Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika ježki – po možnosti iz testa

ježki – po možnosti iz testa

Pozdravljeni,

naš mali obožuje ježke. Na internetu sem dobila recept za ježke iz albert keksov, pa se bojim da bodo suhi.

ali ima katera recept za ježke iz biskvitnega testa?

se priporočam, m

Med recepti so Orehovi ježki. Poglej spletno stran
Tudi slika teh ježkov je in izgledajo zelo mikavno.

narobe smo se razumeli – potrebujem recept za sladke ježke – take ki jih dobiš v slaščičarni

m

Jaz sem enkrat delala ježke iz biskvitnega testa. Spekla sem biskvit, iz papirja izrezala šablone – tri, vsako malo manjšo. Vmes med biskvitnimi plastmi sem namazala masleno čokoladno kremo. Tudi po vrhu sem namazala s čokoladno kremo, za oči in nos sem uporabila kavna zrna, za bodice pa narezane manjdlje. Na vrh sem ježku dala še sadje iz marcipana (kupljeno v Intersparu). Bil je kar posrečen.

Ojla!
Nimam sicer “pravega” recepta, ampak take ježke delam kar malo od oka… Morda pa ti vseeno prav pride…

Biskvit, ki mi ostane, ko obrezujem torto ali pa posebej spečen in na kocke (no ja, koščke pač) zrezan biskvit navlažim. Če bo za odrasle, je zraven rum ali čokoladni liker, sicer pa mleko. Krema je lahko maslena-čokoladna ali pa smetanovo-čokoladna, lahko pa kakršnakoli druga – včasih naredim “poc” iz vsega, kar mi pri višnjevi ali drugi sadni torti ostane: smetana, sadni žele, sadje… Pa marelična marmelada lahko pride v sadno ali v čokoladno maso.
V glavnem narediš primerno gosto maso, da jo lahko oblikuješ. Potem pa spet po želji: maso oblikuješ v kroglice ali pa na biskvitno podlago. Lahko premažeš s kremo in oblikuješ bodice (tega mi še ni uspelo narediti, ampak mislim, da bi morala bodice narediti iz maslene kreme in malo zamrznit, preden bi jih oblila s čokoladno glazuro…) ali pa za bodice napikaš mandeljeve palčke in potem vse preliješ s čokoladno glazuro…
Ali pa ne kompliciraš in oblikovane kroglice povaljaš v čokoladnih mrvicah :))))

Morda poiščeš na forumu Prehrana prispevke o 3D tortah – omenjana je “moča”, avtorica pa je mislim da Maša (iskreno upam, da se ne motim, če pa se, se že vnaprej oproščam!)

Kakšni so pa albert-ježki? Napišeš recept (ali pa link)?

LP

gordy ******************************** <http://gordy.moj-album.com/> ******************************** TVOJ DAN BO ŠEL V TISTO SMER KOT KOTIČKI TVOJIH UST. DIAN RITTERS ********************************

Evo, pa sem celo jaz našla en link :-))

Točno takšne ježke, kot jih opisuješ, sem si tudi jaz dolgo želela, potem pa v glavnem preizkušala kot Gordy. Dosedanji rezultati v zgornjem linku :-))
Upam, da bo deloval…

Veliko dobrih ježkov, Mimi

hvala,

to sem želela. m

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close