Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je v Leku še tak gestapo režim?

Je v Leku še tak gestapo režim?

Včasi so ti že na razgovoru dali za sestavljat lego kocke in potem zapisovali kot polikomisarji iz severne koreje. So takšni komunistični prijemi še tam ali se je zdaj kaj izboljšalo ko so tujci kupili in pometli levosučne šefe?

Stari meni so oni sumljivi. Mama mi skoz pravi pejt, dobra firma sine, bozičance eeej… a NON-STOP iscejo… novartis. Kako ne dobite kadra oz nonstop v potrebi po kadru a tako fajn je.

Neki ne stima.

Veliko jih pride… precej jih pa tudi odhaja. Ni vsak za vse.

Pobliže poznam vsaj 5 ljudi, ki so se od 2020  zaposlili v Leku, pa nihče ni omenjal lego kock. En je med korono opravljal razgovor preko zooma, sem poslušala skozi priprta vrata. Čisto korekten razgovor z osnovnimi vprašanji in vprašanji poznavanja tehnologije za konkretno delovno mesto. Imeli so tudi razgovor in pisni test pri psihologu, a nihče ni omenjal nič posebnega.

Kar se razmer tiče (zdaj Novartis vsi), so  večinoma zadovoljni, tudi že malo napredujejo, kar se pozna pri plači. So tudi ugodne perspektive za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. Odnosi solidni, ponekod celo dobri. V Ljubljani je še največji problem parking. Zaposluje se precej, ker se dejavnost širi. Če povzamem, za naše razmere dobro, ni pa več sanjsko.

Kaj bluzis? Lego kocke in podobne kozlarije se pocnejo v kapitalizmu. V leku je cist ok. Za nekoga je pac vse tezko. Od stempljanja do dela, pa je vse gestapo rezim. Ocitno lek ni zate

Odgovor na objavo uporabnika
Čisto korektno, 27.11.2024 ob 13:37

Kar se razmer tiče (zdaj Novartis vsi), so  večinoma zadovoljni, tudi že malo napredujejo, kar se pozna pri plači. So tudi ugodne perspektive za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. Odnosi solidni, ponekod celo dobri. V Ljubljani je še največji problem parking. Zaposluje se precej, ker se dejavnost širi. Če povzamem, za naše razmere dobro, ni pa več sanjsko.

V bistvu bi bilo fino če bi povedal po pravici. Najbolj je odvisno od oddelka, kjer delaš. Ponekod je ok, ponekod je pa katastrofa. Zategujejo pasove, izplačujejo čimmanj. Kar se tiče zaposlitve- odvisno od šefa ki te bo zaposloval. Načeloma… vsako leto je slabše.

Lek se je razbil na 2 dela: sandoz in novartis. Novartis je ok, sandoz je pa kot zgoraj opisan komunistični goli otok.

Kot da bi bili v osnovni šoli pri pouku tehnike. Dobili smo točna navodila kaj vse moramo sestaviti. Najprej so nam dali nalogo da iz navadnih papirjev naredimo most, ki je imel neke dimenzije (20x25cm) in je moral zdržati težo ene male poln litrske plastenke vode. Imeli smo samo ene škarje, in samo toliko listov, da je en na koncu ostal brez. Gestapovski ageni so ves čas gledali kako se bomo organizirali, kako sodelujemo, kako delamo, kaj se pogovarjamo itd. Imeli smo 7 minut časa, da izvedemo to nalogo. Zadevo so agenti štopali, torej smo morali pohiteti. Nismo imeli nobenih ravnil ali metra, da bi zmerili dimenzije, tako da smo morali delati po občutku. Ko smo zadevo komaj rešili, je že sledila druga naloga. Dobili smo lego kocke in natančna navodila kako sestavit nek avtomobilček. Vsak je delal svojega. Tudi tukaj smo bili omejeni s časom. Točno 7 minut na štoparico. List papirja z navodili je bil eden, tako da so spet gledali kdo bo prevzel vodstvo in kako se bomo znali organizirat. Tisti agenti so ves čas vse skrbno zapisovali in beležili.

Na koncu, ko je druga skupina prišla nazaj smo imeli 15 minut pavze. Lahko smo naročili kavo, sok ali vodo. Glede na to, da so vse zapisovali sem si jaz raje premislil, da ne bi ostal še komu dolžan, čeprav bi mi ena močna črna kava še kako pasala, da se zdramim iz te nočne more, vendar sem raje odklonil. Tisti, ki so morali na cigaret so bili kakopak označeni in zapisani, saj se je videlo, kdo je šel ven in kdo ne.

Kdo je zdaj glavni direktor tega Novartisa ??

pažnja, 27.11.2024 ob 13:50

Lek se je razbil na 2 dela: sandoz in novartis. Novartis je ok, sandoz je pa kot zgoraj opisan komunistični goli otok.

Pisal sem za Novartis. Največji problem je kadrovska. Oz kot sami pravijo, ni dobrih ljudi da bi jih privabili v firmo, pa vzamejo vsakega, ki si upa. In dejansko že za čisto eno levo firo ni vsak dober. Farmacija ima pa svoje zahteve. V bio se nimaš recimo kaj praskat po nosu. Al pa sterili. Glede na to kaj moraš znat in dat od sebe ni plača nič kaj posebna.

Vas.

Zaposlen sem v leku 5 let in v tem času , so nas nategnili pri izplačilu božičnice , dnevno mora vsak posameznik pregledovati svoje ure ker jih kradejo , narobe so leta in leta obračunavali bolniško , napredovanja odkar sem tu še nism doživel , ne pri sebi ne pri sodelovcih oz komerkoli ki ga poznam … glede na to da delamo na 4 izmene , vsak vikend 12 ur , vse praznike , bozica in novega leta nisem imel odkar sem tu zaposlen … je plača mizerna ! Minimalec plus dodatki … da o odnosih in delovni klimi ne izubljam besed … vsi depresivni , nezadovoljni , en kup izkoriscanja in manipulatorjev … vsi ki radi lezete v rit in ližete šupke ste več kot dobrodošli v lek !!!!

Lekovazvezda, 27.11.2024 ob 14:02

Zaposlen sem v leku 5 let in v tem času , so nas nategnili pri izplačilu božičnice , dnevno mora vsak posameznik pregledovati svoje ure ker jih kradejo , narobe so leta in leta obračunavali bolniško , napredovanja odkar sem tu še nism doživel , ne pri sebi ne pri sodelovcih oz komerkoli ki ga poznam … glede na to da delamo na 4 izmene , vsak vikend 12 ur , vse praznike , bozica in novega leta nisem imel odkar sem tu zaposlen … je plača mizerna ! Minimalec plus dodatki … da o odnosih in delovni klimi ne izubljam besed … vsi depresivni , nezadovoljni , en kup izkoriscanja in manipulatorjev … vsi ki radi lezete v rit in ližete šupke ste več kot dobrodošli v lek !!!!

A Tolk slabo da je?

Kako so nategnili pri bozicnici?

In kaksna je potem placa? Minimalc?

Za proizvodnjo sem pa slišala, da ni lahko v nobenem pogledu. Bi mislila, da je vsaj plača več kot minimalec.

Za kakšna druga delovna mesta se da glede plače čez čas z večanjem odgovornosti in rezultati tudi pogajati do neke mere. Zavisi tudi od referenc. Ko imaš enkrat doktorat, je lažje.

Še nobena firma, ki ima ves čas razpise, ni imela dobrih delovnih pogojev in še manj plač.

Točno se vidi na kariernih sejmih, katere firme iščejo delavce – tiste, ki imajo najslabše pogoje in najnižjo  plačo.

Vem, da ne bi zdržal 1 dan v taki gestapo firmi, če greš na WC se moraš odštempljat, tak da te ko imajo ženske menstruacijo so ful najebale, ker gledajo kolkkrat si šel na WC…bolano….

poznam farmacevtko v leku…. dela vsak dan 9-10 ur od 6ih – pol 7ih zjutraj pa do 16ih..pol 5ih popoldan…v Ljubljani je boj za parking..kaj ti pomaga redna plača..če gre 100 evrov na mesec za parking..nikoli se ne dela manj kot 9ur na dan..razen v proizvodnji, kjer so smene

Delam v Novartis, super firma in super zadovoljna. 1800 neto za ruski turnus. Božičnica bo letos 2000 evrov. Lenuhi se pač pritožujejo, realno je super.

En kup težav, 27.11.2024 ob 16:04

Delam v Novartis, super firma in super zadovoljna. 1800 neto za ruski turnus. Božičnica bo letos 2000 evrov. Lenuhi se pač pritožujejo, realno je super.

Ruski turnus za 1800 je delo za budale.  Še srednja medicinska sestra dobi 2500, pa se ne pretegne.  Ti kar delaj, take rabijo….  😀

😀 samo ne pizdit ko boš dobila božičnico 😀

Z dodatki ruski turnus seveda nanese. Nobenega se pa ne sili da dela v Novartisu. Pač bodite doma ali pa si poiščite kaj drugega. Meni je smešno koliko neresnic. Ne vem zakaj bi pizdila čez božičnico. Večina podjetij je niti ne dobi. Tako da smešno. Eni pa z nobeno stvarjo niste zadovoljni, radi pa pljuvate nezadovoljstvo

Delal sem že marsikjee in sem z Novartisom super zadovoljen. Edini problem je lokacija, ker Ljubljana je postala zabasana s prometom. Midva živiva kot kralja s plačo Novartisa in sva super zadovoljna. Seveda pa moraš delat, kott marsikje.

Ni nič lokacija problem. No je… ampak vaša.

Ajmo svi Alhamdulillah!

Seveda je lokacija problem, nimajo se kam širit in problem s pretočnostjo. Postalo bo še slabše saj se vse iz Švice seli sem

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close