Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek je to še za jesti-rok potekel

je to še za jesti-rok potekel

dobila sem od znanke različno hrano. Od moke ki ji je potekel rok leta 2010, do juh argo,ki so tudi daleč čez rok, do zdroba,ki je tudi potek rok za več kot 1 leto. No vse te stvari ni jih dosti od moke, zdroba juh so zelo stare. Verjetno jih ne bom uporabljala, saj jim je rok že zdavnaj potekel. Kaj bi vi storili, bi to jedli, vrgli stran, rekli kaj znanki ali bile tiho. Malo sem ji zamerila, da mi je dala stvari,ki so jim je že zdavnaj rok potekel.Zdi se mi ,da me je z tem zelo ponižala. Kako pa bi vi gledali na to stvar.

jaz bi ji rekla, ja.
to je poniževanje, da nekomu daš stvari, ki jih sam nočeš več pojesti, ker so za proč.

hvala, sem mislila tudi jaz tako, vendar sem se bala ,da bom izpadla nehvaležno.

Seveda bi ji rekla, to pa je res ponižujoče!

Jedla pa tudi pod razno tega nebi.

Glej na stvari pozitvino.

Če s hrano ni vse ok, boš imela all inclusive kak teden v kakšni bolnici.

“jaz bi rekla” se pridružujem tvojemu mnenju. Jaz bi to rekla znanki. Pa bi mi bilo vseeno, če mi še kdaj kaj da ali ne.

Pri moki in zdrobu ne bo nič narobe. Če nista uporabna, imata tako ali tako vonj. Za juhe pa ne vem.

SPeci kruh, naredi zdrobove knedlne in jo povabi na kosilo 😉 Ti pa se opraviči, da ne boš jedla z njo, ker hujšaš 😉

hvala vsem in haha nekateri odgovori so me nasmejali. Vse stvari grem sedaj vreči v smeti, njej pa ob prvi priliki povem ,da čeprav nimam dosti, “hin” še ne bi rada bila.

Ne meči v smeti ! Odnesi na prvo kmetijo, kjer imajo prašičke. In ji povej, kje je končala njena hrana.
Ali pa stresi v kak gozd. Zima je bila dolga in živali bodo to veselo pohrustale !

Ne meči v smeti ! Odnesi na prvo kmetijo, kjer imajo prašičke. In ji povej, kje je končala njena hrana.
Ali pa stresi v kak gozd. Zima je bila dolga in živali bodo to veselo pohrustale ![/quote]
ja seveda nisem mislilla dobesedno v smeti, dala jo bom kmetu za jo bo prekuhal, argo pa gre na odpad, ker še za živali ni dober.

Pa dajte no, moko in zdrob se lepo pogleda, povonja – če je videti vse ok, boš moko presejala, da ne bi res bilo kaj v njej in jo lepo porabi – enako zdrob.
Kaj pa včasih, ko so v mlinih kupovali moko – a je imela datum? Zanesite se na svoj nos in ni se treba kot pijanec plota datumov držat.

Za juhe ne vem – pač skuhaš eno, pa vidiš, kako vse skupaj izgleda. Te umetne reči so itak traaaaajne, datum je pač neka okvirna zadeva.

Pozabila sem pokomentirat, če bi ji kaj rekla. Jaz najbrž ne oz. bi ji povedala, kaj se je z moko (in ostalim) zgodilo. Bi lepo rekla, da sem presejala in da je bila kljub pretečenemu roku ok in sem iz nje naredila to in to in je izpadlo tako in tako. Ampak zaradi tega je ne bi šla recimo po tel. klicat -. če bi nanesla beseda na to, bi povedala. Brez jeze in užaljenosti in zadržkov, pač tako kot je.

Predlagam da posreduješ svoj mail, pa ti naj avtorica pošlje te pretečene zadeve (lahko na moj račun), pa jih pojej.

Presneto -to je le res preveč pretečen rok.
Speci ji kruh in ga ji podari. Jaz zmečem emd bio odpadke ali nesem ribam v reko.

Predlagam da posreduješ svoj mail, pa ti naj avtorica pošlje te pretečene zadeve (lahko na moj račun), pa jih pojej.[/quote]

No, ni potrebe po taki patetiki.

Jaz iz lastnih izkušenj povem. Če se kje zadaj v shrambi skrije kak paket moke, se ne oziram na datum, ampak na vonj in izgled. Se je vedno obneslo.

Predlagam da posreduješ svoj mail, pa ti naj avtorica pošlje te pretečene zadeve (lahko na moj račun), pa jih pojej.[/quote]

Problematične so stvari, ki vsebujejo beljakovine – meso, jajca, mleko. Ali konzerve, če je karkoli sumljivega (predvsem napihnjen pokrov). Kaj bi pa lahko bilo narobe z moko, če ne smrdi in po njej ne lazi kakšna beljakovina? Ali z juho iz vrečke, razen da je to ena sama kemija?

Malo smo izgubili stik z realnim svetom, se vam ne zdi?

Problematične so stvari, ki vsebujejo beljakovine – meso, jajca, mleko. Ali konzerve, če je karkoli sumljivega (predvsem napihnjen pokrov). Kaj bi pa lahko bilo narobe z moko, če ne smrdi in po njej ne lazi kakšna beljakovina? Ali z juho iz vrečke, razen da je to ena sama kemija?

Malo smo izgubili stik z realnim svetom, se vam ne zdi?[/quote]

Sem šla preverit datume na moki – rok april 2014. Kmetje nikoli niso mleli žita za eno leto naprej. Nikoli! toliko o realnem svetu.

seveda da je ponižanje v primeru da ti ne pove.
če ti bi pa rekla imam stvari čez rok in ti jih dam in v primeru da ti ješ stvari čez rok je pa ok.
najbolj sramotno je pa to da so stvari 3 leta čez rok

ampak to,da ti nekdo da stvari čez rok in ti nič ne pove o preteku roka je pa res sramotno

Malo smo izgubili stik z realnim svetom, se vam ne zdi?[/quote]

Sem šla preverit datume na moki – rok april 2014. Kmetje nikoli niso mleli žita za eno leto naprej. Nikoli! toliko o realnem svetu.[/quote]

Res je. Misliš, da ga zato niso mleli za eno leto naprej, ker po tem času moki preteče rok uporabe?

Sem šla preverit datume na moki – rok april 2014. Kmetje nikoli niso mleli žita za eno leto naprej. Nikoli! toliko o realnem svetu.[/quote]

Res je. Misliš, da ga zato niso mleli za eno leto naprej, ker po tem času moki preteče rok uporabe?[/quote]

Mleli niso za eno leto naprej, ker naj bi se moka porabila v roku 6 mesecev. V stiku s kisikom moka namreč zgublja na kvaliteti (minerale) Ker pa niso tako obilno špricali proti insektorm je bilo bolj verjetno, da se prej zaredijo kakšne živalice.

Mleli niso za eno leto naprej, ker naj bi se moka porabila v roku 6 mesecev. V stiku s kisikom moka namreč zgublja na kvaliteti (minerale) Ker pa niso tako obilno špricali proti insektorm je bilo bolj verjetno, da se prej zaredijo kakšne živalice.

Ne vem, moja stara mama ni nič govorila o izgubi kvalitete mineralov v stiku s kisikom. Namleli so, kar so imeli, in to v nekaj mesecih pojedli. Potem je pa zmanjkalo, seveda. Če bi se čez eno leto še našel en star žakelj moke, ki ji ne bi nič manjkalo, pa zelo zelo dvomim, da bi ga vrgli stran zaradi slabše kvalitete mineralov.

Glej, saj ni treba bit takoj užaljena

1. Zakaj ti je sploh dala hrano? Si jo prosila, misli, da potrebuješ? ali ti je ponudila, pa si rekla, da boš vzela?
2. Misliš, da ti je namenoma dala staro hrano? Lahko, da v njeni shrambi FIFO (najprej porabiš tisto, kar je najstarejše) ne deluje in ves čas porablja tisto, kar kupi sveže. Tako se lahko zgodi, da stara roba ostaja, pa se ona tega sploh ne zaveda.
3. Če pa res misli, da je za tebe vse dobro, potem pa pač nekaj ni OK z njo.

Jaz sem imela eno tako teto, ki je včasih nakupila goro hrane, ki pa je potem ni nikoli uporabila. In mi je potem tudi kdaj dala kakšne bombone, stare kot zemlja. Jaz sem ji povedala, potem pa sem se navadila, da sem ji dvakrat letno naredila čistko v shrambi. Ok, bila je moja teta, ni mi dala namenoma starih stvari in je bila vesela, da sem ji spucala shrambo.

Glej, sama najbolj veš, na kakšen način si dobila hrano. Če je bilo dobronamerno, pozabi na to, če pa misliš, da je bilo zanalašč, se ji pa lahko tudi zameriš, te vsaj drugič ne bo zalagala s starimi zadevami.

cheap generic prednisone prednisone 40 mg cheap generic prednisone
https://prednisonet.online prednisone 2.5 tablet
order prednisone prednisone price south africa prednisone 40 mg

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close