jedilnik suhic
Tudi moja prijateljica je pri 175 težka 43 kg pa že dvakrat rodila.
No tudi pri nas v družini smo vsi suhi nobena od žensk nima več kot 5o kg. Tudi gensko pogojeno. Moja stara mama je imela samo 38 kg vsi so mislili kako malo je pojedla, je pa res vse od a do ž teta recimo ima 4o kg.
drugače pa moj jedilnik zjutraj bela kava in kifeljc
malica ponavadi kakšen piškot in grozdje
kosilo solata mešana z veliko dodatkov kot so sir, šunka, piščanec…sedaj poleti imam to najraje…drugače pa zelo rada jem golaže, mehiško, tajsko in kitajsko hrano sevea narejeno doma…..
večerja nič
res pa vsak drugi dan športanje……
No, če pogledam ta jedilnik, le niso geni toliko krivi 🙂 Geni imajo vpliv samo do določene mere, to da eni govorijo, da je do vse, pa so zelo suhi je tako, kot debeli, ki pravijo, da pravzaprav ne jedo nič, pa so grozno debeli. Pravzaprav niso objektini pri oceni vnosa svoje hrane. Grda primerjava, ampak v kontrac. taboriščih ni bilo debelih, pa so imeli različne gene.
Mala, glede taborišč ( resnica vedno boli ) imaš prav debelost je res samo zapuščenost nad lastnim telesom.
Hotela sem pa povedati, da meni geni toliko pomagajo, če bi vsak dan jedla tri tortice in še kakšno veliko pizzo zraven bi se zredila kasneje kot pa tiste, ki nimajo tako dobrih genov kot jaz 🙂
tu imaš prav. Samo sem hotela opozoriti, da npr. iz tvojga jedilnika je jasno, da pravzaprav poješ precej malo in še športaš, torej je precej na tem, geni seveda pomagajo, niso pa odločilni. Če bi imela celo kosilo, ne samo solato in dodatke, pa še vsaj popoldansko malico, če že ne večerje, bi se ti tudi poznalo, čeprav zaradi genov še ne bi bila debela. Odločilen je tudi šport.
imam 42 kg, 160 cm.
po porodu sem shujsala 5 kg. jem, kar mi pase, le da pazim, da ne ne najem, saj mi tisti obcutek pre – sitosti gre na zivce, ker me utrudi in se mi nic ne da.
raje pojem toliko, da sem sita, ne pa da me vse tisci.
kolicinsko jem zelo razlicno – kak dan se mi sploh ne je, se posebej kadar se mi voda nabira, recimo pred menstruacijo..tak obcutek polnosti imam. seveda potem kaj pojem, ampak malo. ni ga dneva, da ne bi cisto nic pojedla.
ce sem pa zelo lacna, pa me sploh ne zanima, sam da sem sita:)
jem vse, tudi sladkarije, majonezo, kecap..ne pazim striktno na zdravo prehrano, seveda pa ne jem zgolj pizdarij.
suhicam predlagam, da ne jedo NIČ! Debele ste! Vzornice naj vam bodo Dachauske jetnice, popolnoma suhe – seksi modeli.
Ko boste izstradane vas bodo v bolnici umetno hranili ampak odklonite pomoč. Kaj, če se slučajno zredite in vas bo okolica obsojala, da imate 20kg pri 30 letih? Tehtate lahko največ +20% teže vaših kosti (upoštevani notranji organi)! Če vas zaradi izčrpanosti noge več ne nesejo se plazite po tleh. Tudi tako izgubljate kalorije.
pf, kaksen obcutljiv napad.
kaj te muci, si nezadovoljna s svojo tezo?
in zdaj ko bos rekla v bran, da si zadovoljna, spodbijas lastne besede, saj kdor je s sabo zadovoljen, ga prav briga, kaj drugi pocnejo, se posebej pa ne kar nekaj napada.
“pa ko te sta pitao”
vedet moras, da smo majhne, 155cm, 160cm, itd, kar je pri nas 2 kg, je mogoce pri tebi 4. cutis vsak kg, se posebej pred menstruacijo.
moja babica ne vem ce je 1.40 cm in gotovo nima vec kot 40 kilogramov, ah kje.
ce bi osebno zelela izgubljati kalorije, verjetno ne bi jedla tako kaloricnih stvari kot je majoneza, sladkarije, namazi, …kaj menis?
na sreco nikoli ne gledam kalorij na zivilih, ko kupujem hrano, briga me.
sploh pa glede na to, da sem dvakrat rodila, dojila in imam redne menstruacije, sumim, da prej kot moj odgovor nazaj, potrebujes metlo, da pometes najprej pred svojim pragom.
le od kje tako sovrastvo se vprasam….
daj suhicam kar sama strp v infuzijo in se jih bos znebila iz oblicja tvojega obzorja za nekaj casa, dokler te ne bo slaba karma in tale dejanje na grbi tako spsihiralo, da bos postala ena izmed izpitih, koscenih senc.
jaz imam vsaj rdeca licka, ti pa si cela siva, kljub vec kilogramom.
ja, tko je. prej sem imela vec. kaj jst vem….bolj stresen lajf mogoce.
mislim, da je to nocno vstajanje in to..mah, ko sem zanosila,s em se odlocila, da bom res zdravo in pravilno jedla, da bo moj dojencek res zdrav, kolikor se da. in sem na ta nacin kar lepo izgubljala mascobo, seveda voda se je nabirala, ko pa je po porodu odtekla, sem bla lepo slang. potem pa cez 2 leti se drugi in to je to.
ko sem govorila o nezdravi prehrani, majoneza in to – saj ne venomer in skoz, naceloma jemo zdravo , res, ker poskrbim za tamala. hotela sem le reci, da ne gledam zavsako kalorijo kot veliko zensk, to me ne zanima. meni je vazno, da se ne najem toliko , da nitidihat ne morem. recimo ce bi se napokala lubenice, ki nima nic kalorij, bi se pocutila slabse, kot razlezla meduha, kot ce bi recimo pojedla kos kruha z maslom in marmelado – samo primer!! tega ne jem velik, ampk ti kolicinsko pravim.
vazno mi je, da sem sita, ne pa nazrta. in to avtomatsko prinese da jem veckrat po malo ( kdaj tudi sam enkrat, kot sem pac lacna) in imam hitro presnovo zgleda. pomembno je, da si ustvaris redno prebavo. da gre sproti ven, pol se pocutis lahka.
pa veliko zadev, ki so kao “zdrave” in dejmo cimvec jesti, meni sploh ne pase, me napihne in utrudi, recimo kosmici, strocnice, cebula..naj se slisi se tako zdravo, tega ne jem.
aja, in gibanje! obvezno si vzamem vsaj uro na dan, al tek, kolo, grem v fitnes, aerobiko…
javi.
pri 47 letih, 175 cm imam 50,51 kg. jem normalen zajtrk: 2-3kose kruha (ne prevelike), maslo, marmelada, ali pečeno jajce, včasih pašteta ipd. Zraven spijem kavo – 2 dl, in čaj 3 dl. Pred zajtrkom spijem kozarec vode z limoninim sokom. Potem če sem doma v glavnem ne jem nič, mogoče kako sadje, bolj poredko. Če pa sem v službi pa jem zjutraj najprej eno jabolko,potem spijem kavo, in do malice ob 10.uri pijem vodo. Glede na sedeče delo jem kake solatke ali pa kruh z jogurtom ali kefirjem. Okoli 12 ure grizljam kake oreščke ali pa kaj čokoladnega. Kosilo jem okoli 16.ure: juha, če je, meso jem samo piščančje ali ribe, priloge jem riž, testenine, zelenjavo, dosti solate, sladica (kaki keks,kos peciva ipd,) in še kozarček vina. Vmes do večerje jem še kako sadje. Za večerjo pa: kakor kdaj, odvisno od založenosti hladilnika. Jem ob vseh možnih urah, če sem lačna tudi ob 11. uri ponoči. Če pa nisem lačna, pa grem spat tudi brez večerje. V glavnem hrana mi ni smisel življenja. Z svojo težo nimam nekih problemov, razen pri oblekah, težko najdem primerne obleke, trgovci naročajo samo velike številke. Tudi z zdravjem ni težav, sem normalno rodila tudi menstruacijo imam vsa leta čisto normalno. Sem v bistvu vesela da mi ni treba gledat na vsak grižljaj. Pa gibljem se tudi kar nekaj.
Stara sem čez 60 let, višina 162, teža 55 kg.
Zjutraj jem jogurt in kos polnozrnatega kruha, prej na tešč še en sadež – jabolko, breskev ipd. Dopoldne okrog 10. ure pojem malo sadja in en prepečenec. Kosim ob 12. uri, ponavadi pojem gosto zelenjavno juho, skledo solate, zmerno porcijo npr. štrukljev, polente, riža, testenin, krompirja ipd. vse z zelenjavno polivko ali pa kar samo s solato. Popoldne pojem spet porcijo sadja – sedaj najraje lubenico. Ob 18. uri pojem kos kruha z maslom. Kasneje zvečer ne pojem nič več. Tudi raznih prigrizkov ne jem.Za meso mi ni, tu in tam pojem kakšno hrenovko ali telečji zrezek. Rib, piščanca, purana ne jem že od nekdaj. Mleka ne pijem, uspešno ga nadomeščam z jogurtom ali kislim mlekom. Sladkarij ne ljubim preveč, edino sladoled imam rada pa tudi ni nič narobe, če ga nikoli ne bi jedla. Zelo pa pazim, da vsak dan spijem najmanj 2 litra vode. Alkohola ne pijem, kave tudi ne več. Veliko hodim, vsak dan 2 uri. Zdravil ne jemljem nobenih (zaenkrat) in močno upam, da bo tako šlo naprej:-)
Najbolj važen pri prehrani je red, skromnost in dokaj uravnotežena prehrana. Je pa res, da v starejših letih ne rabiš več toliko kalorij zato se mi zdi, da je veliko preveč debelih starejših ljudi, ki si z žlico grob kopljejo, prej pa še na široko odpirajo vrata raznim boleznim, ki so posledica prehudega prenajedanja.
Prav te dni mi je starejša gospa, zelo debela, jamrala, da je predebela in da ne ve kaj naj naredi. Pa da je nora na suho meso, zaseko, bel kruh..ko sem ji previdno omenila zelenjavo se je kar zgrozila – “oh ni govora, jo ne maram”…
tudi jaz sem hotela ravno tole reci, da svaka cast vam gosta, pda imate pri teh letih se tako spretne prste, cilo telo in bister um…in ste na tekocem z zdravo prehrano in pravopisnimi pravili;)
srcno upam, da je vse to res, ne nateg – potem imam upanje, da le niso vsi stari ljudje pretezno zaplankani in kuhajo samo joto in jesprenj z mastjo;)
Dragi obe, ne ni nateg; pred nekaj leti sem šla na računalniški tečaj, tudi moža sem nahecala in še nekaj sosedov, saj je naša KS zelo aktivna in nam je omogočila kar nekaj brezplačnih izobraževalnih tečajev. Za pletenje in kvačkanje pač nimam kaj dosti smisla in ne veselja, nadvse rada pa brskam po netu, veliko berem, kot sem napisala zgoraj, rada hodim, pa tudi vozniški izpit sem obnovila, po 30. letih sem spet sedla za volan.. ja – pa z obema vnučkoma se tudi dosti ukvarjam.. skratka, da se malo “považim”, sem kar aktivna upokojenka, ki ljubi življenje!
Želim vam vsem vse dobro in veliko zdravih jedilnikov!
Forum je zaprt za komentiranje.