Najdi forum

kako je kaj potovati v lastni režiji,varnost……..

Oj,

po večii države rabiš policijsko spremstvo – čeprav sem dobil občutek da če bi te hotl ugrabt, bi te po 5 min ko iz letala stopiš…. ampak to so sam občutki:)

..je pa tko tam ko pa ne rabiš policijskega spremstva, pa lahko spiš pod palmo na plaži…

za spremstvo obstaja prav Turist police, h katerim si ne predstavlam, da bi se šov sam ment z aeno spremstvo..

javni prevozi so bolj redki oz jih bolj ni kot ja…

pol so tu še najlepši predeli in puščave, kjer pa sploh rabiš beduina zraven – si pa tut ne predstavlam kako bi sam do MAriba prišel pa se potem tam zmenil s Beduini za spremstvo…

no je kar še divja država, samo po mojih izkušnjah varna – mi smo bili konec januarja, ravno po sezoni ko so jih fiull ugrabl, tako da ni blo panike;)

je pa najbol komot avto s šoferjem najet pri lokalni agenciji, pa je …cenejš kot kake slovenske pa italijanske k dol vozjo….

se pa definitivno splača iz v Jemen…še sploh sedaj ko je še “malo” drugačen…

lp,S

ce gres sam, ti gre ful veliko casa za urejanje potrebne dokumentacije.
sem bila dol v organizirani skupini letos, jemen je zakon!!
imeli smo sicer polovico časa policijsko / vojaško spremstvo, a po moje bolj zaradi lepšega, ker če bi nam kdo hotel kaj hudega, bi verjetno spremstvo prej zbežalo :-))
nisem imela nobenega občutka nevarnosti!!

“problem” pri potovanju v lastni reziji vidim le v tem, da ti gre veliko časa za urejanje papirjev in če si zaposlen in z omejenimi dnevi dopusta, vidiš dosti manj dežele kot bi jo sicer lahko (če si študent, potem ni panike)

da se ponovim – jemen je zakon!

Se čisto strinjam. Še v organizaciji njihove agencije je šlo veliko papirjev, spremstvo pa je bilo ves čas. V puščavi pa beduini. Brez tega te verjetno nikamor ne pustijo.

mi gremo še ta mesec v Jemen!

A je bil kdo med vami v Jemenu na lastno pest, brez agencije?
Zanima me o kakšnih dovoljenjih in papirjih govorite? Kje je potrebno dobiti to dokumentacijo, s kom se dogovarjati? Mi potujemo v lastni režiji.

A je bil kdo na otoku Sokotra? kako je z dovoljenji za ta otok?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close