Jo boste prebrali?
To pomeni le to, da je zvestoba bistvena za večino ljudi, ker nam to daje vedeti, da nas partner spoštuje. Kar pa še zdaleč ne pomeni, da ljudi ne moti nasilje, kot je to zgoraj omenjeno.
Zato svojo teorijo utemeljuje na nerealnih predpostavkah ter opravičuje varanje in s tem še več nespoštovanja ter posledično nasilja…..[/quote]
Ja, ampak te partner spoštuje, če te pretepe? Meni je to veliko hujše kot, če seksa z nekom drugim. Nasilje, tudi psihično, je meni bistveno hujše kot skok čez plot. Saj ne pravim, da je seks z drugo osebo ok. Samo je še marsikaj hujšega.
Kdo je boljši?
Moški, ki tu in tam seksa z drugo žensko. Drugače pa je prijazen, za pogovor, glede delitve del ni težav, glede financ se sporazumeta, veliko hodita skupaj.
Ali drugi moški, ki ne seksa z drugo, ampak tu in tam žensko oklofa, delitev del mu na kraj pameti ne pride, pogovor mu je španska vas. Seks si predstavlja kot zadovoljitev sebe, zadovoljitev ženske mu ni mar?
Uči se opazovanja. Nikjer nisem začutila pričkanja, očitno si pa ti zelo razburjen:))).[/quote]
:))))
Ni bilo mišljeno negativno, če bi prav prebrala med vrsticami :)))
Zdaj pa, glede opazovanja, moram bit tiho, da se slučajno ne bi perje videlo izza vratu. Je veliko ljudi in zanimive so moje reakcije na njihove reakcije na moje opazovanje.
Aja šit…spet se pričkam.
Ne bom prebral, ker ne rabim opravičila, da je varanje nekaj naravnega.
Še posebej ne, ker naj bi takšne “biblije” dajale nek alibi le enemu nezvestemu partnerju.
Tisti pari, kjer imajo usklajeno medsebojno mnenje, da je seks z več osebami za njih sprejemljiv se pač odločijo za swinganje, swinger klube… torej počno to pred svojim partnerjem in tega ne skrivajo pred njim/njo, temveč dopuščajo, da tudi partner živi in uživa enako kot oni. Zato se mi zdi normalno, da če ima kdo mnenje, da je seks z večimi osebami nekaj normalnega, da tudi poišče partnerja na drugi strani, ki ima enako mnenje. Pa gasa in akcija. :-))
Kar se pa tiče psihičnega in fizičnega nasilja pa ne bom preveč pameten, ker je Goldi že nekje zgoraj povedala bistvo, da gre v tem primeru za nizko samozavest osebe, ki ni sposobna prekiniti nasilja nad seboj, ker se globoko v sebi premalo ceni.
Vprašanje je seveda nesmiselno in ne vem, čemu sploh postavljaš takšno vprašanje.
Ženska, ki razmišlja okrog tega in se sprašuje kdo je boljši, se sigurno ne spoštuje in nima rada. In takšna bo prej ali slej žrtev nasilja, laži, prevare……
Razlog, da prevara običajno boli bolj, kot pa ostale težave (nespoštljivo vedenje, prepiranje, ljubosumje, zmerjanje) v odnosu, pa je v tem, da se z razkritjem afere, prevarani osebi podre ves svet in njena podoba o odnosu ter zaupanje…Skratka, deluje to kot nek šok.
V ostalih primerih pa se gre za počasno propadanje odnosa in za lastnosti, ki so na nek način bile drugi osebi že poznane, pa niso bile tako izražene ali pa jih je do neke mere drugi partner celo toleriral.
Kar pa še zdaleč ne pomeni, da to nikogar ne vznemirja, kot to piše v članku.
Vprašanje je seveda nesmiselno in ne vem, čemu sploh postavljaš takšno vprašanje.
Ženska, ki razmišlja okrog tega in se sprašuje kdo je boljši, se sigurno ne spoštuje in nima rada. In takšna bo prej ali slej žrtev nasilja, laži, prevare……
Razlog, da prevara običajno boli bolj, kot pa ostale težave (nespoštljivo vedenje, prepiranje, ljubosumje, zmerjanje) v odnosu, pa je v tem, da se z razkritjem afere, prevarani osebi podre ves svet in njena podoba o odnosu ter zaupanje…Skratka, deluje to kot nek šok.
V ostalih primerih pa se gre za počasno propadanje odnosa in za lastnosti, ki so na nek način bile drugi osebi že poznane, pa niso bile tako izražene ali pa jih je do neke mere drugi partner celo toleriral.
Kar pa še zdaleč ne pomeni, da to nikogar ne vznemirja, kot to piše v članku.[/quote]
Ne, Robi, vprašanje je zelo na mestu, ker takih parov je ogromno.
Ja, tudi to, da moški nima časa za žensko ima pa čas za samske mone, je neka vrsta varanja.
Mi je pa jasno zakaj se enim zdi ta knjiga neumna, zakaj so enim taka vprašanja nesmiselna, kljub temu, da se to izredno pogosto pojavlja.
Ja, veliko parov poznam, kjer je zraven fizično nasilje, še več takih, kjer je psihično nasilje. Videno na lastne oči.
Ampak seveda je to nesmsilna tema, ker dregam v sršenje gnezdo.
Kar pa še zdaleč ne pomeni, da to nikogar ne vznemirja, kot to piše v članku.[/quote]
Ne, Robi, vprašanje je zelo na mestu, ker takih parov je ogromno.
Ja, tudi to, da moški nima časa za žensko ima pa čas za samske mone, je neka vrsta varanja.
Mi je pa jasno zakaj se enim zdi ta knjiga neumna, zakaj so enim taka vprašanja nesmiselna, kljub temu, da se to izredno pogosto pojavlja.
Ja, veliko parov poznam, kjer je zraven fizično nasilje, še več takih, kjer je psihično nasilje. Videno na lastne oči.
Ampak seveda je to nesmsilna tema, ker dregam v sršenje gnezdo.[/quote]
Z omenjanjem nasilja (tako psihičnega, kot fizičnega) sploh ne dregaš v sršenje gnezdo. To je namreč ravno tema, o kateri bi bilo treba VELIKO več govoriti.
Nekako je moj občutek, da je veliko več nasilnežev moškega spola (ma bi si upal napisati kar 99% vseh povzročiteljev nasilja).
Seveda vedno ostaja misterij, zakaj ponavadi ženske, ki so žrtve nasilja tako težko to bilo komu zaupajo… veliko raje prodajajo zgodbice o padcih po stopnicah, pa udarcih v kljuko…junejmit.
Kot ženska bi morda znala to pojasniti, ker meni res ni jasno, česa jih je sram, da ne priznajo, da so žrtve nasilja. Mogoče tega, da bodo uničile avreolo svojemu frajerju? Mogoče svoje lastne zmotne izbire?
Ponavadi trpijo leta, preden se opogumijo spregovoriti o tem.
Eh, s tabo je nesmiselno debatirat.
Vprašala si, če moški žensko spoštuje, če jo pretepe…Pa sem napisal, da je to nesmiselno vprašanje, ker vsak ve, da tu ni spoštovanja….
Zdaj pa praviš, da je takšnih parov ogromno…Kakšnih parov ? Takšnih, kjer se iz spoštovanja pretepajo ? :))))[/quote]
itak, da je nesmiselno spraševat, če moški spoštuje žensko, ki jo pretepa….valda, da ne… in ja, takih parov je ogromno…kdo je kriv, da so še skupi? ti jst povem-ženska…izključno ona sama…ker se ga ne losa, ko jo prvič udari…pika. isto je z lažmi in prevarami nasploh. tle pa res ni neki velik za debatirat.
Problem je, ker ljudje ne znajo z nekom živeti, brez da bi se zatekali k prevaram.
Zato se na takšen način, s pomočjo medijev in močjo prepričevanja, ljudi prepričuje, da bi naj partnerju dopuščali, da si ne glede na obstoj resne zveze in družine, občasno, po potrebi še pri ljubimcu ali ljubici, poišče zadoščenje za svoje spolne potrebe ali fantazije.
Da bi družba to sprejemala kot nekaj vsakdanjega. Tako bi se ljudje počutili svobodnejši ter se posledično imeli rajši, ker se več ne bi počutili ujeti ali privezani na le enega partnerja.
Teoretično, seveda. 🙂
Problem je, ker ljudje ne znajo z nekom živeti, brez da bi se zatekali k prevaram.
Zato se na takšen način, s pomočjo medijev in močjo prepričevanja, ljudi prepričuje, da bi naj partnerju dopuščali, da si ne glede na obstoj resne zveze in družine, občasno, po potrebi še pri ljubimcu ali ljubici, poišče zadoščenje za svoje spolne potrebe ali fantazije.
Da bi družba to sprejemala kot nekaj vsakdanjega. Tako bi se ljudje počutili svobodnejši ter se posledično imeli rajši, ker se več ne bi počutili ujeti ali privezani na le enega partnerja.
Teoretično, seveda. :)[/quote]
ja, sj vem…ampak ljudje smo si tolk različni med sabo, da tud ta knjiga ne more vsega posploševat…razumem njegovo razmišljanje, razumem tvojga, pa mojga itd….praktično lahko razumem vsakga po svoje, če ga poslušam…in nč ni narobe, če gre partner potešit svoje fantazije drugam, če mu partnerka to dovoli, to podpira in razume…. sam taka zveza bo pol trdna in neki vredna…v nasprotnem primeru pa mene noben ne bo prepriču, da je to normalno…ampak to sm jst, nekomu drugmu se zdi pa to ok….poln je ene literature na temo tega…finta pa je, da se vsi pač ne mormo strinjat z neko kao univerzalno logiko, ker vsak drugače čustvuje… žal….v vsaki zvezi je pomembna sam ena stvar- najt kompatibilno osebo…nč druzga…bolj k te nekdo razume, močnejša je veza in hitrejša osebnostna in čustvena rast… vse druga je pač obsojeno na propad in škoda par let truda in živcev…
In ravno v tem je namen vsega tega truda in pisanja. Da partnerka to dovoli in razume.
Da spremenijo svoja prepričanja, ki so zastarela in nenaravna ter po njihovem prepričanju kriva za nasilje in nesrečne odnose.
In bolj bi to brala, bolj bi razumela in podpirala. V tem je ves štos tega.[/quote]
ni res veš…jst lohk to 100x preberem, pa bi me vseen prizadel tako ravnanje, kr nism taka oseba…niti sama neb mogla tega nardit…pač, zakaj ne bi potem partnerja pustila, če me itak ne zadovolji in posledično nism srečna z njim… in ker človek s takim načinom razmišljanja zame ni kompatibiln, s tako osebo niti ne bi jadrala v kej resnega…
Forum je zaprt za komentiranje.