jetrce
Poskusite jetrca še tako: prepražite jetrca brez čebule, dodajte kapre (če jih nimate lahko tudi brez), nato jetra flambirate – prelijete z gorečim vinjakom, zalijete s kislo smetano, potresete s peteršiljem, posolite in ponudite. Sama jetrc nikoli nisem marala, na ta način pa so mi zelo všeč. Kot prilogo lahko ponudite široke rezance, riž, polento ali pire.
mmmm…jetrca…tako jih imam rada, samo na žalost jih pri nas jemo samo medve z muco:))
Ko naredim za naše špagete, takrat si sama skoraj obvezno pripravim jetrca. Najraje imam telečja, pripravim jih tako, da jih narežem na tanke zrezke: na olju prepražim precej čebule, ko je “zmehčana, jo v teflonski ponvi umaknem na kraj, nato pa na hitro popečem zrezke….posolim, popopram in ..že jem:))
Piščančja pa narežem in popečem skupaj s čebulo, vsa skupaj malo zalijem z vinčkom…
Uf, sem se sedajle lačno naredila:)
Lep pozdrav
Hej!
Ker niti jaz nimam v druzini pravih navdusencev za jetrca, si telecja najraje naredim kot zrezke na zaru.
Ce smo bili kje zunaj na kosilu, so ze vedeli, kaj bom narocila.
Piscancja ( samo domaci piscanec) imam pa rada s cebulo, obvezno malo zalita s suhim vinom in zacimbe. Zraven jem polento.
Za hcerko in potem tudi vnuka sem jih nastrgala, malo povaljala v moki, pomocila v jajcek in povaljala v drobtinicah. Take, za oreh velike polpetke sem na hitro ocvrala v olju. Lepo – hrustljavo in otroka sta na ta nacin brez komentarja z veseljem pojedla.
Dobri so tudi jetrni zlicniki na juhi. Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.