Jeste meso?
Jemo meso. Imamo v Sloveniji to srečo, da se lahko masovno pridelanemu mesu res enostavno izognemo in skoraj za vsakim ovinkom kupimo kvalitetno meso domačega kmeta.
Mi že leta kupujemo govedino in piščance od moževega sodelavca, pujsa imamo “v najemu” pri teti od tašče, ki ima dva pujsa zase, enega za taščo in enega za nas (plačamo ji za hrano, delo in prostor ter da imamo lahko pri njej koline, kar je še vedno zelo ugodno v primerjavi s cenami mesa). Zajce redi sosed, srno kupimo mlado od lovske družine… Ribe in morske sadeže kupimo v ribarnici.
Jemo meso v povprečju 4× tedensko in 1× ribe.
Zartrose izven profila, 29.01.2022 ob 19:37
rib pa ne maram. tudi te smrdijo med samo obdelavo..
Oh, obdelavo? Potegnjena ven iz morja, samo ščiščena in čez pol ure dana na vročo žar šploščo ali ponev ? Priceless za nekatere tuydi Slovence, ja. Samo moram sam ulovit, alik pa ne kupovat v trgovskih centrih, pa določenih ribarnicah, to je pa res.
ni tako hudo vedno no, 29.01.2022 ob 19:53
Oh, obdelavo? Potegnjena ven iz morja, samo ščiščena in čez pol ure dana na vročo žar šploščo ali ponev ? Priceless za nekatere tuydi Slovence, ja. Samo moram sam ulovit, alik pa ne kupovat v trgovskih centrih, pa določenih ribarnicah, to je pa res.
Saj ga niti ne ješ menda. Niti enkrat. ?☺
Moje mnenje, 28.01.2022 ob 13:12
Ne. Pojem tu pa tam pleskavice, čevapčiče, perutničke, hrenovke, pa kakšno pašteto, meso na pizzi …
Da bi pa vsak teden jedla meso, to pa ne. Že od malega sem tako navajena. Nič mi ni, zdrava sem.
Ni, da bi pogrešala meso, ampak se mi parkrat na leto pa zalušta, ja.
vse našteto ni meso?
božeBožee, 29.01.2022 ob 20:03
Človek ne rabi jesti mesa štirikrat tedensko. To je samo navada. Pa ne se kregat,:))
In točno ti veš, kaj je potrebno, kajne?
Preden so ljudje postali kmetovalci, so bili lovci in nabiralci in so jedli meso vsak dan oziroma je meso predstavljalo njihov obrok, skupaj z divjo zelenjavo. Zdaj pa ravnozemljaši kar naenkrat delate ekspertize iz prehranjevanja in trdite, da je človek nekakšna rastlinojeda žival. Pa ni, je omnivor, tako kot človeku podobne opice.
Zartrose izven profila, 29.01.2022 ob 21:29
okej naj ti bo hehehe…
ribe sem lovila z očetom kot deklič, nisem pa zares lovila, ker so se mi smilile kaj čem.. jedla jih pa nikoli nisem rada, sosede po blokih jih očitno ne znajo pripravljat ker res zasmradijo.. žal..
Ne Razumem, težje, je čebula ali ribe? ☺
Forum je zaprt za komentiranje.