Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je to ok- nosečnost 39.tednov

Je to ok- nosečnost 39.tednov

Imam eno vprašanje, upam da mi boste z izkušnjami znale pomagati.

Noseča sem 39t4d. Otrok je pravilno obrnjen- v glavični vstavi, te dni se mi je spustil nižje, saj sem en dan čutila izjemen pritisk navzdol, sedaj je malo ponehalo. Skrbi pa me naslednje. Vem, da pritiska na mehur in sem zato stalno na wcju, ampak ali je možno, da je takšen pritisk tudi na črevesje oz.kako se to občuti?? Namreč že nekaj dni me močno boli v sp.delu trebuha, občutek je takšen kot da na veliko potrebo ne bi šla 14 dni, poleg tega pa bi bila še polna zraka in bi se mi nekdo na vse to še usedel. Tišči, boli. Tudi ko se usedem na kavč, bolj na trtico recimo, me ob tem precej nelagodno špikne/zaboli. Mojo ginekologinjo sem že spraševala, vedno govori da je to vseee normalno, še preden utegnem razložiti, če pa ima malo dvoma, pa takoj pošlje v Lj porodnišnico po drugo mnenje.
Aja naj še povem,da sicer s prebavo nimam nobenih težav, hodim redno 2x na dan, tako da od tu težava ne izvira.

Na koncu druge nosečnosti me je par dni pred porodom tako tiščalo, bolelo, trgalo, da sem mislila, da me bo pobralo.Špikanje, rezanje, pritiskanje, tudi občutek, kot da mi notri nekdo z obema rokama na silo razširja medenico … Normalno. Hodiš redno na wc? Srečnica. In tudi sama si ugotovila, da bolečina nima veze s črevesjem. Pripravljaš se na porod, pospešeno.

Če te zelo skrbi kar pojdi v porodnišnico. Možno bi bilo tudi, da so že popadki. Jaz sem nekaj podobnega doživela pri drugem otroku. Sploh nisem vedela, da imam že popadke.
Ali otroka čutiš? Ali je ta bolečina stalna ali ne?

to je normalno in ok, ko rojevaš te itak vse boli, vključno s črevesom, vsaj mene je

lep porod ti želim 🙂

Ja, otrok je sicer lepo živahen (ali je pri vas držalo tisto, ko pravijo da se pred porodom umiri????). Mislim, da tole niso popadki, ko stojim me namreč ne boli, boli več ali manj le ko sedim oz.v nekem polsedečem položaju ali pa ko se mali premakne, takrat se mi zdi, kot da bi me zaklali z nožem, tako špikne.

Pa še to, glede odhoda v porodnišnico so mi rekli naj grem v dveh primerih: če mi odteče voda, ali v primeru, da se je čep že izločil, prej baje ne. Je to res?

Joj saj me je kar sram, sprašujem kot majhen otrok, ampak se mi zdi, da sem totalno nepripravljena oz.nimam pojma o ničemer 🙁

jaz sem se zadnje 3 (vsaj) tedne počutila, kot da se vsakič ko sedem usedem na otrokovo glavo.
Po moje ni panike za popadke, otrok je spuščen, pritiska ti na živce in tkivo zato pač čutiš različne bolečine. Saj bo hitro mimo, boš videla

V bistvu si 40 tednov noseča. Mogoče so to že popadki, neredni? To, da se otrok dan prej umiri, je možno, a ni vedno tako. Meni se je 1 dan prej, kolegici pa je še uro pred popadki telovadil (rodila je praktično na rok). Če te skrbi, pojdi mogoče najprej k svojem gin. On te bo potem poslal naprej, če se mu bo zdelo, da je stvar tako daleč. Lahko pa tudi pokličeš v porodnišnico, poveš kako je, ti bodo svetovali.

http://med.over.net/forum5/read.php?19,5282709

Naj delim s teboj mojo izkušnjo. Voda pri meni sploh ni odtekla, čep se ni izločil, samo vsake toliko me je špiknilo ne glede na položaj telesa. Seveda se je špikanje vztrajno ponavljalo, popadki seveda. Kaj sem pa vedela, bilo je prvič.

Pri meni se otrok ni umiril, še med porodom mi je trebuh kar valovil, ko me je babica pregledovala, sva se smejali zraven, ker so padale bule po vsem trebuhu.

Ja, v porodnišnico je treba iti, ko ti odteče voda ali se izloči čep, ali pa imaš redne popadke. Ko bo prišel čas boš nagonsko vedela.

Otrok se je spustil nižje in s tem ovira tvoje notranje organe, ki tega v normalnem stanju ni.
Špikanje, kot ga ti opisuješ je normalno, otrok in tvoje telo se pripravljata na čudovito dogodivščino – porod.

Želim ti lep porod, zdravo štručko in veliko veselja z njo/njim.

jest ti pa sam želim srečen porod,pa da sporočiš lepo novičko.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close