Jo boste prebrali?
To se vse dogaja počasi, skozi generacije in ne tako naenkrat, da bi pa zdaj ljudje začeli drugače razmišljati, če bomo prebrali neko knjigo.
Prav tako so mlajše generacije bolj odprte in sprejemljive ter zato hitreje podležejo vplivu iz okolja.[/quote]
ja sj v bistvu maš prav no…odvisn kolk je človk labiln no….men lohk čist vsi na svetu neki rečejo, pa ne bom nardila, če sama ne bom misla, da je prav…. ne maram ovc, k se niso sposobne postavt zase in sam rinejo naprej z večino… tak lajf nima nekga višjega smisla od povprečnega preživetja…
Kako ne veš koliko imajo uspeha?
Vsaj zase bi lahko vedela, da si nam vsem (ki smo v vezah) (mon)ljubica, ker s tabo preživimo več časa kakor s svojimi partnericami… 😉
Čeprav menda nočeš bit ljubica se hodiš nastavljat semkaj….
(Sorči to je izpeljava iz tvojih ugotovitev)
To se vse dogaja počasi, skozi generacije in ne tako naenkrat, da bi pa zdaj ljudje začeli drugače razmišljati, če bomo prebrali neko knjigo.
Prav tako so mlajše generacije bolj odprte in sprejemljive ter zato hitreje podležejo vplivu iz okolja.[/quote]
Pri partnerstvu se gre (med drugim tudi) za občutek pripadnosti. Želja pripadati nekomu je precej močna, nam vgravirana v gene in dvomim, da se bo to kdaj spremenilo.
Četudi ima nekdo z nekom grob odnos, se ne spoštujeta, so prepiri, nasilje…itd, še vedno ima z njim odnos.
Vsak se trudi po svojih močeh, da bi ta odnos izboljšal in nekdo misli, da bo to dosegel s tem, da nap. ženo pripravi do tega, da po steni pleza…ali pa ona njemu najeda do onemoglosti…, kakorkoli imata odnos.
Ko pa nekdo “rešuje” svoj odnos s tem, da hodi drugam rjuhe mečkat pa prekinja odnos s partnerjem in ga gradi (čeravno v začetku površnega) z drugo osebo. To pa je znak za alarm ali pa celo olajšanje, da se reši tiranskega partnerja. Čeprav nekdo, ki ima tako zblojene predstave, da z nasiljem rešuje zvezo težko sprejme celo odhod partnerja.
Pa dobro, matjažko, kaj misliš, da se ti ne ponavljaš… Ponavljaš se v analizah skele, margot, antilope, pač vsega, kar diši po ženski…
Nisem tu, da tebi špilam animatorja, pač vam pravim tradicionalisti, ti itak ne spadaš zraven, teoretiki ste najnižja liga, nimate izkušenj ne z avanturami, ne z vezami…zato vam je smešno vse, kar je življenjsko..
In ravno v tem je namen vsega tega truda in pisanja. Da partnerka to dovoli in razume.
Da spremenijo svoja prepričanja, ki so zastarela in nenaravna ter po njihovem prepričanju kriva za nasilje in nesrečne odnose.
In bolj bi to brala, bolj bi razumela in podpirala. V tem je ves štos tega.[/quote]
Čakaj malo!! V čem je potem tu problem – če nekdo nekaj podpira in razume? Se ti zdi bolje, da ti nekdo drug odloča kaj moraš podpirati in razumeti ali da o tem odločaš sam?
Občutek pripadnosti je lahko tudi bolj problem kot želja. Bolj kot pripadati nekomu se raje pojavlja želja po pripadati meni, se mi zdi in tu leži velik problem v odnosih. :-))
Četudi ima nekdo z nekom grob odnos, se ne spoštujeta, so prepiri, nasilje…itd, še vedno ima z njim odnos.
Vsak se trudi po svojih močeh, da bi ta odnos izboljšal in nekdo misli, da bo to dosegel s tem, da nap. ženo pripravi do tega, da po steni pleza…ali pa ona njemu najeda do onemoglosti…, kakorkoli imata odnos.
Ko pa nekdo “rešuje” svoj odnos s tem, da hodi drugam rjuhe mečkat pa prekinja odnos s partnerjem in ga gradi (čeravno v začetku površnega) z drugo osebo. To pa je znak za alarm ali pa celo olajšanje, da se reši tiranskega partnerja. Čeprav nekdo, ki ima tako zblojene predstave, da z nasiljem rešuje zvezo težko sprejme celo odhod partnerja.[/quote]
Nihče verjetno ne razmišlja o izboljšanju odnosa s prevaro. Prevara večini predstavlja nekaj podobnega kot aspirin pri glavobolu. Zdravi simptome in ne vzrokov.
Živi po svoje, kakor ti paše in kakor znaš, tako kot to vsak počne, kar misli, da je najbolje za njega, pa je čisto vseeno, kaj je. Ko boš nehal loviti neobstoječe “čarovnice” po forumih, imenovane “tradicionaliste” in “zvezkarje”, boš na dobri poti.[/quote]
PREPRIČEVANJE:
Živi po MOJE in ne kakor ti paše in kakor znaš, ampak tako, kakor JAZ mislim, da je najbolje za tebe.
Kaj ima to veze z mano, če ti povsod vidiš zaroto in povode, kako te “vsi prepričujejo” in silijo v nekaj, hkrati pa te dejansko nihče, saj ti nihče ne prislanja pištole na glavo. Jaz se ne počutim ogroženega od drugih, tudi če bi me dejansko v nekaj prepričevali, imam svoje mnenje in zaradi tega ne skočim v luft.
Eh, s tabo je nesmiselno debatirat.
Vprašala si, če moški žensko spoštuje, če jo pretepe…Pa sem napisal, da je to nesmiselno vprašanje, ker vsak ve, da tu ni spoštovanja….
Zdaj pa praviš, da je takšnih parov ogromno…Kakšnih parov ? Takšnih, kjer se iz spoštovanja pretepajo ? :))))[/quote]
Saj verjamem, da ti je nesmiselno, ker ves prosti čas nameniš netu, namesto partnerki in reali. Potem res ne veš kaj se dogaja okrog v reali :).
Ja in to zame ni spoštljivo do partnerke, da si večino prostega časa v virtuali zanjo pa zmanjka časa.
Razen seveda, če si brezposeln, potem se pa opravičujem, potem ti verjamem, da imaš vseeno dovolj časa za spoštljiv odnos.
Forum je zaprt za komentiranje.