Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je tu kaka zdravnica?

Je tu kaka zdravnica?

Tik nad desnim ušesom imam bulico premera 1cm.Sicer že veliko let, enkrat zdavnaj sem vprašala zdravnico in je rekla, da sobtake anomalije lobanje normalne, važno da me ne boli in ne raste. Jaz nisem prepričana, da je celi čas ista velikost. Ker imam določene probleme s spominom in govorom me zanina, kateri centri so na tistem mestu v možganih. Vesela bi bila kakšne fotke. Hvala.

Je zdravnik in ti lahko pojasni, kaj je to.

Robija  vprasaj. On je kao pametnejsi, kot vsi zdravniki skupaj…ha ha

Desna stran je pomembna za spomin.

Ja. Robi je.

Ne razumem najbolje, o kakšni “bulici” je govora.  Tudi odgovora tvoje zdravnice ne razumem, anomalije lobanje so v obliki vdrtin ali neenakomernih izboklin.

Dvomim da gre za kost, če je res “bulica”, lahko je lojnica – te so lahko na otip trde – če pa je za ušesom, je lahko bezgavka.  Na spomin in govor pa nima vpliva.

Če imaš kaj na možganih tega ne boš zatipala na lobanji. Desna stran je drugače odgovorna za spomin, za govor pa leva. Na internetu imaš slike in opise. Srč it.

Pojdi k zdravniku takoj, če te zanima. In kakšna je na otip? A je koža ali kost?

Če je mehko na otip, je lahko cista ali lipom. Če  ne raste, verjetno ni potrebno delat kake panike.

Hvala,

tipa se kot kost.

To imam vsaj že dvajset let. Se mi pa zdi, da je sedaj večje kot je bilo, ko sem pokazala v srednji šoli zdravnici. Ni za ušesom, ampak tik nad njim.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close