Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek je tole upravičeno?

je tole upravičeno?

No takole.. Prvo kot prvo da ne bo kdo narobe razumel..Tole ni provokacija in lepo prosim če se bo tema razopletla,ne zahajajte v čist druge polemike..Tole je eksaktno in striktno vprašanje.
Res pogreje me do amena in najrajš bi nahrulila tiste kis so res nesramno škrti.Imam točne primere ki so se mi zgodli zadnji mesec,in se res sprašuje..
V lokalu pri nas sem redna gostja na kavici že vsaj deset let in se je zadnjič našla ena kelnarca (menjajo jih pogosto) ki mi je malo kot ne pela pridige za 20centov..Redna stranka sem,njej izključno dajem napitnine dobila sem pa u obraz da ona zame ne bo zalagala in da nevem kaj ko sploh nisem opazila da mi manjka 20centov.. drugo je ko mi crknila pečica mi je teta ponudila pomoč da pri njej spečem piščanca in mi rekla da nja ji dam za uporabo pečice 1 evro..Tretje je bil primer ko je neki X kolega častil kavico in mi je čez en teden napisal sms “ne pozabi dolžna si mi 1,2evra!” in mislil je resno to ni bila šala. Ne zahajajte zdaj v tematike kdo daje klošarjem,kdo ne..držite se mojega vprašanja! Veliko vas je tukaj odraslih in mamice in očetje in jaz sem vseeno mlajša..tega foruma ne jenljem resno vendar mi je zelo poučno če bi slišala kakšen konstruktiven nasvet. Razmišljam.. Ali bi jaz morala malo spremenit mnenje in pač “spoštovat 1 evro” ali imam vseeno prav da so takšni ljudje ki lajajo in bevskajo za 50centov,1 evro ali 20 centov resnično ene boge duše ki so skrajno ruknjeni? Imate kakšno podobno izkušnjo? Zadnji mesec so me takšni ljujde precej obkrožali in sem dobila filing da sem edina ki za tak drobiž ne komplicira.. Ne zahajajte v druge tematike ker ne sprašujem o donacijam karitasu ali klošarjem,sprašujem za čist vsakdanjo zadevo,ko greste v trgovino ali kakšni prijatelji in vam je kdaj kdo sikal za 1 evro.. no seveda jaz sem tistega kolega ki mi je očital kavico za 1.2 evra poslala u klinac in zame je to bolano,zdaj pa mi teta soli pamet da sem izgubila prijatelja ker je ravnal pravilno.. In spet ona mi je računala pečico.. mislm halo.. Imam prav da take ljudi okoli sebe preprosto moraš odjebat ali mi manjka spoštovanja do drugih? nesramneži vzdržite se grdih komentarjev,nikogar ne silim da sodeljuje v moji temi. hvala

Jaz s takimi zneski ne kompliciram. Postala pa sem pozorna na kolegico, ki si vedno, kadar gremo skupaj ven in si znesek pač razdelimo (gre za kavice in tortice, ne več), naroči kar neke drage stvari, pa še en kos, pa še eno stvar … No, na to pa sem postala pozorna. Eni očitno “šparajo” na tak način.

No, kelnarca dejansko ni dolžna zalagat zate. Predstavljaj si, da ji to naredi deset gostov na dan, ona pa dela za štiri evre na uro. Z napitnino pride komaj na tistih borih pet, šest evrov, zdaj naj pa iz tega financira tvoj kofe? Tako da to ji dam popolnoma in absolutno prav. Če nimaš dovolj za kavo, ne greš na kavo, če ti zmanjka, se opravičiš in letiš hitro nekam po denar.

Ostala primera pa – to je dejansko pod vsako kritiko in tako se to ne dela. Ampak eni tako funkcionirajo, jaz poznam človeka, ki si je v blokec celo zapisoval, koga je on častil in kdo je častil njega in je delal bilance … noro, res. Tega pa res ne štekam. Ali da bi zaračunala sosedi uporabo pralnega stroja? Uh. Saj če bo meni crknil, bo pa ona meni z veseljem naredila uslugo in to je vredno več od tistega evra, ki mi ga je morda dolžna. Eni pač ne razmišljajo tako, daš tisti evro in čav, ne greš nikoli več na kofe z njim. To je res butelj.

A resn? kako grdo..
no uff mi je odleglo..nisem edina ki jo obkrožajo škrtuhi..
res okoli mene se je zadnji mesec zgodilo par takih primerov da enostavno ne morem razumet komplikacij okoli1 evra ali 20centov..ma dej doma jih najdem takoj..
na moj račun se ni nikoli nben šlepal pa tud vem da ne bi bla ravno vesela..

te čist štekam tudi meni se to zdi absurdno za take pare ljudem težit ker če bi se hotel jest pol držat tega bi lahko po celi LJ z bejzbolko hodil in v pol dneva nabral 400€ ker mi je ful folka “dolžno” po 20 ali 40 centov.
lej če ti en pacient računa 1€ zato da ti speče piščanca v pečici, to je noro res. sploh pa če je to tvoja lastna teta, mater ej:(
lej taki ljudje ki ti sikajo za take pare ti niso nobeni frendi in pol kurca ni vredn če jih maš al pa ne. jest nimam ksihta enmu za 100€ težit če mi je dolžen, sploh če vem da nima, ne pa še za te pare.

Uh, tudi te so grde ja. Mi smo imeli sodelavko, ki se je stalno štulila zraven za kavo, plačala pa nikoli. Pa se enkrat spet takole javi, da gre z nami, in ji ena druga sodelavka gladko reče: u super, danes ti častiš. Se ni mogla več izmuznit in je končno enkrat ona plačala.
Pa enkrat sem šla z enim tipom ven in ko je plačal on, je naročil dva deci radenske, ko sem pa jaz, pa deci nekega nevemkakšnega posebnega vina. Ejjjjj, škrtunstvo je pa res ena najslabših lastnosti, kar jih lahko ima človek. Seveda nikoli več nisem šla ven z njim.

calvina.. ampak po nesreči mi je zmanjkalo 20centov..pa vedno ena in ista kelnarca dobi od mene po 2 evra napitnine no..??

je pa res ja da kelnarce težko zaslužjo svoj dnar.. mogoče tole s kelnarco pač je blo upravičeno..
ampak vseen mi ne gre u glavo..20centov no???

Gavi ,mi je kar odleglo.
Res zato sem dala temo ker mi je fotr očital da zgubljam kolege ker ne spoštujem denarja.
Ampak bolj kot sem mu razlagala da mi je kolega očital1,2centa za kavo nič se mu ne da dopovedat.
In pač me zanima ali mi manjka spoštovanja?
Ja gavi teta mi je res računala 1 evro za uporabo pečice in ta mesec so se teli primero kar vrstili in sem mogla dat temo na to ker me spravlja v onup da mam tak folk okkol mene.

Gavi sej zate pa itak vemo da nisi tak :))

Za kofe ji daš 2 evra napitnine?

Lej, mogoče je imela samo slab dan. Se mi pa zdi to vseeno nekaj drugega, kot če ti prijatelj, sorodnik zaračuna ali očita. Ker navsezadnje ti ona ne dela usluge, ampak je v službi. In tisti denar ne pobere zase.

Saj sploh ne moreš verjet, kako so ljudje brez sramote. Jaz se rajši v zemljo ugreznem, kot da bi se tako obnašala kot tvoja teta in kot tvoj kolega. Sploh mi na misel ne pade. Ta tvoj kolega mora biti en ornk bedak, boga ženska, ki bo z njim (skoraj sigurna sem, da je samski). Jaz bi mu dala 2 eura in ga ne bi pogledala več. Zgodbico bi pa povedala še drugim, da bi ga fajn osramotila, ker kaj je preveč je preveč. Primer tvoje tete pa tudi – da se gre tako blamirat, nimam besed!!

Uau, kje si pa te paciente našla, noro… “Moja” kelnarca dostikrat časti kavo in zamahne z roko, ko brskam po denarnici za še 10 centi. Med kolegi in sorodnki (da ne omenjam prijateljev) se ne morem spomnit nobenega, ki bi mi zaračunal uporabo svojega česarkoli. Dvakrat smo preživeli nekaj dni v apartmaju prijateljev – enim smo skrili v posodo za sladkor nekaj denarja za stroške, drugi so nam zabičali, da nočejo niti evra, pa sem jim v nulo spucala apartma – samo nekaj primerov. Res pa tudi jaz, vsaj upam, delam podobno, to se torej obrača.
Zdaj pa sem se spomnila na gospoda, od katerega sva kupila stanovanje: od naju je dobil 77.000€, pa ni dal za kavo, ko smo podpisovali pogodbo. Pravzaprav jo je naročil, ker je očitno mislil, da jo bova midva plačala, a ker sva morala vmes letet na banko, je skenslal naročilo. Naslednjič pa jo je naročil, midva sva plačala samo za naju, ker sva morala prej oditi, on pa je gladko “pozabil” plačat, sva jo midva naslednji dan, ker nama je bilo nerodno. Nisem mogla verjet…
Pa 2 kolegici imam, ki sta najboljši prijateljci že cca. 30 let, še vedno vsaka plača svoj dcl soka, ko gresta skupaj ven, a ne bi slučajno ena enkrat plačala 10 centov več kot druga…
Skratka, vesela sem, da smo v mojem krogu kar se tega tiče tako radodarni.

mhm..ja sej.. mislm da maš prov,čeprav je malo in skoraj nič,nek ušiv drobiž,vseeno greš tja plačat neko storitev in nič ni zastonj. Bo treba pač drugič bit pozoren da imaš točno in tkole poslovni stranka-kelnarca ji ne zamirim.. mogoče sem se jaz razvadila ker hodim tja že 10let..

hvala za mnenje!

sploh če si v tistem lokalu kar pogosto na kavici in te že poznajo pa še napitnino jim daš pa se tkole obnašajo.
na tvojem mestu ne bi šel nikdar več tja.
to je tko kot v štacuni, če jim sam pustiš 20 centov povrhu ne bojo nikdar dali nazaj pa rekli ne to pa ne bomo vzeli. ko pa sam ostaneš dolžan 5centov je pa panika.
ampak tista s piščancem in pečico je pa huda res:( svašta
tudi jaz škrtuhov ne prenesem. če sam nisi škrt oz. si odprtih rok se ti to zdi absurdno ja ampak maš take paciente.
čimprej jim daj tisti drobiž in se jih losej ti pravim. ne zaslužijo si tvojega iskrenega prijateljstva

Vedno več je takšnih ljudi… Si si že sama odgovorila. Odjebat in zbežat stran.

no sej..evo evo.. to jst pravim..
pač teto in kolega sem poslala u klinac in imam pač 2 človeka manj u lajfu..in pač fotr je neki pametn..ampak evo,jst tko razmišljam.. zdi se mi podenj od podnja..

ja,un kolega je samski in pri 45ih živi še vedno v svoji otroški sobici. doma. LOL :))
teta pa je tudi samska in noben se z njo ne razume,zdaj vidim zakaj ne..

hvala za mnenje! :)))

Redna stranka v gostilni 10 let, pušča napitnino… pa socialni problem… kdo bi tebe razumel.

a ti pa nkol ne greš na kavico 1x na mesec??
zlom si nogo dej no

bedaki najbrž res ne ja
povej a ti močno trpi možganovina ko bereš take “zagonetke” ? saj bo bolje veš, tudi možgani se sčasoma regenerirajo

Redna gostja 1x na mesec? Ne zapletaj se še bolj, no.

OK, pri kavici, ki stane 1-2€, mi niti na misel ne pride, da bi dala 2€ napitnine, pustim pa občasno kje kak drobiž do polnega evra ali do 50 centov, še posebej v pekarni, kjer običajno kupujem kruh ali pa v trafiki. Vendar tam tudi oni meni kdaj pustijo nekaj centov, če ravno nimam drobiža.

Uporabo pečice, kuhinje, pralnega stroja … še nikoli nisem računala niti ni nikoli kdo meni računal, tudi časa, ko sem koga kam peljala, nismo poračunavali. Imamo pa načelo, da če koga pelješ kam dlje (npr.100 km v eno smer), pred potjo šofer natanka polno, po poti pa natanka tisti, ki je potrebova prevoz. Kake krajše poti tudi goriva ne zaračunavamo, tudi drugi meni ne, če ravno ne moremo sama vozit.

Tudi uporabe vikenda nikoli ne zaračunavamo, kolegi pridejo za kak dan ali pa teden na obisk v času, ko smo mi dol in predvsem zaradi tega, da smo skupaj, ker imamo med letom premalo časa za dooolgeee čveke, pa kot plačilo sprejmemo kvečjemu kako vabilo na sladoled, pico in že to je skoraj preveč.

Če pa gremo s kolegi kam ven na pijačo, vržemo denar skupaj, ker itak pijemo za podobno vrednost, pri večerjah pa čeprav je skupen račun, vsak pogleda vsaj približno, koliko je porabil in da toliko denarja.

spet ta dosadna grdoba od raglje, a ti nisem že včeraj povedala da nam vsaj kdaj pa kdaj prihrani malo živcev in se ne vtikaj v vsako temo ker si neverjetno priskutna. objavi raje svojo fotko kot smo ti že pred kakim mesecom predlagali da vidimo če res nisi kaka stara grda celulitasta bajsa
si upaš?

Uh, za daljši prevoz bi tudi jaz vztrajala, da tankam. Brez nadaljnjega.

sem opazila da se 1raglja kar naprej spotikuje v tole ta novo;-) Ragljica če ti kaj ne paše pač ne brat:-)

Poleg tega mi je prav zanimiva tale ta nova medtem ko ima tebe že marsikdo rahlo pod kapo.

Toliko let v vsaki temi pametovat ti res lahko mal začne najedat, pa ne to za slabo vzet ok?:-)
Sam malo preveč te je na temle monu*

Ja tale raglja sem opazila je res ja nesramna.. nič ni narobe da pač povsod sodeljuje,ampak..ampak res njeni komentarji so tok nesramni,destruktivni,netijo prepire,imam občutek da želi delovat da je najboljša in se samo naslaja nad drugimi kako imajo drugi probeleme..tko glej,res,če nimaš kaj pametnega se ti res ni treba usajat..

Kar se tiče moje teme..
nevem no..žalostna sem da imam take ljudi okoli mene..
pa bolj ko berem vaša mnenja,lažje mi je,ker na splošno kot se vidi po komentarjih je res tale moj primer malo čez les.. veste kaj nič mi ni žal da sem tak folk odjebala,ker njihova dejanja so podenj od podnja..
pa nej reče fotr kar hoče.. tokrat nima prav..
(pa ni fotr tak,je dober človek.ampak včasih hoče bit preveč objektiven,tokrat je močno falil)
:))))))

Malo razmisli, s kakšnimi ljudmi se družiš, da ti računajo uporabo pečice in ti naprej mečejo en kofe.
Jaz kaj takega v svojih nekaj-čez-petdeset letih nisem doživela.

Kar se kelnarce tiče, pa nisem redna stranka v nobenem bifeju in posledično nimam kakih bližnjih stikov s kelnarcami.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close