Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice jezikovni tečaj ang

jezikovni tečaj ang

Odločila sem se, da bi letos poleti šla nekam v tujino na tečaj ang. Zanima me, ali je že kdo kje bil in kje je bil. Zelo me je pritegnila Malta in če ima kdo kakšne izkušnje ga lepo prosim, da mi jih posreduje.

Jaz sem bla na Malti lani..z eno besedo: SUPERRRRRR!!! 😉 Kolko si pa stara, ce ni skrivnost?Enih par nasvetov: idi z EF (www.ef.com), ker imajo vse ful dobro organizirano!Res nepozabno 🙂 PA ce imas moznost idi za najmanj 3 tedne!Zjutraj je pouk (če si za dalj časa, je včasih kaki tedn tut popoldne), čez dan pa aktivnosti; imajo svoj beach club (surfanje,banana,padalo,…), organizirajo BBQ on the beach, potem go kart tekmovanja, bowling night, beach partyi ( kot v filmu 😉 ), cage na ladji, polnocni izleti z ladjami, karakoke v hard rock cafe-u, ful veliko diskotek ;)) ….. Pri pouku te najprej testirajo, nato pa glede na to katera stopnja si, dobiš učbenik in se učiš v skupini..Kolk se naučiš je odvisno od vsakega posameznika…Jaz sem bila edina slovenka v skupini pa sem se ful dost naučila, kr sem pač mogla govorit angleško!Ko prideš nazaj imajo tudi reunion party 😉 Aha pa jaz nisem bla pri družini in baje da je celo bolše tako 😉 Tisti ki so bli pri družinah so meli malo manj svobode 😉 No nas pa so dali v hotel, na vrhu hotela je bil bazen 😉 Pol pa smo se ob 2,3 eh zjutraj hodli kopat.. v glavnem super res 😉 Spoznaš dosti ljudi… res nepozabno..ne bo ti žal… 😉 Če te še kaj zanima napiši… 😉

2 kolegici sta bili z AS asistentom v Londonu pa jima je blo všeč 😉 kolega pa z kompasom v Torontu in je tut biu navdušen 😉

😉
🙂
😉

he he, zame je Boston zakon!!!!
Sem bila tam na enem collegu na tečaju angleščine. Izgleda kot en starinski dvorec, ki je full urejen, en del kot učilnice, en del kot študentski dom. Prihajajo iz cele Evrope, latinske Amerike, Japonske, skratka od vsepovsod. Boston je namreč zelo zanimiva lokacija, imajo organizirane izlete v NY, Washington d.c., Niagara falls, Cape code… No, mi smo se raje zmenli sami, si najeli avto in šli naokoli, je bilo bolj poceni.

po mojem se boš imela kjer koli super!!!!

Em kak si pa šla tja?Kr sama?Al s kompasom,as asistentom,ef,…?Jaz bi pa letos v Los Angeles šla..tam je baje tut fulll super-ma kdo kakšne izkušnje?

obstajajo posebni katalogi za tečaje tujih jezikov. Ne vem, če jih dobiš v naših agencijah, jaz sem šla preko ene avstrijske agencije iz Graza. Izbereš termin in plačaš tečaj, nastanitev in zavarovanje. Prejmeš voucher in s tistim se pojaviš na collegu.
Šle sva dve, sva pa kombinirali tečaj in potovanje. Letalske sva si kupili sami.

Večinoma pridejo tja na tečaj sami, saj to je tudi najbolj smiselno glede učenja jezika. Potem si prisiljen, da še sanjaš angleško…. Sobe so imeli dvoposteljne in troposteljne, tako da najprej spoznaš cimro, potem pa še vse ostale iz skupine. Ta sistem poletnih tečajev je po celi ZDA enak. L.A. je špica, če še nisi bila tam, si le privošči. Lataske so pa zdaj že zelo ugodne, vseeno kam letiš v ZDA.

Sicer ne vem, koliko imaš željo, da se naučiš angleško, ampak nivo tečajev v ZDA je bolj tako. Ko prideš tja, te testirajo in midve sva takoj padle po znanju v 6. najvišjo skupino. Veliko jih je bilo takšnih, katerim so starši plačali tečaj in niti niso imeli nekega posebnega veselja se sploh kaj naučiti (predvsem tisti iz špansko govorečega področja-njihova angleščina je kriza!) Je pa bila zabava potem toliko boljša….

Hvala za informacije.. 🙂 Kašna pa je starost teh tečajnikov?Jaz bom šele letos 18 😉 Glede tega kolk se naučiš na teh tečajih pa je čist odvisno od posameznika…Jaz, ko sem bla v skupini s samimmi Nemci in Avstrijci sem se dost naučila ang, še nemško, oni pa ang nič, pa tut nič drugega 🙂 Kak sta pa se potem na letališču znašli do šole?Al je to blo organizirano?

hja, ti si res mlajša, mogoče je boljše, če še nisi bila nikoli v ZDA sama, da si plačaš kakšno organizirano varianto, kjer te tudi dostavijo iz letališča do šole. Boston je sicer ful easy, na letališču je podzemna, ki pelje skoraj do te šole, vmes pač prestopiš, ampak to je zelo enostavno, če si tega navajen. Ali pa plačaš taxi, nazaj na letališče smo šli štirje s taxijem in smo si stroške razdelili, drugače bi bilo predrago.

Starost je bila od 18 do 25, v glavnem vsi polnoletni. Večina nas je šla tja po koncu faksa, npr. 25 let. Nemci in Skandinavci mogoče celo malo starejši in so si npr. plačali 1 leto tečaja po končanem faksu, da so se orng naučili jezika. Ja, sem so se prijavili res malo starejši, ne vem no, mogoče bi bila zate kakšna Malta bolj primerna, če greš sama. Ali pa kakšna masta v GB, npr. na obali. Moja kolegica je šla z 18.leti v Birmingham (mislim, da se tako imenuje to mesto na obali) na tečaj za 3 tedne kar preko ene naše agencije, je ful uživala, pa vse je bilo zorganizirano in starost tečajnikov do 20 let.

Želim ti vso srečo pri izbiri.
če te še kaj zanima, pa kar vprašaj.

Aja, glede hrane: kar na collegu so imeli samopostrežno restavracijo, hrana kot polni penzion je bila pa vključena v ceno tečaja. Jedel si, kar ti je pač pasalo, vse je bilo na razpolago (od fast fooda, pizz, špagetov, zrezkov, krompirja, zelenjave, solat, sendvičev…) , tudi vsa brezalkoholna pijača in v to vse neomejenih količinah.

Stara sem 25. Maša zanima me, koliko so povprečno stari tečajniki tam? A sem že malo prestara? Hvala za tako izčrpen odgovor. Jaz tudi ne bi šla k družini živet, rajši v hotel.

A mi lahko še poveš koliko denarja si dala za te počitnice? Jaz bi šla za dva tedna. Zanima me tudi, kdaj si se prijavila (koliko mesecev prej). Še enkrat hvala za vse informacije.

“mesto na obali” kakor ga navaja “nine” ni mogel biti birmingham, kvečjemu kakšen bournemouth. sicer je pa tko da je za mlajše tečajnike velika britanija bolj ustrezna (kakšno prijetno obmorsko mestece, kakor že zgoraj omenjeno), za nekoliko starejše (18+) pa je zda tut kul, je pa tut nekoliko dražja (predvsem zarad letlaske karte). no, malta se mi zdi bolj za žurat kot pa za učit jezika, namreč tam ljudje govorijo tut maltežansko in ne zgolj angleško, v zda in vb pa se le govori “taprava” angleščina…

Hmmmm…sej ni tak dolg odg. kot zgleda 😉 Upam da ti bo pomagalo kaj 😉 No pa zacnimo 😉 jaz sem bila lani v programu 14-18, ampak cage smo imeli vsi skupaj, tako da sem vidla, koliko so stari tut ostali…Nemci in Avstrijci vecinoma 17,18. Italijini 17-20, Svedi 18, Spanci 18, v glavnem vecinoma pod 20, pa tudi po diskotekah so bili vecinoma mlajsi…Ce so naši leaderji bli stari okol 25! Malta je bolj za cago, ampak za mlajse…Ce si stara 25, je pomoje boljsa ZDA 😉 Pridi zraven v Los Angeles 😉 No preko EF je stalo za 2 tedna 350 000 se mi zdi..s prevozom do letališča (Dunaj),spremstvo, 20ur/tednesko pa vse v glavnem.. Ampak če si starejši je ceneje, kr mi smo meli zraven lokalnega še svojega učitelja, ki je poskrbel da smo nekaj delali v prostem času in da smo mogli bit do 2eh v sobah (čeprav smo se potem izmuznili 😉 ) pa take 😉 Cene z interneta ti lahko povem, ampak so za Avstrijce napisane, kr v Slovenščini zdaj prenavljajo stran (vsaj mislim): 700€ (30ur/teden), 590€(24ur/teden), 540€ (20ur/teden)..Cena vklucuje:

20, 24 oder 30 Englischlektionen/Wo
Lehrbuch und Übungsmaterial
Doppelzimmer bei Gastfamilie (hja tu pa je familija…samo ziher se da zmenit, da si v hotelu)
Halbpension täglich
E-mail- und Internetzugang
Einstufungs- und Lernerfolgstest
EF Kurszertifikat

Ce ne znas nemsko povej 😉

Zraven se pride letalska karta, pa pol tiste cage pa te stvari… Glede denarja: Jaz sem mela zraven za 2 tedna 1000€, ampak je blo absolutno prevec, kljub temu da sem “oropala” pol malteskih trgovin z oblacili , pa zunaj vedno pila cocktaile 😉 (Pijaca je ful poceni…Najdrazji koktejli (pa to res fullll vlki) so okol 500 sit) No kolegice iz Avstrije so mele po 300€..samo to je blo po moje rahlo premalo..nekaj rezerve je treba met…Medtem ko je en Italjan sel nakupovat pa je v eni uri zapravo 500€ … 🙂 Tak da cist odvisno kak si navajena…Ce si mislis res vse privoscit kaj ti v oci pade, prnest spominke za vse kolegice, sorodnike in vse ostalo mores met okol 400-500€ dost 🙂 Ok to bi blo vse 😉 ..napisi ce te se kaj zanima.. 😉 Aja pa razmisli o Los Angelesu ;)) Lp, Maša

Aja prijavla sem pa se menda 2 tedena preden sem šla 🙂 Ampak ti vseeno priporočam da se kaki mesec ali 2 prej prijaviš 🙂 Pa meni so vsa natančna navodila poslali, kam moram prit na letališču(načrt), telefonske številke, kateri hotel, slika, številke…aja pa knjižico s približnimi cenami različnih dejavnosti, ki jih ponujajo na malti..dobila sem tudi izkaznico, s katero sem imela pol na Malti marsikje popuste…Potem smo še več stvari dobili na Malti..zemljevid, knjižice s popusti, razne kupončke za cenejša kosila, zmljevid, nahrbtnik..v glavnem vse ;)) Pa preden sem šla, me je še ta predstavnica EF za Slovenijo poklicala in me vprašala če me še kaj zanima mi dala nekaj nasvetov..(prijazna zelo) 😉 Mislim da sem zdaj vse odg… 😉 Lp

cao masa jes tud razmislam da bi sla letos poleti u LA. kako pa ti mislis iti,preko agencije?..lp

Ojla 😉 Jaz bi sla z As Asistentom (kr je tam bolsa ponudba za LA, kot pri ef, kr drugace bi sla vsekakor z ef) …pa ti?kot vidim si tolk stara kot jaz-18?Za kolk dolgo pa bi sla?Pa kdaj?

oj, ja jaz bi sla za 3 tedne, enkrat julija ali na koncu junija.stara sm pa 18 ja.ceprov nism se prepricana s kero agencijo, bla sem ze z ef-om (na malti) pa je blo super..

Jaz bi tut sla Julija…tut za 3 tedne..samo mam pomisleke, kr nocem tokrat nocem it sama 😉 Jaz sem pogledala, pa je z As asistentom bolse v LA, kr z pri EF je šola izven LA-ja pri As Asistentu pa je v centru (ob obali).A lani si bla na Malti z EF?Samo nove cene se je treba pocakat…Pomoje bo pribl. 500 000. Pisi mi na mail 😉 Caw

Ej, ful dober odgovor. Res ful hvala.

A ti greš letos v Los Angeles? Skoraj si me že prepičala, da ne grem na Malto :-))) Sej veš, bad je, če si ful starejši od drugih in se slabo počutiš. Pa tudi meni za žure ni več, ampak bi se res rada ang naučila, poleg tega pa še mal dopusta imela.
A veš že okvirno ceno za L.A., pa s katero agencijo boš šla?

Hehe..me veseli, ce sem ti vsaj malo pomagala.Meni se tudi zdi, da bi ti kje drugje bilo bolj vsec,sploh ce se hoces dobro naučit 🙂 Skoda da nisi kdaj prej ze sla, kr drugace pa je na Malti ful ful ful fajn 😉 Jaz bi rada sla v LA, ampak problem je kr nocem bit edina Slovenka, kr je le VELIKOOOO mesto ..pa fajn je ce je nekdo zraven,ki je ze dovolj star, da si lahko renta avto 😉 Em cena za Los Angeles pri As Asistentu za lani, je bila 1.376 USD ( 2 tedna/ 22 ur na teden:pri družini v enoposteljni sobi z zajtrkom) Doplačila:letalska karta ( pribl. 500USD ), aktivnosti v prostem času (San Francisco, Las Vegas, Grand Canyon, Los Angeles), ce hoces bit v dijaskem domu (Univerze UCLA) 452 USD-polpenzion, dodatni teden je 400 USD No to bi blo to 😉 Lp, Maša P.S Aja pa lahko mi mail napišeš… 😉

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close