Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je že kdo imel preveč ušesnega masla?

je že kdo imel preveč ušesnega masla?

Baje imam preveč ušesnega masla. zanima me če je kdo to že imel, kakšen ste imeli občutek? Jaz imam skos zaprto uho in skoraj nič ne slišim. Pa še piska mi.
Kako zgleda pri zdravniku ko ti to čistijo? Boli?

Ne, boli ne, je pa smešno, ker super slišiš, kako srka skozi cevko maslo. Pozor pa, ko prideš ven: jaz sem popolnoma zgubila občutek za bližino. Ker sem tako dobro slišala, sem mislila, da je na primer avto takoj za mano, pa je bil še daleč.

ojoj, kdaj pa je ta občutek izginil?
Si tudi ti imela tak pritisk v ušesu dokler nisi šla čistit?

Uho ti cistijo s tistimi velikimi konjskimi “injekcijami”, s katerimi so nas kot otroke strasili na sistematskih. Noter nalije toplo vodo, pod uho ti polozi ledvicko in ti v uho previdno vbrizgava toplo vodo. Ce se ti je masla nabralo ze veliko, bo pri ciscenju mogoce malo bolelo, bolj v tem smislu, da ti bo neprijetno, ni neka huda bolecina. Pritisk je v usesu pred ciscenjem lahko kar velik, privede tudi do glavobola. Ko bos sla na ciscenje, vzemi s sabo malo vate. Najprej po ciscenju moras malo sedeti, da se umiris (lahko pride do vznemirjenja tekocine v centru za ravnotezje v usesu), potem pa si das vatko v uho, ker je zaradi prehodne poti pri novo sciscenem uhlju nevarnost, da si uho zaradi ranljivosti po ciscenju prehladis, lahko staknes tudi vnetje.

Zakaj si ne poskusiš najprej sam pomagat?

V lekarni si lahko kupiš tulce Otosan, s pomočjo katerih se lepo sčisti ušesno maslo.

Pred časom je hčerka imela tudi čepek zaradi katerega pediatrinja bobniča sploh ni videla, mala pa je slabo slišala. Takrat sva 10 dni uporabljali A-cerumen in je šel čepek sam stran. (za otosan je bila takrat še premajhna).

Jaz bi na tvojem mestu uporabljala a-cerumen kak teden, ko bi končala pa še enkrat sčistila z otosanom. Sem prepričana, da bi bilo uspešno.

Za info:
a-cerumen je nekakšna tekočina, ki jo vliješ v uho in kakšno minutko počakaš. Namenjena je mehčanju ušesnega masla, ki se nato sam izloči. Pri čepkih je zadevo treba uporabljat kak teden vsak dan.

Otosan je pa nekakšen tulec, ki ga daš v uho in ga na vrhu prižgeš. Ko gori ti ven posesa ušesno maslo, ki se ujame v tulec. Na koncu lahko tulec razstaviš in dejansko vidiš, da ostane tega oooogrooomno tam notri. Si pa tega ne moreš naredit sam ampak ti mora nekdo pomagat (mislim uporabit tulec, ne pogledat 🙂

Otosan je zakon. Ne drži pa, da si tega ne moreš narediti sam. Jaz to vedno počnem sama. Glavo na mizo, ogledalo nastavim na mizo tako, da v ogledalu vidim, kdaj pride ogenj do obročka, zraven si dam skodelico z vodo, potem pa prižgem tulec, ga dam v uho in voila :))

Otosan je zakon. Ne drži pa, da si tega ne moreš narediti sam. Jaz to vedno počnem sama. Glavo na mizo, ogledalo nastavim na mizo tako, da v ogledalu vidim, kdaj pride ogenj do obročka, zraven si dam skodelico z vodo, potem pa prižgem tulec, ga dam v uho in voila :))[/quote]

Aja. No, pol pa popravljam:

Če si pogumen/-na pol lohk tud otosan sam/-a spedenaš! 😉

[/quote]

hehehe 🙂
Pa štorast ne smeš biti, da kaj ne zakuriš :)))

Moj sin je imel neprestano zapacano uho in nobena zadeva ni kaj bistveno izboljšala stanja. Ugotovljeno je bilo, da je alergičen, posledično se mu je tudi mašilo uho z maslom. Od kar smo uredili sobo (alergičen na pršice) se masla nabira bistveno manj.

Ne trdim, da je pri tebi isto, mogoče pa je vseeno dobro vedeti.

Mene je moja zdravnica kar kregala, ko sem prišla z vnetim ušesom in vato noter. NIKOLI ne dajat vate v ušesa, je rekla, če že, prekrit celo uho s kakšno gazo ali podobnim.

Mene pa zanima, ali se lahko to dela pogosto oz. dokler se us. maslo nabira v tulcu, ali lahko to naredis 2-3× tedensko? Hvala za odgovor

Pri vsakem tuširanju na začetku in na koncu tuširanja z ročko za tuširanje od blizu stuširam notranjost obeh ušes. Nimam več problemov z zamašitvijo. Samo ne pretiravajte s tem. Na začetku bolj pazljivo.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close