jedilnik suhic
Jedilnik moje prijateljice suhice
zajtrk: kava z mleko + cigareta + cigareta + cigareta
malica: cigareta
kosilo: 1 x bounty čokoladica + cigareta + cigarete
malica: nič
večerja: nič
Popoldan cigarete po želji.
Sem se pa nasmejala! 🙂
Včasih spadala med grozne suhice (175 cm, 54 kg). Razlog za to? Delo v strežbi! Časa za kaj več kot kavo itak nimaš, delo pa se vedno zavleče na več kot tistih 9 ur… (jedla 1x na dan in to svinjarijo alla kebab, pice, pohan sir, kar se da pač naročit…).
In potem… sem zanosila. 🙂 Pustila grozno službo in začela jest kot normalen človek, nehala kadit (čeprav tudi prej nisem veliko), opustila kavo in vse nezdrave razvade in začela jest 4 obroke dnevno, izključno zdravo hrano. Rezultat!? Plus 20 kg!!! Tolk o zdravem načinu življenja… Zdaj (skoraj 2m po porodu) imam 10 kil več kot pred nosečnostjo in nič ne zgleda da bo šlo kaj več dol (pa polno dojim in veliko migam).
Spodbuno, a? 🙂 (je pa definitivno vredno vseh kil, celulita, povešenega trebuha in jošk… ne zamenjam nazaj!!!)
Jem vse in uživam v hrani 🙂 Nikoli ne gledam, kje se bo poznalo. Privoščim si gazirane pijače, sladke sokove, sladice, hitro hrano..verjetno pa bo res vse v genih. Po dveh porodih in ne glede na to, da sem se pri obeh zredila za 17 kg, imam pri 170cm 56 kilogramov. O dietah nikoli nisem razmišljala. Kadim tudi ne. Kavo najraje pijem s sladko smetano in z veliko sladkorja 🙂
jaz nisem glih suhica, sem pa normalno vitka. 173/60 kg, tako težo imam že ene 15 let
zajtrk: obvezen. jabolko, ovseni kosmiči z mlekom (in koščki čokolade, brez tega so mi kosmiči kot žagovina 🙂
kosilo: obvezno. normalno, glavna jed s prilogo, solata (zmeraj)
po kosilu kava s čokoladnimi piškoti (domaćica ali kaj podobnega mmm)
večerja: kakor kdaj. ponavadi ne čutim lakote, razen ko imam pms, takrat pa me popade volčja lakota ob 10, 11 zvečer in si naročim pico ali kaj podobno redilnega in mastnega:)
telovadim kampanjsko, včasih po en mesec nič, včasih vsak dan
Evo, z veseljem:
– zajtrk – nič, oz. navadna turška kava, nič drugega mi enostavno ne paše
– ob 10 postanem lačna kot hudič, tako, da komaj zdržim do 10.30, takrat se odpre menza. Priviščim si glavno jed, skledo solate in obvezno sladico, ki mi jo na mojo željo obilno pošpricajo z ekstra smetano. Nato greva s kolegico na kavo s smetano (sem, namreč, odvisnica od smetane).
– okrog 14h postanem lačna, pojem kakšen prigrizek ala lešnike, prepečenec, žemljo oz. tisto, kar mi “zadiši”, ko pridem v štacuno.
– kosilo, ki je bolj večerja, pojem ob 18h, ponavadi je to juha + kakšen kos mesa s prilogo oz. enolončnica.
– pred spanjem se moram obvezno najesti drugače ne morem zaspati. Če imam frišen kruh, ga pojem včasih tudi polkile, zraven pa tekoči jogurt 3,2 oz. 3,5. Če pa kruh ni ravno frišen, mi ta varianta ne paše, pol pa pojem kaj drugega.
Niti približno mi ni jasno, kam vse to gre, sej delam v pisarni in mi je edina fizična aktivnost pot do avtobusne postaje (ca. 10 minut na dan) in letanje za tamalim. Očitno vse pokurim: visoka sem 172, tehtam pa 58 kg. Pravzaprav bi se rada zredila, pa mi ne uspe 🙁
37 let, 165 cm, 52km
telovadba: 5x tedensko tek 7-8 km v vsakem vremenu, 1x tedensko uteži, občasno kolesarjenje, redno delo na vrtu, skratka trudim se biti cel čas v gibanju
česa ne počnem: gledam TV (razen včasih ob kuhanju pogledam dnevnik), posedam v lokalih, kadim, pijem kave, jem mesa (že več kot 20 let), pretiravam s sladicami, pijem sladkanih pijač, prelenarim dneva z mislijo, da si zaslužim 🙂
ZJUTRAJ
Zmeraj:
nekaj polnozrnatih piškotov Mercator, cca 1.5 dcl korenčkovega soka (Mercator zdravo življenje), črni čaj z mlekom
in še zraven:
-Puding iz beljakovinskega praška (cca 2dcl, narejen iz mešanice vode in mleka) + mešanica kosmičev s suhim sadjem kakšnih pet zvrhanih jušnih žlic,
-skuta z narezanim raznim sadjem in kosmiči,
-sunny bisk z mlekom in kakavom, kakšno sadje
-prejšnji dan skuhana kaša s suhim sadjem
-polnozrnate palačinke s skuto (ob vikendih)
MALICA ob cca 12h (nesem zraven v službo)
-sedaj v glavnem res velika mešana solata iz paradižnika, paprike, rukole, korenčka, kakšnih 10 dag dimpljenega tofuja, nekaj kockic fete ali mozzarele, z makadamija oljem in balzamičnim kisom (sol dam šele preden pojem), zraven srednje velik kos rženega kruha
– včasih sendvič iz polnozrnatega kruha, sira, popečenega seitana ali tofuja z velikim kosom zelene paprike
-včasih skuta z jogurtom v katero zjutraj dam zmrznjene borovnice, jagode, malice (se odtali do malice)
V;MES (še v službi)
dobra pest mešanih nepraženih oreščkov; mandlji, brazilski oreščki, lešniki, makadamija, pinije, orehi
KOSILO (bolj pozno)
zmeraj kakšen kos popečenega tofu-ja ali sejtana, zraven pa še npr:
-narastek iz malancanov, paradižnika, krompirja z mozzarelo, zelena solata
-mešana pečena zelenjava iz pečice
-zelenjava iz voka s polnozrnatim rižem, zelena solata
– polnozrnate ali sojine testenine z zelenjavno omako, zelena solata
– kakšna kaša (pirina, prosena, ajdova) z zelenjavo
– kakšne tradicionalne zelenjavne jedi..skratka kombinacija zelenjava- nekaj oh iz kvalitetnih virov
VEČERJA
– podobno kot zajtrki
– kakšna juha in lahka sladica
– kakšen ostanek kosila
– beljakovinski prašek (skoraj zmeraj še pred spanjem zraven večerje)
Vsekakor lačna nisem nikoli, energije imam ogromno za vse delo. Tudi zbolela nisem že leta, čeprav delam v okolju, kjer sem obkrožena z ljudmi.
Imam tudi nekaj prijateljic, ki jim vsem uspeva obdržati postavo na podoben način. Torej se da.
jaz ponavadi zvečer sploh nisem lačna. čutim pa lakoto zjutraj in čez dan. tako jem zajtrk okoli pol 9, kosilo pa ob 3, spat pa ne grem nikoli pred polnočjo. ne vem no, verjetno stvar navade, ker tudi pri nas doma nikoli nismo imeli večerje. in če jem zvečer (ko imam pms), potem slabo spim in me vse tišči v želodcu
do 30 leta sem bila res boj suhica 160/50. Jedla sem lahko karkoli in kolikor mi je pasalo,pa veliko sladkarij. Pa ni šla teža nikamor.
Potem 2x rodila. Zdaj nisem več suhica (58 kg), jem normalno 3 obroke dnevno, sladkarije so še vedno moja šibka stran, ampak če le malo pretiravam gredo kile kar dnevno navzgor.
170/55
pojem ogromno sadja in zelenjave, najraje kar surovo v raznih solatah, ponavadi šele pozno popoldan ali zvečer pojem kak topel obrok, najraje ribe ali meso z zelenjavo, včasih kako pizzo, obvezno mora biti zraven solata, vsak večer pa spijem en jogurt. moja slabost so sladkarije, ki se jim težko upiram. če jih dlje časa ne jem, mi teža hitro pade na 52-53kg. telovadim pa bolj malo, odkar imam otroka, ker sva veliko zunaj, se loviva, kolesariva, plavava, se sprehajava…
Sem suha, ker jem zelo malo. Imam izjemno počasno presnovo in bi ob normalni prehrani hitro imela deset kg več. Zjutraj ponavadi spijem kavo z veliko mleka, včasih pojem zraven kos kruha z nečim namazan (večkrat ne kot ja) ali par piškotov. Kosilo je normalen obrok, vendar majhna porcija. Popoldne zdaj poleti obvezno sladoled, pa sadje po mili volji. Zvečer ponavadi nisem lačna, če sem, spet sadje, ali srknem pol litra jogurta, včasih kak kos kruha. Toliko hrane mi je čisto dovolj za normalno funkcioniranje plus redno vadbo bolj na izi (vsak dan pretečem par km). Če se malo razpustim, so takoj kg gor.
Upam da ne. Ne more jest. Enostavno si hrane ne želi in je ne potrebuje.
Ah ja..
Se pogovarjata Hrvat in Slovenec!
Pa hrvat reče: ‘sanjao sam Ljubljanu požganu, rat, bombe koje padaju,…’ in mu Slovenec odgovori: ‘joj si nesramen, jaz pa sem sanjal zagreb poln veselja, parad, ljubezni, povsod se je pelo, pa neke napise so imeli, ne.’
Pa reče hrvat: ‘A što je pisalo na napisima?’
In SLOVENEC odgovori: ‘ne znam cirilice.’
:))))))))))))))))))))))))))))))))))))
dober vic
Forum je zaprt za komentiranje.