Je že šel kdo z vlakom v budimpešto
Živjo,
poleti bi šli z družino vlakom v Budimpešto, pa me zanima, če je že kdo šel?
Zdi se mi, da ful dolgo vozi… zato me zanima, kakšni vlaki vozijo na tej progi? Se da gor spat? Se da kaj kupit ali moraš imeti vse s sabo?
Kaj pa nočni vlak, ki vozi le čez poletje? Ta bi mi bil najboljši, samo ne vem, ali je spalni ali običajen vlak?
Lp, Tanja
Pred 8 leti sva šla (z možem sama) z vlakom, cijaziš se kot nor. Že pred odhodom sva v Ljubljani čakala 1 uro, ker je imel vlak zamudo, prav tako je na vsaki meji (HR, H) vlak nekaj časa čakal, da so zamenjali lokomotive. Voziš se več kot 8 ur, tja prispeš ves polomljen in neprespan.
Z družino smo letos šli v Budimpešto z avtom, je hitro in udobno, ustaviš se še kje na poti (recimo ob Blatnem jezeru), lahko kje zavijete s poti. Če vam ni bistvena avantura nočna vožnja z vlakom, priporočam avto, saj B. res ni daleč. Vozili se boste po Budimpešti že tako dosti s podzemno in tramvaji, če boste želeli videti kaj mesta.
Mi smo sli lansko leto. Tri odrasli, pet otrok. Vstopili smo v MS. Vlak je bil napol prazen, tako da smo imeli zase dva kupeja. Tamali so uzivali. Res pa je, da se dolgo vozis, ker se ustavljas na cisto vsaki vaski postaji. Lahko bi sli tudi z avtom, ampak smo se odlocili za vlak in nahrbtnike ravno zaradi vecje dogodivscine.
Vožnja je kar dolga, sedem, osem ur, se ne spomnim. Jaz sem bila pet let nazaj. So na nekem delu popravljali progo, zato smo se eno uro vmes peljali z avtobusom, ga je železnica zrihtala. Bilo nas je ravno za poln avtobus, toliko nas je bilo na vlaku. Vlak je bil tisti star. Je bil dan, spalnika takrat ni bilo.
Forum je zaprt za komentiranje.