jebena parkirišča u lj
Tudi vsi drugi (nelublančani) vemo, da je jeba.
Jaz avto puščam že v Šiški. In peš obletam štacune – pa zdaj lučke – tistih parkrat na leto.
Mi ga je 1 x odpeljal pajk – je*em mu vse po spisku!
Imam pa jaz eno idejo – če kasirajo v LJ, pa na Bledu, v Bohinju, pa…………..kjerkoli se že da mal uživat.
TUDI V NAŠEM KRAJU (mali, zakotni) KASIRAJMO VSAKOMUR, KI SE PRIPELJE, ODPELJE, PARKIRA………pa če gre za obisk (tudi jaz grem samo na obisk v UKC ali staršem), ali ogled, nabiranje gob, hribolazništvo………karkoli!!
ZAKAJ PLAČEVAT V LJ, BLEDU,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,ZAKAJ NE TUDI V ZG.KAŠLJU, BESNICI, FOKOVCIH, MENGEŠU, KOZJEM ali SP. DUPLICI?????????????
NO ZAKAJ?
Ok res ni gužve. Uničujete pa ceste, ZRAK, parkirate na travi, nervirate domačine…….
1000 stvari se najde, da bi lahko kasirali tudi na Košakovem hribu!
No toliko o strpnosti! Oh, Lublana! Se jo izognem – če se le da!
Pa še to! UKC, Cankarjev dom, Živalski vrt…………………….vsem vam Lublančanom je to na dohvatu ruke. Vsak večer ste lahko tam. MI iz Vukojebin se moramo vozit (bencin) – posledično nič pit………itd.
Pa so to VSI Slovenci nekoč gradili – financirali!
Slovenci na splošno pretiravamo s temi avti – srednješolci se z njim vozijo v šolo, halo!
Ko sem živela v LJ, sva s sosedo, ki je delala v centru, preračunali, koliko bi jo stal taksi vsak dan do službe (jaz avta nisem imela, sem se vozila s kolesom, razen pozimi, ona se je v službo vozilo s trolo, ki je ustavila sto m od njenega delovnega mesta, za večino sodelavcev je bilo še to predaleč). Pa niti nisva upoštevali nižje tarife, če se voziš redno, vsak dan, registracije avta in amortizacije ter pogostejših servisov zaradi več prevoženih km. V glavnem, bencin plus mesečna karta za parkirno hišo sta prišla veliko več kot taksi vsak dan v službo in iz nje.
Oh salama, verjetno smo zato tako nastrojeni proti ljubljančanom, ker so ti tako prijazni, nevsiljivi, po forumih razlagajo kako vsi znamo vozit, ne samo oni…Pojdi kdaj na Bled, se vsedi za mizo, naroči kavo, malo opazuj in takoj ti bo jasno zakaj nekateri pač ne prenesejo ljubljančanov. Pa kako hitro ločiš ljubljančana od npr. nekoga iz Nove Gorice. Seveda niso vsi taki, ampak ko imaš enkrat take izkušnje vse gledaš malo postrani.
sedaj živim, kot bi ljubljančani rekli v vukojebini!
Na južnem delu hribovja, kjer je cc 50 hiš in dve kmetiji. Spluženo imamo takoj, saj pluži sosed, parkiram v garaži….vrtec imam 10 min. po hribu navzdol in 1/2 ure navzgor (peš), šolo, trgovino, zdravnika…..zrak čist, le sprijazniti sem se morala, da je naša hiška manj vredna od 1,5 sobnega stanovanja v lj.
Briga me, lahko rečem, da živim v raju in lj. niti malo ne pogrešam, zakaj že?
Zakaj se v Lj ne vozim s trolo? Ker nikamor ne prideš!!! Primer: ob 15 uri grem iz službe, živim na drugem koncu Lj kjer je tudi vrtec…ko sem bila brez avta sem seveda šla z busom. Rezultat: v vrtec sem prišla 16.15, s tem da imam direktno trolo. Z avtom grem direkt na obvoznico in sem v vrtcu 15.15. Je sploh še kaj za dodati? Pri nas je javni prevoz neučinkovit, avtobus nima svoje linije, vse je čez in čez zabasano s plehom…in trole stojijo…In ja, klanjam se našim garažam pod naseljem!
Moja mama je rojena ljubljančanka, živela je v LJ pred 50 leti. Sedaj živi v Beli krajini in pride v Lj na obisk k sestri. Ponavadi grem z njo. No in po vaši definiciji sem ja??? Tujec? Mama tujka?
Ma nekarte mi s takimi, da bi mi zdej mogla še plačevat, če gre mama domov pogledat. Se pa zmeraj vstavim pri teti in grem v center s trolo.
meni pa sploh ni jasno kaj ljubljančani jamrate…pa saj ste si izvolili tanartabulšga župana no…….a da ni tole s parkiranjem zrihtal?…ups, potem pa ni tanartabulš:)…važn je, da je štadion naredu:)