropjih to pomeni tudi oskrbo z vodo. To se mi zdi glavni problem, kam shraniti ustrezne količine vode. Kakšna ideja?

Lahko kakšen konkreten nasvet?

Če bo zmanjkalo električne energije, se bo povečalo število zemljanov.  ;)))

Pripravite si zaloge hrane za tri mesece. Folk, sanja se vam ne kaj je v ozadju. Ta teorija zarote postaja realnost iz dneva v dan.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close