Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Jebemti admin – blokada dostopa

Jebemti admin – blokada dostopa

Problem je naslednji:
V službi sem dobil nov računalnik.
Naš (novi) admin, mi je inštaliral računalnik. O.K.!

Problem pa je v tem, da ne morem dostopati do nekaterih internetnih strani! Recimo do svojega poštnega predala, ki ga imam na email.si.
Ko z googlom poiščem in kliknem na email.si mi odpre službeno stran firme.

Admin mi pravi, da ima taka navodila “od zgoraj”!

Mi lahko prosim kdo svetuje, kako zaobiti navedeno blokado.

Pa še to – pozabil:

Operacijski sistem Windows XP in Internet Explorer – in tu mislim, da mi je nastavil neko prevezavo na www stran podjetja, kjer je na prvi strani slika direktorja … ima smisel za humor, to mu moram priznat.

LP

Jebi ga, po moje tukaj nimaš kej….ti v službi pač rabiš internet za službene in ne privat zadeve… kako pa delodojalci to urejajo je pa njihova stvar.

Btw, tud jest v firmi ne morm do svojih mejlov, ampak moram lepo počakati da pridem domov.

Ok, samo pri nas, ko klikneš na kakšno zaklenjeno stran, nam pokaže logotip firme in opzori da je stran nedostopna….pri vas pa slika direktorja :))) ta je dobra :)))

Stvar je dokaj enostavna :

a/ če želiš obdržati svojo službico – spoštuj pravila igre, ki jih postavlja šef.

b/ sicer boš dobil rdeči karton in boš lahko kot brezposlen srfal doma.

Izbira je tvoja. Torej a ali b ?

ježeš, no, sami svetniki bolj papeški od papeža.

Poizkusi tole: če ga nimaš si sposodi (da vidiš če deluje) USB ključek in nanj posnami Portable firefox (dobiš jo na )
Ker ne vem, katero pot je ubral tvoj admin ne morem zagotoviti da bo delalo.
Mogoče boš moral za potrebe službe še nastaviti proxy nastavitve. Poglej v IE eksplorerju pod Tools/Internet options…/ conections, LAN setings, kako je nastavljeno tam (pa najbrž bo tam vse neaktivno, sivo, saj je verjetno tvoj admin onemogočil spreminjanje) in podobno nastavi v firefoxu tools/options/conection settings.

Kakorkoli, če vse to ne bo pomagalo pa – štrajk!

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Hvala za odgovor, dr. Wega!

Programčka mi ni bilo potrebno uporabiti, ker ko sem šel v nastavitve za LAN sem tam videl tudi:
“Uporabi skript za samodejno konfiguracijo”
in spodaj naslov:
http našega podjetja,
kjer na prvi strani kraljuje slika našega direktorja…

Odstranil sem kljukico spredaj in sedaj imam spet dostop do mail-ov :-)))!

Še enkrat hvala in LP!

torej je vaš admin zanič, oz. če ne zna urediti varnostne politike,
in ga je potrebno suniti v zadnjo plat :)))

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

Mogoče bi znal uvesti “pravo varnostno politiko”…samo zaveda se, da bi bilo potem njegovo življenje močno ogroženo ;-)!

Me zanima ja, kdo bo ogrožen. Danes je firmah postalo drugače kot včasih. Tudi kar se uporabe neta tiče – in prav je tako. Služba je služba, družba je družba.

ne glede na vse skupaj pa priporočam portable firefox, mislim da je zadeva bolj uporabna kot najnovejša googlova sinhronizacija.

____________________ dr.Wega Lep, postaven, pameten in skromen

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close