Najdi forum

jetrce

Mene pa zanima kako propravite jetrce ? Katere vrste uporabljate? Vsaka izkušnja dobrodošla. Jaz jih vedno pripravim samo na en način. Prepražene na čebuli in z jajčko.
Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Najrajši imamo telečja jetra. Narezana na lističe, spražena na veliko čebule, precej popra in majaron. Meni so všeč tudi v omaki, ampak zanje nimam “odjemalcev” in jih ne pripravljam.

jaz telečja jetra narežem kao na zrezke jih posolim in zavijem v tisto mrežo(za pljučno pečenko), mi jo prišpara mesar in jih popražim, zelo sočno,mreža se pa stopi, delam tudi z čebulo.

Poskusite jetrca še tako: prepražite jetrca brez čebule, dodajte kapre (če jih nimate lahko tudi brez), nato jetra flambirate – prelijete z gorečim vinjakom, zalijete s kislo smetano, potresete s peteršiljem, posolite in ponudite. Sama jetrc nikoli nisem marala, na ta način pa so mi zelo všeč. Kot prilogo lahko ponudite široke rezance, riž, polento ali pire.

Vedno smo pri kolinah jedli svinjske jetrce.
Na tanko narezane jetrce prepražiš na masti in čebuli. Ko ni več tekočine, zaliješ z rdečim vinom in še pokuhaš, da se naredi omaka. Zraven pa zabeljen krompir ali pa kruh. Pa zakuhano vino. Njami!

in ne jetrce z jajčko ali svinjske jetrce…pa kdo vas je učil materinščine?

Pri nas imamo najraje svinjska jetrca. Naredim jih tako, da dam polovico svinjskega mesa in polovico jetrc. Najprej na veliko čebule pražim meso nato dodam še jetrca in šele na koncu sol in začimbe, da so jetrca mehka.

delam jih tako kot avena. andina varianta se mi zdi zelo zanimiva…..ob priliki bom poskusila. lp petra

Tudi o “jajčki” bi se dalo razpravljat, če smo že tako pikolovski.

Sicer je pa najbolj pomembno, da so jetrca dobra. Meni so najbolj všeč na žaru; tiste s čebulo se potem “zažrejo” s svojim vonjem v obleke 🙂

Nam so pa všeč puranja, pripravljena s čebulo in začimbami.

mmmm…jetrca…tako jih imam rada, samo na žalost jih pri nas jemo samo medve z muco:))

Ko naredim za naše špagete, takrat si sama skoraj obvezno pripravim jetrca. Najraje imam telečja, pripravim jih tako, da jih narežem na tanke zrezke: na olju prepražim precej čebule, ko je “zmehčana, jo v teflonski ponvi umaknem na kraj, nato pa na hitro popečem zrezke….posolim, popopram in ..že jem:))

Piščančja pa narežem in popečem skupaj s čebulo, vsa skupaj malo zalijem z vinčkom…

Uf, sem se sedajle lačno naredila:)

Lep pozdrav

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Pri nas najraje jemo jetrca na sledeč način:
jetrca zrežem na zelo tanke zrezke, z njimi potegnem skozi moko in jih na vročem olju z obeh strani lepo opečem. Ko so pečena, si jih vsak po svoje soli, popra in potrosi z drobno narezanim česnom.

Hej!

Ker niti jaz nimam v druzini pravih navdusencev za jetrca, si telecja najraje naredim kot zrezke na zaru.
Ce smo bili kje zunaj na kosilu, so ze vedeli, kaj bom narocila.
Piscancja ( samo domaci piscanec) imam pa rada s cebulo, obvezno malo zalita s suhim vinom in zacimbe. Zraven jem polento.

Za hcerko in potem tudi vnuka sem jih nastrgala, malo povaljala v moki, pomocila v jajcek in povaljala v drobtinicah. Take, za oreh velike polpetke sem na hitro ocvrala v olju. Lepo – hrustljavo in otroka sta na ta nacin brez komentarja z veseljem pojedla.

Dobri so tudi jetrni zlicniki na juhi. Lep pozdrav Babi

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close