Ježki – Evita
Alena, ali si bila na srečanju in jih videla? Če mi pošlješ elektronski naslov, ti lahko pošljem slikco.
Ko imaš krog, daš gor nadev, potem ga spraviš skupaj, kot npr. če delaš buhteljne. Tisto stran kjer se pozna robček daš na pekač. Za glavo, (če si predstavljaš, ko imaš malo podolgovato kroglico, kot recimo žoga za ragbi) na eni strani samo stisneš, kao za smrček in daš na vsako stran klinčke za oči. Nato jih premažeš z rumenjakom in pustiš pri miru toliko časa, da se rumenjak posuši. To pomeni, da se ne sprijema, ko bodice režeš z škarjicami. Torej bodice narežeš s škarjicami na obstoječem bodočem ježku. Rezat jih začneš pri zadnjem delu, tako da so bodice obrnjene naprej. Bolj bojo goste in tanke, lepši bo ježek. Če vam nikakor ne bo šlo, bom poslikala postopek, če bo primož dal slike k receptu. Res si je malo težko predstavljat, zato jih malo žensk peče. Povem pa vam, da sploh ni težko.
Bodice se najlažje reže s škarjicami za nohte ker so malo zavite. Jaz sem si kupla ene fajne od Wilkinsona v Intersparu in z njimi gre super. LP
:)))))))) Zdaj pa vem, kje je bila glavna napaka, da sva z mamo naredili ribe napihovalke: nisva bili dovolj potrpežljivi in vsa začeli rezati bodice, ko je bil rumenjak na pol suh (torej še malo vlažen). Zato pa so padale nazaj na testo – hehe, si bo treba drugič malo več časa in potrpljenja vzet :)). Čeprav na “mojih” so bile bodice celo vidne, mamini ježki pa so bili samo popikani :))
Lp, mishika
Mogoče bo taje rečept kaj pomagal http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&id=2322
Evita, lepo prosim, pošlji še meni slikico ježka na: sabrina@email.si.
Hvala in pozdravček, oli
Evita, mene zanima kako to misliš, ko si napisala da “režeš ježku bodice”????? A s škarjicami za nohte testo “zagrabiš” tako, da jih razpreš in nato potegneš proti sebi oziroma pač ven, vstran od ježka? na slii sem videla da md bodicami ni več porumenelega testa, torej delaš toliko bodic da potem ne ostane več rumenjaka po ježku, ampak vse potegneš na bodice?
saj vem da sem že nadležna, ampak imam še eno vprašanje: koliko časa približno traja, da se rumenjak na ježku popolnoma posuši?
ALi si že kdaj poskusila dati not kakšen drug nadev razen orehov? sprašujem zato, ker trenutno orehov ne smem, pa me zanima če misliš da bi se obneslo kaj drugega, in kaj?
ježki na slikici so prečudoviti, prav prevzeli so me in sem 100% odločena da jih bom spekla! 🙂 delujejo tako luštno, skoraj malo po božično in zdijo se mi zelo lepo darilce. Verjetno jih bom pekla že za Miklavža 🙂 tako da prosim POMAGAJ! :)))))
lp Zala
Evita,hej! Tako je vse lepo in dobro,da sem spravila v zamrzovalnik,da bodo videli in okusali tudi moji.Najprej ti nisem hotela tega omeniti,ampak toliko stvari uspesno zamrznem,da sem tudi to. In bo ob obisku mojih
lepo presenecenje. Hcerka bo rekla:Kaj medicina! To je nekaj!! Ona vedno tako primerja.
Lep pozdrav tebi in se enkrat poklon tvojim pridnim rokam Babi
Hej,Zala! Res je tako.Sicer je nihala med jezikoslovjem in medicino. No,prevagala je medicina. Najbolj se je bala,da ne bo imela med studijem pocitnic,pa jih je imela in vedno kam odstopala.
Mislim,da je kuhanje in pecenje zate prijetna sprostitev ob ucenju.Zelim ti res uspesno leto!
Zala,ti si Slovenjgrajcanka,kaj ne? Mely,ki se obcasno oglasa na forumu iz Anglije, je tudi. Svet je z internetom res majhen.
Lep pozdrav Babi
Babi, vesela sem da si se oglasila. Veš sem te že kar pogrešala. Če bo hčerka dala takšno primerjavo, pa ji povej, da jaz pa bolnišničnega vonja in pogleda na bolne in trpeče ne prenesem. Vse na tem področju me vse preveč prizadene, se mi pregloboko vsede v dušo, ne vem,…… Včasih sem sama nase jezna, da sem tako občutljiva, no mogoče bo z leti boljše. Se trudim,..Smo pač različni, enemu je dano to, drugemu spet kaj drugega,…. Lep pozdrav!
Hej,Evita! Saj te cel cas sledim, odkar smo se srecali in upam,da si prebrala zavhvalo takoj po srecanju.Ja,ti jezki na slikci in oni zamrznjeni so kot zivi,se pravljico bi lahko napisala.
Ves,tudi hcerki ni lahko! Ko sem zvedela,da je opravila sprejemni izpit,sem dolgo v noc razmisljala,da se bo morala krepko spremeniti,da bo lahko kos poklicu,ki si ga je izbrala. In se je z leti res malo spremenila, nekako utrdila.Pa se vedno nosi skrb za paciente domov. Njena rahlocutnost pa ji tudi pomaga,da je zdravnik z duso. Lepo se imej Babi
Forum je zaprt za komentiranje.