Ji je samo do denarja ali ji je do mene
Hm, 06.12.2021 ob 12:43
kultura, 06.12.2021 ob 12:34
Mogoče, 06.12.2021 ob 12:27
MARE31, 06.12.2021 ob 12:12
ko sem jo spoznal, ji nisem povedal da imam malo več kot povprečni, je pa videla avto (60k) in mi rekla, da je lep. plačujeva 50:50, enkrat ona, drugič jaz. za posodit denar ji ne morem reč ker bi izpadlo smešno. nobenega darila ni dobila od mene še nikoli ker nisva še skupaj ampak jo samo spoznavam. mislim da je malo tudi zaradi denarja ker se izogiba temam kjer bi se lahko pogovorila o plačah in stroških in plačevanju ostalega. ona ni pri denarju in to me skrbi da hoče bit z mano samo zato.
Lahko da se temam izogiba, ker ona ni pri denarju in jo to boli. Ampak vseeno, če tebe to skrbi, imaš vso pravico vprašati in malo bolj vztrajati pri tej debati glede stroškov, denarja in morebitne skupne prihodnosti. Če misliš resno z njo, pa kolikor bo trajalo bo, je prav da se o vsem pogovorita. Bolj odprta kot bosta znala biti eden do drugega na začetku (čeprav bo prvih par sekund nerodnih), bolje se bosta kasneje počutila oba, saj bosta vedela pri čem sta in se bosta lažje odločala. Če trenutno ni ravno pri denarju, ne pomeni da nekoč ne bo. Je pa to popolnoma od nje odvisno. Ne moreš pa pričakovati, da bosta šla na drage dopuste, ki si jih ti lahko privoščiš, ona ne. Ali večerje ipd. Če nimata podobnega življenjskega stila bo itak prej ali slej nastal problem in tu mislim, da bo ona bolj v stiski kot ti. Ker se bo želela dokazovati, da te je vredna. Ni pa vrednost partnerja v njegovem premoženju. Lahko da te bo ena taka bolj pogledala ko boš bolan, razvedrila ko boš žalosten, potegnila ven iz hiše ko boš depresiven ali karkoli ti zna življenje prinesti. Denar ti takrat ne bo pomagal, ker na koncu smo vsi samo ljudje in potrebujemo nežnost, skrb, čustva, bližino in druženje. S papirjem si ne moreš pomagati, ker kupljeno ni pristno in to se čuti. Energija je vse.
Mogoče ima pa samo malo kulture in z ljudmi, ki niso njeni bližnji (je napisal da sploh še par nista) ne razglablja o svojih osebnih financah. Mislim to je nek slovenski šport al kaj da bi moral človek izpisek svojega premoženja predložiti neznancem da se ti potem odločijo ali smo “vredni” njihove pozornosti. Mislim da ima ta avtor dosti večje probleme z financami kot ta punca. Obsedeno in paranoično samo o tem razmišlja. Na veliko razlaga kaj bi lahko kupil, kaj ima….in kako mu vsi to hočejo vzet. Žalostno. Žalostno je da ima človek možnost uživati v življenju brez finančnih problemov, pa vse uniči s svojo paranojo ker je tako čustveno zakrnel da misli da je tako kot njemu najbolj pomembno na tem svetu koliko ima na računu.
Poznam kar nekaj res bogatih ljudi, športnikov, podjetnikov.. in lahko rečem samo nekaj: niti njim ni lahko. Sploh ko se gre za prijateljstva in odnose. Toliko sovraštva jih obdaja, zavisti, lažnih ljudi, da boli glava. A tudi oni potrebujejo družbo in bližino ljudi. Čeprav vedo, da so nekateri v njihovi družbi le zaradi interesa. Ni lahko danes najti iskrenega prijatelja, še nam revežem ne, kaj šele bogatašem. To je cena, ki jo plačujejo za svoj uspeh. V visokih krogih je itak vse sfejkano in tam človek ne zdrži 5min, če ni ravno v tem odrasel. S časom v krogu takih postaneš enak. Govor teče samo o denarju, teme so take, da jih navadni ljudje niti ne bi razumeli. Ampak tudi to je odločitev in izbira. Če to sovpada s tvojimi nazori in je tak življenjski stil tvoja prioriteta, potem je res najbolje, da iščeš v teh krogih družico.
Nobene garancije nima nihče izmed nas. Ljudje znajo presenetiti tudi čez 15 let in pokazati svoj pravi obraz. Vsi na nek način izkoriščamo drug drugega, pa za družbo, seks, objem, pozornost, da imamo nekoga za sprehod ali h komu se vrniti domov. Da nismo sami ali osamljeni. To namreč ubija, bolj kot izdaja ali izkoriščanje. Biti sam v množici ljudi. Se počutiti osamljenega kljub temu, da je toliko ljudi okoli nas.
Ni lahko nobenemu a vsak se mora zase odločiti in prevzeti odgovornost za svoje odločitve.
To o čemer govoriš je zelo majhen krog ljudi. Večina nas je o premoženju tiho. Ne govorimo o denarju sploh. In živimo normalno življenje. Seveda imaš družbo v poslovnem svetu, ampak pametni ljudje vemo kdo so naši prijatelji in kdo znanci/kolegi. In ja, ljudje ki so javno premožni oz. to radi izpostavijo imajo običajno bolj plitke odnose. Zato ker so sami v večini plitki. Pravi odnosi, razumevanje, intima (ne mislim sex)…nima nobene veze s premoženjem. Ali čutiš človeka ali pa ne. In ja lahko te razočarajo čez čas. Se zgodi. Bogatim in revnim. Ampak obnašati se kot da ti vsi hočejo nekaj vzet pač ni zdravo. Ljudje, ki poznajo svojo vrednost, znajo tudi vrednost v drugih prepoznat. Ljudje, ki razmišljajo samo o denarju, mislijo da tudi ostali vedno razmišljajo samo o denarju. Prioritete pač.
troll tema, itak.
poznam tudi jaz kar nekaj takih, ki imajo dosti denarja. noben ni imel nikoli težav s prepoznavanjem tega, zaradi česa je ženska z njim. tiste za katere so presodili da je samo keš v igri, so imeli za parkrat podret pa adijo. zanimivo je pa to da tiste ženske s katerimi so ostali, so po videzu nič kaj posebne.
če si moški boš pomoje znal presodit sam a je zaljubljena ali ni, ne rabiš je spraševat to. pa vprašaj tudi sebe a si ti zaljubljen v njo.
neeverever, 06.12.2021 ob 12:45
mijav mijav, 06.12.2021 ob 12:30
neeverever, 06.12.2021 ob 12:28
Never ne bi bila s tipom, ki bi pustil, da mu plačam kavo. Fak, poročena sem 30 let, pa še nikoli v življenju nisem plačala kave, kosila, karkoli. Če greva ven, plača on. Hvalabogu, da so še takšni moški. Pa da se razumemo – če bi bila jaz moški, ne bi ženska nikoli plačala kave.
a potem ti finančno nič ne prispevaš?
Še enkrat preberi kaj sem napisla. Počasi, od črke do črke.
ja napisala si, da še nikoli nisi nič plačala.
itak da je ne ljubi če pravi da nista niti par ampak jo spoznava. in model bi se pogovarjal na prvih zmenkih o tem kakšno plačo ima ona. da jaz spoznam nekoga ki bi se to hotel pogovarjat, bi mu sicer brez problema povedala, bi ga pa tudi takoj dala v prijateljsko zono. pa da pustiš da ti ona za katero veš da ima manj denarja kot ti, plačuje….. nimam komentarja.
MARE31, 06.12.2021 ob 11:28
Kako naj vem da je ženski samo do mojega denarja in ne do mene? Ne bom razlagal vsega, rad bi samo da mi naštejete znake, skrite in manj skrite, da vidim a si mečem pesek v oči ali ne.
Hvala in LP
Kaj pa ji lahko ponudiš, razen denarja.
Kavalir pač nisi, če dovoliš da ona karkoli plačuje.
Če se preserava pa itak menda znaš ocenit. Ali pač ne?
Ti povem, 06.12.2021 ob 11:51
Moje mnenje je, da žensko z lahkoto prebereš ali je zaljubljena ali ne. Mora biti obsedena s tabo, ne glede na to kaj narediš ti bo vse odpustila. Ja, se bo jezila in p… a na koncu ti bo ustregla. Pa ne govorim o varanju ali drugih nespoštljivosti, ampak o karakterju. Ženski moraš biti všeč z vsemi plusi in minusi, nikoli se te ne more naveličati in “najest”. Takrat veš, da je to to. Da ti bo stala ob strani tudi če boš brez centa in da bi naredila vse na svetu, da je s tabo.
Verjamem, da ni lahko moškemu, ki ima premoženje ali pač zlatega q ali karkoli, ugotoviti ali ga ženska ljubi zaradi njega ali neke oblike koristi. A enako velja za ženske. Kako naj vejo ali ste z njimi samo zaradi seksa, lepote, postave, ali jih pa sprejemate v celoti take kot so in ljubite zato ker so točno take, kot vam paše. Pa to ne pomeni, da se vedno v vsem ujameta, ampak da si ne predatavljate življenja eden brez drugega. Ne zato, ker si ne bi mogla najti vsak nekoga drugega, boljšega, ampak ker nihče drug ne bo TI.
Točno tako čutim, ko ljubim. Dobro napisano.
Če sama služi denar in zna dobro razpolagat z njim ji je tvoj samo dobrodošel dodatek lagodnosti. Če pa ji že zdaj vse v rit vtakneš…
Predlagaj ji da bi rad gledal kako ona z drugim tipom hopa cupa… če je normalna in te ima rada, bi želela biti samo s tabo. Če bo klonila… pa veš kje si…le prodana lutka,
ti881, 06.12.2021 ob 12:29
MARE31, 06.12.2021 ob 12:20
za ponudit imam dosti. kar si vsaka želi. lahko ji jutri kupim jahto če bo hotela. kako bi izgledalo da jo direktno vprašam a je zaljubljena vame?
Ne razumeš. Dol visi dobrim ženskam za jahto. Nisi zmožen ponuditi sebe. Verjetno sploh ne veš kdo si. Vidiš se kot denarnico. Zato misliš da te tudi drugi tako vidijo. Ker drugega ni. In potem žensko, ki plačuje kavo dedcu obtožuješ da hoče biti s tabo samo zaradi denarja. Ki ji ga itak ne daš :). Patetično. Upam da ni zaljubljena in da čim prej dojame kako plitek in brez vsebine si. Ne vem kaj ima veze če je zaljubljena vate, a ni dovolj da si ti sam zaljubljen vase? Itak ni placa še za koga.
Sem hotela napisat, da je tale Mare en slepec, ampak si ti to bolje napisala, se popolnoma strinjam!
Da spoznam tipa, ki se vozi s 60k, a da si zapitke deliva pol-pol, bi sla z njim glih ene 2x na pijaco in nikoli vec!
Pa sem drugace zenska, ki se ze od najstniskih let ni pustila moskim castit, ker imam v glavi, da ce casti, me kupuje, ampak s tem pol-pol se mi pa zaserje!
Joooj, Mare, kaj nisem samska, da te spoznam in da se dobivam s tabo! Pismo, bi te vsakic prisla iskat s svojim Polotom, insistirala da jaz vozim, ti placala pijacko in te peljala nazaj domov!
Vtakni si ta svoj denar nekam, ker ti za dvojino nisi! Tudi ce najdes tako, ki ima dovolj denarja ali se vec od tebe, bos spet vse delil na pol!
Kaj ti bo jahta, ce nimas na njej cloveka s katerim bi uzival?
kultura, 06.12.2021 ob 12:58
To o čemer govoriš je zelo majhen krog ljudi. Večina nas je o premoženju tiho. Ne govorimo o denarju sploh. In živimo normalno življenje. Seveda imaš družbo v poslovnem svetu, ampak pametni ljudje vemo kdo so naši prijatelji in kdo znanci/kolegi. In ja, ljudje ki so javno premožni oz. to radi izpostavijo imajo običajno bolj plitke odnose. Zato ker so sami v večini plitki. Pravi odnosi, razumevanje, intima (ne mislim sex)…nima nobene veze s premoženjem. Ali čutiš človeka ali pa ne. In ja lahko te razočarajo čez čas. Se zgodi. Bogatim in revnim. Ampak obnašati se kot da ti vsi hočejo nekaj vzet pač ni zdravo. Ljudje, ki poznajo svojo vrednost, znajo tudi vrednost v drugih prepoznat. Ljudje, ki razmišljajo samo o denarju, mislijo da tudi ostali vedno razmišljajo samo o denarju. Prioritete pač.
V mojem krogu je tudi nekaj hudo naloudanih, a nikdar se ne pogovarjamo o denarju, tudi takrat ne, ko se vsi ti naloudani skup zberejo, nekateri so celo v podobnih poslih, a se o poslu in denarju ne pogovarjajo.
Prej se o poslih pogovarjajo povprecnezi.
Res pa je, da se druzimo ze precej let, z nekaterimi tudi ze 30 let in imamo odnose, ki niso povezani z denarjem in premozenjem.
Brezjajcnik, 06.12.2021 ob 15:19
Takle, ki na zmenkih pričakuje, da ženska plačuje, je en brezjajcnik.
Pa imam financno verjetno več kot avtor, čeprav je avto skromnejši. Ampak se bi mi zdelo žaljivo do moskega, da mu ne dovolim da je moški in mi v času dvorjenja plača kavo.
Dvorjenje? Leta 2021? Geriatric alert! 😀
Seksualno dovolj izkusen moski najlazje pred, med in po seksu vidi, ce je zenski res privlacen.
To, da si zenska zeli resno zvezo z moskim zavoljo “njega”, ne po tega kar ima, ji zmore nuditi, seveda ne le materijalno, je pravljica za naivneze. Se taksnemu lepotku bo kaj kmalu zacela postavljati pogoje, pricakovanja. Tudi, ce ni sama nic posebnega.
Okej, do tu se mi je zdela tvoja zgodba še legit. Zdaj pa vidim, da je še ena izmišljena provokacija.
Fakt1: Avto za 60k ni nekaj s čemer bi se hvalil – toliko stane Audi Q5, ki pa jih je ogromno po naših cestah.
Fakt2: Lahko ji kupim jahto. Tu sem videl da je vse fake. Da človek kupi jahto mora imeti vsaj 10 mio na bančnem računu in vsaj 200k letnega (čistega) priliva ali več.
Skratka ali si študent ki piše na MON zgodbice za doseganje klikov ali pa nakladač.
GOODLIFE, 07.12.2021 ob 11:04
Okej, do tu se mi je zdela tvoja zgodba še legit. Zdaj pa vidim, da je še ena izmišljena provokacija.
Fakt1: Avto za 60k ni nekaj s čemer bi se hvalil – toliko stane Audi Q5, ki pa jih je ogromno po naših cestah.
Fakt2: Lahko ji kupim jahto. Tu sem videl da je vse fake. Da človek kupi jahto mora imeti vsaj 10 mio na bančnem računu in vsaj 200k letnega (čistega) priliva ali več.
Skratka ali si študent ki piše na MON zgodbice za doseganje klikov ali pa nakladač.
Veš kaj, on je mislil verjetno čoln, pa se je zatipkal 🙂
Nič hudega, smo razumeli bistvo.. “osrečil” bi jo rad z jahto, a žal ni to kar ženske zadrži. Mislim, da jo boš s tem pristopom prej odrinil od sebe kot pritegnil. Naj tvoj denar ne postane ovira v tvojih odnosih. Očaraj jo z besedami, dejanji, pelji jo na sprehod zdaj ko so lučke in je vzdušje romantično v vsakem še tako majhnem mestecu, pojdita skupaj v hribe ali na biljard, tenis, na kakšno dogodivščino raziskovat neznane kraje in vasice, zapuščene gradove, skrite slapove in druge kotičke, s katerimi jo boš očaral. Povej ji kaj lepega, naj se počuti varno in željeno. Ko se bo malo sprostila in bo videla, da nisi mahnjen na denar (če je seveda temu res tako, ker prej ali slej bi tudi tebi maska padla dol) se bo morda bolj odprla in boš lahko izvedel več o njej in načinu kako razmišlja ter ali se vidiš v prihodnosti z eno tako “normalno”. Vprašaj jo o vrednotah, o njenih življenjskih izkušnjah, opazuj kako se obnaša do ljudi in živali. Kaj rada počne tudi veliko pove o njej. Sprašuj jo pomembne stvari in dobil boš svoje odgovore. Pa bodi resen ko se pogovarjaš o resnih zadevah, ker tiste, ki so bolj zadržane ali sramežljive se rade pohecajo, da zakrijejo to sramežljivost in boš morda dobil vtis, da ni resna ali če se pošali na račun nečesa, da je nespoštljiva do tega ipd. Recimo kot fb ali mon, malo potrolaš in te takoj napadejo z vsemi topovi kot češ lej jo kakšna je. Pa ni tako. Včasih si nagajive volje in kaj ušpičiš in namerno napišeš kontra, da izzoveš kakšno reakcijo, dobiš malo pozornosti ali razbiješ napeto ozračje v prostoru, kar pa ne pomeni, da nimaš srce na pravem mestu. Poznam kar nekaj ljudi, ki gredo na prvo žogo in ko se jim kdo tako zameri iz prve, ne znajo “odpustiti” ali sprejeti, da nismo vedno najboljše volje ali dobri. Vsi imamo namreč tudi temno stran, zanikanje le te pa je slabše kot da se je nevede poslužiš. Namreč to je del nas in je kot bi zanikal sebe, da bi ugajal drugim. To pa ni prav niti produktivno, če stremiš k temu, da želiš postati najboljša verzija sebe. Je treba dooobro poznati svojo temno stran, da bi ji lahko bil kos ko je treba.
Ne vem, če sem bila razumljiva s tem zapisom, a jaz bi se lotila zadeve tako. Sproščeno, skozi smeh in zabavo. Takrat smo ljudje bolj dovzetni za pomembne stvari, ker se nam dejansko aktivira en poseben del možganov, ki se sicer ne. Zato z zategnjenimi in resnimi zelo nerada komuniciram.
Brodič:
Morda se je res zatipkal, ja. Glede na to, da je vse več Slovencev bogatejših pa morda tvoj odgovor komu prav pride.
Jaz bi takim svetoval nasledenje. Nisem ravno pri najbolj revnih, recimo da spadam med 10% bogatejših pri nas in iz prve roke bi me najbolj odbilo, da se ne bi ženska na drugem zmenku ponudila da plača pijačo/večerjo/kino. Kot je ena napisala – ja kljub temu, da dobro služim, bi se rad peljal kdaj v starem polotu in pustil da mi ženska plača magari kavico – pač po njenih zmožnostih.
Če na drugem zmenku ni bilo tega – do tretjega sploh ni prišlo. Sicer pa velja pravilo – svoji k svojim. Zato si “pametni” vedno najdejo približen enak socialni status. Revna ženska in bogat moški je že na začetku velik polom. Enako obratno!
GOODLIFE, 07.12.2021 ob 12:58
Brodič:
Morda se je res zatipkal, ja. Glede na to, da je vse več Slovencev bogatejših pa morda tvoj odgovor komu prav pride.
Jaz bi takim svetoval nasledenje. Nisem ravno pri najbolj revnih, recimo da spadam med 10% bogatejših pri nas in iz prve roke bi me najbolj odbilo, da se ne bi ženska na drugem zmenku ponudila da plača pijačo/večerjo/kino. Kot je ena napisala – ja kljub temu, da dobro služim, bi se rad peljal kdaj v starem polotu in pustil da mi ženska plača magari kavico – pač po njenih zmožnostih.
Če na drugem zmenku ni bilo tega – do tretjega sploh ni prišlo. Sicer pa velja pravilo – svoji k svojim. Zato si “pametni” vedno najdejo približen enak socialni status. Revna ženska in bogat moški je že na začetku velik polom. Enako obratno!
Ni nujno polom, a mora biti prava ljubezen med njima. Pa srce na pravem mestu. Redki bogati ga imajo, medzem ko za ravne iz prve roke vem, da bi dali svoj zadnnji evro. Več se poje pro revežu s srcem kot obratno. No, izjeme so na obeh straneh ravno zaradi velikega srca
Forum je zaprt za komentiranje.