Najdi forum

Jezna na Leclerc

Pišem še tu, čeprav ste najbrž sami strokovnjaki, da se ne bo še kdo zafrknil z nakupom orig. Windowsov.

Včeraj sem v Leclercu kupila računalnik, ker imajo akcije in mi je bil glede na ponudbe drugih trgovin najbolj sprejemljiv. Prepričana sem bila, da lahko zraven dobim tudi Windowse, sploh, ker je v katalogu reklama: Originalen sistem Windows – edina prava izbira. Pri 2 računalnikih pa piše, da se jih lahko dobi tudi z Windows sistemom. Pred nakupom sem prodajalcu povedala, da želim tudi Windowse in rekel je, da jih še nimajo, da jih bo takoj naročil, da jih bom dobila danes. Danes pa sem izvedela, da se jih še lep čas ne bo dalo dobiti oz., da se o tem nič ne ve! Danaj jih kupim v Big bangu, da to ni noben problem. Kličem tja in mi povedo, da jih lahko prodajo samo hkrati z računalnikom, sicer bodo imeli probleme z Microsoftom! Po nekaj tel. klicih zdaj vem, da se jih ponekod celo dobi brez računalnika, a so skoraj 3x dražji: namesto 108 EUR so skoraj 300 EUR! Če hočem torej imeti legalne Windowse, se računalnik iz Leclerca tako podraži, da lahko drugje dobim za ta denar veliko boljšega.

Računalnik mislim danes vrniti. Zanima me, če se da v Leclercu dobiti vrnjen denar v gotovini, saj bom tako velik znesek naenkrat tam težko zapravila naenkrat!

Seveda lahko dobiš denar (preverjeno) – le vztrajati moraš.

S seboj vzemi njihovo reklamo (!!!) in se sklicuj na zavajanje kupcev.

Veliko sreče in večjo previdnost v prihodnosti (ne glede na štacuno)

Ti kar lepo zahtevaj denar nazaj, sploh pa če si kupila model, ki naj bi imel zraven tudi Windowse. Nikakor se ne strinjaj s kakšnim dobropisom, le zakaj bi denar trošila v trgovini, ki ji ne zaupaš. Če se trgovcem ne boš uspela pogovoriti, zahtevaj poslovodjo ali pojdi še kam više po inštancah. V poštev pride tudi inšpekcija in Urad za varstvo potrošnikov. Vprašanje, če bi ti zraven sploh prodali slovensko verzijo windowsov?

Še tole: le z novim rač. lahko kupiš licenčne Windowse po nižji ceni. Tak nakup posebej praviloma ni dovoljen, čeprav ponekod to prakticirajo. Posebej kupljeni XP-ji (v škatli) pa so res bistveno dražji.

Tržni inšpektor bi tole zagotovo hitro uredil. Madonca, pri nas takooo pazimo na zakonitosti v poslovanju, pa fašemo prijave na tržni inšpektorat(k sreči do sedaj niso našli še nobene nezakonitosti), pol pa eni tak farbajo potrošnike. Ti samo razmisli, kako boš dokazala, da:
1.) So Winsi vključeni v ceno računalnika (račun, opisi v katalogih, reklamah, …).
2.) Da Winsov dejansko nisi dobila.

In če jih prijaviš, jim inšpekcija težko uide. In če jim najde (dejansko)zavajanje potrošnikov, jih bo jahal do konca. Nepopolne(ali že na prvi pogled zelo očitno neutemeljene) prijave pa najbrž ne bodo obravnavali.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close