Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je to bil prepovedan sadež?

Je to bil prepovedan sadež?

Lepo pozdravljeni in hvaljen jezus.

Obračam se na vas, svetovljane, da vas povprašam za nasvet ali mnenje. Ker iskreno, si drugih duhovnikov ali škofa ne upam…

Sem Miha, dohovnik katoliške veroizpovedi že pet let. Bil pa sem pred nedavnim premeščen na novo faro. In ravno tu so se začele dogajati nenavadne stvari.

Enkrat po sveti maši, ravno ko sem v zakristiji preoblačil iz kute, zaslišim trkanje. Še preden lahko karkoli rečem se vrata tudi odpro, in skoznje vstopi lepa gospodična. Ko me zagleda v mojem stanju se nasmehne, ter vpraša ali me naj počaka zunaj.  Seveda rečem “Ja”, ampak ne ravno osorno.

No, ko končam s preoblačenjem in stopim ven i zakristije, vidim da me je dejansko počakala.  Povprašam jo kaj je želela in mi pove da ima nenavadno željo, da bi poskusila posvečeno vino. Sicer je vpršaanje bilo res neprimerno, a sem se odločil da storim dobro delo, in jo popeljal v kuhinjo.

Tam se ob pitju mašnega vina zapleteva v prav prijeten pogovor, ko pa le tega zmanjka, pa iz kleti prinesem še eno buteljko, saj nisem želel da bi gospodična že odšla.

Na to kar se je zgodilo potem, nisem ponosem. čeprav bi v svojih mlajših letih bil. Čeprav lahko rečem da sem kot študent bil kar zelo “aktiven”, še nikoli nisem na kuhinjski mizi, prav tako ne pod njo, in prav tako ne ob hladilniku.

Ko se naslednji dan zbudim, me je peklo pri srcu. Čutil sem da sem nekaj naredil narobe. AMpak nisem prepričan kaj. Takoj sem odprl sveto pismo in poskusil najti kakšen jezusov citat ki bi jasno oznanjal da je to bilo narobe , a ga nisem našel.

Pač splošno znano je, da je prešuštvo in nečistovanje prepovedano glavno zaradi dveh ralogov- ker uničuje družine, in ker lahko vodi do nezakonskih otrok, katerim življenje je vse prej kot lahko. A ker je ona ločena do rrazdora družine v najinem primeru ni moglo priti, do otrok pa tudi ne.

Pam i prosim povejte vi- se spomnite kakšnega stavka z biblijek i to jasno prepoveduje, oziroma ali veste kak logičen razlog zakaj bi morali vsi duhovniki ostati v celibatu. Ker v vseh svojih letih maševanja nisem ugotovil enega dobrega razloga za to, močno pa sumim da marsikateir žušnik ima svojo afero a jo uspešno skriva.

Zbogom, LP župnik Miha

Gospod Miha, da vas ni SRAM!

Ljudje smo krvavi pod kožo in takšno umetno zatiranje lastnih potreb je zgrešeno z logiko. Je pa res da Cerkev že dolgo noče imeti nič z logiko…

Ha ha ha zgodbica… ne ves al je zupnik al mihec. Vprasaj druge duhovnike, al pa nazaj v klop teof.

?????????

Odgovor na objavo uporabnika
DoktorP, 12.11.2021 ob 09:38

Ljudje smo krvavi pod kožo in takšno umetno zatiranje lastnih potreb je zgrešeno z logiko. Je pa res da Cerkev že dolgo noče imeti nič z logiko…

Kak mi gre na jetra če mi gre ko nekdo reče da cerkev nima logike ali pa kaj podobnega….

ČE NEČESA NE VEŠ BODI O TEM TIHO! Če česa ne razumeš, potem ne vsiljuj svojih mnenj o tem drguim!!!!

Prosim vas lepo, pa kaj res mislite da je  zemlja nastala kar tako iz nič. Kaj ni logično da jo je nekdo moral nekoč ustvariti. Pa sama zemlja, spploh veste da če bi bila od sonca odaljena že za par procentov več kot trenutno je, bi mi živeli v ledeni dobi. Cel svet bi bil tak kot južni tečaj. Ampak ni. Naš planet je bil očitno ustvarjen za ljudi – in kaj ni potem logično da ga je nekdo moral tudi tako ustvariti? Mislite da je res naključje da imamo nan ašem planetu tekočo vodo, tzrak ki gal aahko dihamo , in hrano ki jo lahko jemo… Kaj mislite da bi sveto pismo kot knjiga preživelo več kot tisoč let, če zgodbe v njem nebi bile resnične. Mi lahko podate primer ene vsaj toliko stare knjige, ki jo lahko rpeberemo še danes?

Dragi Miha, v Bibliji ni nič takega zapisanega, RKC si je celibat veliko kasneje izmislila, da ne odteka denar k ženskam in otrokom, da premoženje župnikov ostaja v RKC in se ne deduje.

RomanaČp, 12.11.2021 ob 09:46

Kak mi gre na jetra če mi gre ko nekdo reče da cerkev nima logike ali pa kaj podobnega….

ČE NEČESA NE VEŠ BODI O TEM TIHO! Če česa ne razumeš, potem ne vsiljuj svojih mnenj o tem drguim!!!!

Prosim vas lepo, pa kaj res mislite da je  zemlja nastala kar tako iz nič. Kaj ni logično da jo je nekdo moral nekoč ustvariti. Pa sama zemlja, spploh veste da če bi bila od sonca odaljena že za par procentov več kot trenutno je, bi mi živeli v ledeni dobi. Cel svet bi bil tak kot južni tečaj. Ampak ni. Naš planet je bil očitno ustvarjen za ljudi – in kaj ni potem logično da ga je nekdo moral tudi tako ustvariti? Mislite da je res naključje da imamo nan ašem planetu tekočo vodo, tzrak ki gal aahko dihamo , in hrano ki jo lahko jemo… Kaj mislite da bi sveto pismo kot knjiga preživelo več kot tisoč let, če zgodbe v njem nebi bile resnične. Mi lahko podate primer ene vsaj toliko stare knjige, ki jo lahko rpeberemo še danes?

Včasih se čudim kako nizko je padla človeška inteligenca…

Najprej gospa, bi iste nasvete ki ste jih vi namenili meni, jaz namenil vam.

Nato pa:
1. Če je največji problem teorije v velikem poku to, da je nekaj nastalo iz nič, potem si isti problem deli tudi z katoliško mitologijo- kdo ali kaj je ustvarilo boga, oziroma kdaj se je nič spremenilo v boga…

2.   Teorija evolucije govori o tem da smo se mi kot ljudje prilagodili na planet, ne pa planet nam

3. Ep o Gilgamešu. 2x starejši od biblije. Poleg tega je biblična zgodba o noetu brezsramen plagiat te knjige. Pa vseeno danes skoraj vsak otrok ve kdo je Noe, le redkokdo pa kdo je Gilgameš.

dragi miha, 12.11.2021 ob 09:50

Dragi Miha, v Bibliji ni nič takega zapisanega, RKC si je celibat veliko kasneje izmislila, da ne odteka denar k ženskam in otrokom, da premoženje župnikov ostaja v RKC in se ne deduje.

Malce dvomim. Cerkev bi se kvečjemu borila za to da denar da drugim, ne pa da ga sama kopiči…

Prosim vas lepo, pa kaj res mislite da je  zemlja nastala kar tako iz nič. Kaj ni logično da jo je nekdo moral nekoč ustvariti.

Prosim vas vernike, pa kaj res mislite, da je vaš bog nastal iz nič? Pri zemlji in vesolju se derete, da pa ja ni mogla nastati iz nič, vaš bogec je pa komot nastal iz nič oz. “je vedno bil”, s to “razlago” ste pa naenkrat zadovoljni.

Taka približno je ta famozna cerkvena “logika”, vrtenje v krogu, da najbolj butastim zmanjka pozornosti za nadaljna vprašanja. In seveda, da darujejo potem cekinčke.

Šnelca_783, 12.11.2021 ob 09:40

Ha ha ha zgodbica… ne ves al je zupnik al mihec. Vprasaj druge duhovnike, al pa nazaj v klop teof.

?????????

Šnelc, Mihec je skadil par jointov. Ko jih bo 30, bo druge zgodbe pisal. Mokre sanje Mihca.?

RKC_Miha, 12.11.2021 ob 09:52

Malce dvomim. Cerkev bi se kvečjemu borila za to da denar da drugim, ne pa da ga sama kopiči…

Kako se je pa treba “borit”, da denar daš drugim? Enostavno ga daš, magari usuješ na ulici, eto. Samo potem pač nimaš za BMWje, palače in zlato kot marsikateri RKC uslužbenec.

uhhhh, hudo, to edino majda iz leta 48 reši in njen župnik, če že nista v nebesih..

Popay npr, 12.11.2021 ob 10:14

uhhhh, hudo, to edino majda iz leta 48 reši in njen župnik, če že nista v nebesih..

🙂 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close