Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je še kdo tako zelo samotarski?

Je še kdo tako zelo samotarski?

Iz katerega konca Slovenije si,morda bi se lahko spoznala – imam kar precej podobnih lastnosti ?

Odgovor na objavo uporabnika
LisaMona, 19.12.2021 ob 01:15

Ce bi vse to imela.. Ne bi odgovarjala na temo, se ti ne zdi? Ko sem bila v bolnici na posegu, sem tam pri koga naj obvestijo dala pac crtico, noben mi ni nic rekel zato. Ali spraseval. Bila sem ze tudi tako v k**cu da sem cel mesec zrla samo toast in pasteto.. Kaj ces.. Vedla sem da hin ne bom? niti nisem imela koga prosit za pomoc. Evo, res pa je da nimam vecjih zdravstvenih tezav, kot si omenjala. V kolikor bi prislo do tega da bi oblezala.. Hmm.. Ne vem kaj bi naredila. Pomagat mi nihce ne bi mogel. Upam da ne pride kdaj do tega no.

Mona Lisa, ja, če je samo za napisat, tudi jaz naredim črtico. Samo sem imela par izkušenj, ko so osebno vse izprašali in niso bili zadovoljni z odgovorom, da nimam nikogar. Neprijetno tako spraševanje. Boleče.

Zdaj sem najujše dala skozi. Bo še trajalo, da bo ok, ampak najuje je mimo.

Vseeno pa mi ni lahko. Pa seveda je treba za naprej misliti kako bom za naprej. Od stare družbe zdaj vem, da noben ni ok. Nekako moram vse začeti na novo.

covadonga, 19.12.2021 ob 04:05
    Iz katerega konca Slovenije si,morda bi se lahko spoznala – imam kar precej podobnih lastnosti ?

Katere pa so te podobnosti?

čudna samotarka, 18.12.2021 ob 20:00

Težak, lej, če imaš dovolj denarja, ti vse prinesejo na dom, kar želiš. Lahko najameš čistilko, kuharico, šoferja. Tako, da če imaš dovolj denarja, to sploh ni problem. Ne delajo pa ljudje tega zastonj.

Gotovo, da ni vse zastonj, nekatere stvari so, če se pozanimaš, tudi socialno pomoč v sredstvih dobiš, če  je že nujno. Tudi družina, če bi jo imela, se ob dolgotrajni poškodbi ne bi mogla v celoti posvetiti tebi.

Sicer če hoditi ne moreš, roke očitno lahko uporabljaš, lahko začneš izdelovati kakšne stvari, jih prodajaš preko spleta. Lahko se začneš učiti kateri jezik preko spleta ali ga nadgradiš, izpopolniš, vse do tega, da postaneš prevajalka.

težak i, 19.12.2021 ob 09:38

Gotovo, da ni vse zastonj, nekatere stvari so, če se pozanimaš, tudi socialno pomoč v sredstvih dobiš, če  je že nujno. Tudi družina, če bi jo imela, se ob dolgotrajni poškodbi ne bi mogla v celoti posvetiti tebi.

Sicer če hoditi ne moreš, roke očitno lahko uporabljaš, lahko začneš izdelovati kakšne stvari, jih prodajaš preko spleta. Lahko se začneš učiti kateri jezik preko spleta ali ga nadgradiš, izpopolniš, vse do tega, da postaneš prevajalka.

A si butast ker sem ti že stokrat napisala da nimam denarja pa tudi prodajala ne bom preko spleta. Se mi pa res ne da še s tem ukvarjat.

čudna samotarka, 19.12.2021 ob 09:46

A si butast ker sem ti že stokrat napisala da nimam denarja pa tudi prodajala ne bom preko spleta. Se mi pa res ne da še s tem ukvarjat.

Spet me tista kura citira. Naj se raje ukvarja s svojim dedcem, da ji ne bo hoodil v tuje spalnice.

Težak 1,

saj pa nisem brezposelna. Ampak, če imaš bolniško, še ne pomeni, da si sedaj lahko privoščiš gospodinjo pa kaj vem kaj še vse, da to plačuješ.

Kakšne izdelke pa lahko izdeluješ in prodajaš preko spleta? Imaš kakšno konkretno idejo?

Tuje jezike pa se učim. Upam pa, da veš, da prevajalci študira kar nekaj let, na faksu, da to niso samouki.

Zgoraj se drugače ena nesrečnica izdaja z mojim nikom.

Težak, kaj pa ti izdeluješ in prodajaš preko spleta?

Štrikaš, kvačkaš, šivaš? Se da kaj od tega prodati?

Me zanimajo tvoje izkušnje, ker tudi jaz iščem kako možnost dodatnega zaslužka.

Zgoraj en predlaga, da se doma v času bolniške izpopolniš v tujem jeziku in postaneš prevajalka. Kaj, ko bi raje se izučila za zdravnico? Zdravnike rabijo. Bolj kot prevajalce.

A je komu mogoče padlo na pamet, da bolniška ni namenjena, da delaš in denar služiš? Je kdo pomislil, da ti bodo bolniško skenslali, če v času bolniške delaš in služiš denar?

mogoče pa raje, 19.12.2021 ob 10:01

Zgoraj en predlaga, da se doma v času bolniške izpopolniš v tujem jeziku in postaneš prevajalka. Kaj, ko bi raje se izučila za zdravnico? Zdravnike rabijo. Bolj kot prevajalce.

Tudi sam na bolniški študiram zdravstvo, smer ginekologija. Za začetek imam praktični pouk, ker me teorija niti ne zanima toliko.

čudna samotarka, 19.12.2021 ob 09:54

Težak 1,

saj pa nisem brezposelna. Ampak, če imaš bolniško, še ne pomeni, da si sedaj lahko privoščiš gospodinjo pa kaj vem kaj še vse, da to plačuješ.

Kakšne izdelke pa lahko izdeluješ in prodajaš preko spleta? Imaš kakšno konkretno idejo?

Tuje jezike pa se učim. Upam pa, da veš, da prevajalci študira kar nekaj let, na faksu, da to niso samouki.

Zgoraj se drugače ena nesrečnica izdaja z mojim nikom.

Lahko napišeš kakšno svojo knjigo in jo prevedeš ?.

spletna prodaja, 19.12.2021 ob 09:59

Težak, kaj pa ti izdeluješ in prodajaš preko spleta?

Štrikaš, kvačkaš, šivaš? Se da kaj od tega prodati?

Me zanimajo tvoje izkušnje, ker tudi jaz iščem kako možnost dodatnega zaslužka.

Nič. Gospa se mi zdi nekoliko zdolgočasena in je bil predlog, da se nečesa loti.

Nik873, 19.12.2021 ob 10:04

Tudi sam na bolniški študiram zdravstvo, smer ginekologija. Za začetek imam praktični pouk, ker me teorija niti ne zanima toliko.

Pa si ti opazila, da je avtorica 50 stara in da ni študentka? Težak ji pametuje kako naj postane prevajalka, kar tako samouk, od doma preko neta. Jaz pa pravim, da naj raje postane zdravnica. Kaj pa to, se pač naučiš preko neta, ne rabiš nekega faksa. V času bolniške, imaš več obiskov zdravnikov, to je odlična praksa. Po bolniški pa odpreš ambulanto in začneš zdravit.

Kdo pa rabi dipomante za prevanjanje, za zdravstvo.. Faksi so brezveze.

težak i, 19.12.2021 ob 10:09

Nič. Gospa se mi zdi nekoliko zdolgočasena in je bil predlog, da se nečesa loti.

Škoda, se mi mislila, da imaš res kakšne izkušnje, da ne govoriš kar tja v tri krasne.

Jaz namreč iščem dodatni zaslužek pa bi kak nasvet prav prišel.

Ma, ja, Težak pa ima izkušnje, ja, si pa pravega vprašala. Saj pa vidiš, da blebeče neumnosti. Prevajalec pa to. Pa prodaja preko spleta, ampak ideje pa nima kaj bi človek lahko kar tako malo prodajal. To so monovski svetovalci. Vedo vse, samo v praksi pa nimajo pojma kako to izvesti.

Ja, ginekologija v praksi, to pa verjamem ja. 🙂

spletna prodaja, 19.12.2021 ob 10:11

Škoda, se mi mislila, da imaš res kakšne izkušnje, da ne govoriš kar tja v tri krasne.

Jaz namreč iščem dodatni zaslužek pa bi kak nasvet prav prišel.

pobrskaj malo, tega je veliko, kar drugi že izdelujejo. Mogoče se ti ob vseh izdelkih utrne kakšna samosvoja ideja.

Srečno poročeni imajo spet zbor v tej temi. Najprej nočno visenje v temi o osamljenih. Potem pa na tako lep nedeljski dan nadaljujejo.

težak i, 19.12.2021 ob 10:16

pobrskaj malo, tega je veliko, kar drugi že izdelujejo. Mogoče se ti ob vseh izdelkih utrne kakšna samosvoja ideja.

Torej hočeš povedat, da je tega veliko, ampak ne znaš niti ene same stvari našteti?

Recimo nabaviš volno, tam 150g volne je 12€, kaj vem koliko takih klobk rabiš za pulover?

AJa, nabavit moraš še pletilke. In zdaj nekdo te mora naučiti štrikat. To bo trajalo, ure in ure. Kdor je probal, ve. Potem, ko znaš, bodo ure in ure šle za štrikanje tega puloverja. Ne samo ure, dnevi. In, če imaš potem srečo ta pulover prodaš za 5€. Čistilka pa stane 10€ na uro, če ti uspe eno v bližini najti. Če bo bolj dalj stran, bo še prevoz potrebno plačat.

mogoče pa raje, 19.12.2021 ob 10:13

Ma, ja, Težak pa ima izkušnje, ja, si pa pravega vprašala. Saj pa vidiš, da blebeče neumnosti. Prevajalec pa to. Pa prodaja preko spleta, ampak ideje pa nima kaj bi človek lahko kar tako malo prodajal. To so monovski svetovalci. Vedo vse, samo v praksi pa nimajo pojma kako to izvesti.

čs svetovati konkretno je bv, ji nič ne odgovarja. Širši spekter je boljši, konkretno mora vsak sam.

Ti jaz povem kje lahko najdes čudno samotarko. Na Letaliski cesti 5 1000 LJ

Oh jej no. Odprem temo za ljudi, ki so osamljeni, samotarski, sprašujem po njihovih nasvetih.

Potem pa pišejo o nekem štrikanju pa kvačkanju. Verjetno je to mišljeno, da se s pletilkami pa volno pogovarjaš?

težak i, 19.12.2021 ob 10:21

čs svetovati konkretno je bv, ji nič ne odgovarja. Širši spekter je boljši, konkretno mora vsak sam.

Povej, da v prazno nakladaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close