Je še kdo tako zelo samotarski?
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 19:52
Pa tudi v društvu anonimnih alkoholikov.
NImaš bolj pametnega dela kot krasti moj nik in kozlati po tej temi? Res si bedna do kraja. Naj uganem: imaš deca, ki te vara, imaš otroke, ki ti pijejo kri in posledično delaš štalo po monu.
Kako bedno mora biti tvoje življenje, da to počneš?
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 18:32
težak i, 18.12.2021 ob 17:59
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 16:57
LisaMona, 18.12.2021 ob 16:52
Hmm.. Pa ti je zaradi tega res tako bedno? Jaz sem ena taksna oseba, nekaj podobnega kot ti. Nimam prijateljic, razen ene, ki ima sedaj familijo in vidi samo se svojega froca in nic druga. Posiljava si smse.. Videli pa se nisva ze eno leto. Ampak.. Ubistvo men je fajn ko sem sama. Mi ni dolgcas. Se ne znas zaposliti s cim, da ti ne bi bilo dolgcas? Tk ne vem.. Jaz vedno najdem nekaj. Ali berem,gledam serije, kaj pospravim.. Dejansko jaz nikogar ne rabim. In mi je super fajn no, zato ni kr malo smesno da nekateri nujno rabijo druzbo, partnerje, prijatelje… Mislim… Ko jebe to vse.. Verjem da ko bos imela ornk probleme.. Ti tak al tak noben ne bo pomagal
In kako rešiš situacijo, da greš recimo na operacijo, te vprašajo kdo je tvoj kontakt v primeru komplikacij?
Ali pa, če si vsa razbita, polomljena, da ne moreš sama ne vozit, ne z javnim prevozom, ne moreš it v trgovino… imaš koga, da ti pomaga?
Greš recimo v gore, imaš koga, da mu poveš kam greš in kdaj predvidoma boš doma?
Meni se zdi, da ti vse to imaš, zato pa ne razumeš situacije.
Pa dobro no, kje se polomiš in razbiješ? Je tudi jasno, če si brez prijateljev in brez partnerja, družine, da ne boš obveščala xy ljudi, kdaj se vrneš, če greš na izlet. Če bi imela prijatelje, bi jih obveščala, kam greš, ali sploh ne bi nikamor šla sama? Lahko se ustaviš npr. na policiji in rečeš: “mene je tako strah zase in nimam nikogar, ki bi mu bilo mar zame in se bom zdaj vsakokrat oglasila pri vas, da sporočim, kdaj grem od doma in kdaj se vrnem. Za boljši občutek.” Gotovo bodo za to.
Vidim, da ne razumeš.
Si prepričana, da se tebi ne more zgodita nezgoda pa boš skoraj nemobilna, jesti boš pa vseeno rabila? SI tako popolna, da se tebi to ne more zgoditi? Si prepričana, da se ti ne more zgoditi recimo prometna nesreča?
Verjetno ne hodiš v gore, zato tako trapasto sprašuješ. Če greš v gore, se ti lahko kaj pripeti. Sicer naj ne bi hodili sami v gore, amapk, če nimaš nikogar, pač greš. In ja, je hudo nespametno hoditi v gore in da nihče ne ve o tem nič. Pravilo varnega hoje v gore je med drugim to, da nekdo ve kam greš in kdaj prideš.
Ti je jasno sedaj? Po mojem, da ne.
Jasno mi je, da se preveč obremenjuješ in kompliciraš. Če se vse to zgodi, se zgodi. Takrat dobiš tudi moč in pomoč, da greš skozi težave. Morda bi ti pripadal kakšen osebni asistent. Si se pozanimala na sociali, v zdravstvu, pri društvih, ki se ukvarjajo s pomočjo po poškodbah?
Za samotarko, 18.12.2021 ob 20:18
Mislim, da si ok punca. Veliko nas je takih, bolj zaprtih vase. Morda…predlog naveži stik s kakśno sosedo, ni vrag, da ti nihče ne bi pomagal, te prišel iskat v bolnico napr. Če bi mene nekdo prosil…imam pa skoraj 59 let, bi pomagala.
Bolnica je več kot 2 uri stran pa ne avtoceste. Nisem si upala kar nekomu reči, da naj pride pome. Pa odkrito povedano, sosedov sploh ne poznam. Sem na novo priseljena. Ampak prevoze, ker jih je bilo veliko, sem potem itak uredila preko napotnice. K sreči je vsaj to možno.
Za samotarko, 18.12.2021 ob 20:37
Śe to, vsakega nadereś,ki ti hoče kaj svetovati.Sama si tista, ki mOra začeti z nekimi stiki, morda zaćni pri mami, poglobi odnos, večkrat jo obiśči, vključi se na kakśno jogo,kroźki,knjiźnica Samo ti nič ne bo prileteli iz neba, pa śe povrhu stresaś slabo voljo na vsakogar.Srečno!!
Koga pa sem nadrla? Aja, nisem bila ravno prijazna do one zlobne nesrečnice, ki mi krade nik in z mojim nikom piše v tej temi.
Kot sem že večkrat napisala: ne znam vzpostavljat stikov, nikoli jih nisem znala, nikoli mi to ni šlo. Če bi mi to šlo, ne bi odpirala te teme.
Veš, če si v takem stanju kot sem jaz zadnje čase, obiskkovat nekoga, ki je daleč stran, ni ravno enostavna reč. Pa verjetno veš, da bolniška ni namenjena takim rečem? Avta ne morem vozit. Javni prevoz do moje mame pa traja nekje 10 ur.
Hja, joge daleč, daleč naokrog ni. Pa tudi, če bi bila, fizično ne morem. Aja, seveda bom sedaj neprijazna, ker ne bom upoštevala nasveta, da se naj med bolniško vozim 60 km stran na jogo, ki je itak ne morem prakticirat. Knjižnica? Pa veš, da ogromno knjig preberem. Ampak knjige seveda ne prinesejo prijateljev. To je bolj samotarska dejavnost.
No ja, sedaj bom pa tista, ki nadira, ker ne upoštevam neuporabnih nasvetov :).
Pa, prosim, ne mi pisat kake vse hobije naj imam. Trenutno pač so moji edini hobiji knjige, serije, net. Ko sem bila pa zdrava sem pa imela ogromno hobijev. Tako, da ne mi pisat hobijev. Sem že večkrat omenila, da jih imam dovolj. Da ne boste potem užaljeno reagirali češ, da vas nadiram, ker nisem vsa blažena ob neuporabnih nasvetih.
čudna samotarka, 16.12.2021 ob 08:22
Je še kak samotar tu? Ste samo samotarji ali tudi osamljeni?
Jaz oboje. Sicer sem od nekdaj samotarka, ampak ne pa vedno osamljena. Zadnje časa pa sem osamljena.
Recimo zadnje leto: en obisk, en kolega, ko smo šli nekaj popit, recimo slaba urca. Pa jaz sem parkrat šla obiskat mamo. To so vsa moja letošnja druženja. Z drugimi ljudmi se nisem dobivala. Kaj to, še po telefonu nisem skoraj z nikomer čvekala. Z mamo ter dvema kolegoma. TO je vse.
Pred časom sem vendarle imela nekaj družbe, kolege, prijateljev pa ne. Ampak zadnji dve leti večinoma na bolniški in so me totalno skenslali. Tako, da je družba povsem izginila. Ne rabijo me več, ne zanimam jih več. Za nekatere sem mislila, da so skoraj prijatelji, ampak sem se hudo motila.
No ja, kot otrok sem bila tudi samotarka. Do male šole itak nisem imela stikov z drugimi otroci. TU pa tam samo s setrično in bratrancem. To parkrat na leto. V mali šoli se potem nisem znašla z otroci. V OŠ tudi ne. V OŠ so me zasmehovali, zaradi revščine. Pa učiti sem jih morala, pomagati pri učenju. Ampak za družbo pa me niso hoteli. Po OŠ nisem z nikomer obdržala stikov. V SŠ malenkost bolje, ampak tudi nisem obdržala stikov z njimi. MOžnosti, da bi se po pouku, ob vikendih družila z njimi, itak ni bilo (daleč stran, brez javnega prevoza, brez denarja za recimo it skupaj v kino). Tudi po koncu SŠ izgubila stike.
Na faksu je malce bolje kazalo, sem imela par kolegic, ampak potem so se poročile, ni bilo več interesa za druženje. Tu pa tam še kak mail in to je to. Ena, s katero sva si bili najbolj blizu, se potem niti ni več odzivala. Sem še napisala po par letih voščilo za RD, novo leto… ni bilo odziva pa sem nehala. PObude za srečanja pa itak niso padle na plodna tla.
V času študija sem našla tudi neko društvo, hobi, kjer smo se super imeli. Družili smo se ogromno, fajn ekipa. Ne samo društvene zadeve, ampak res je bilo tako kot, da smo prijatelji. POtem pa so se ostali poparčkali, ena samska ženska ni bila več primerna družba. Naša skupina je razpadla. Eni so opustili hobi, eni še prakticirajo, jaz sem ga že pred 10 leti skenslala. Potem spet drugje probala, ampak nisem več našla kake ok ekipe. V mojih letih so pač vsi poparčkani, imajo familije in kaj jim bo ena samska ženska za družbo? Ne rabijo.
V glavnem samotarim že leta in leta. Saj imam veliko hobijev, obiskujem razne tečaje, ampak vse to solo. Za recimo kak šport, kjer sta potrebna dva (recimo tenis), ni šans, da koga najdem. Sicer sem bila še do nedavnega aktivna v nekih društvih, ampak to se je nehalo, ko so se pojavile moje zdravstvene težave, postala sem jim neuporabna. In zdaj sem res brez enega samega človeka, ki bi ga lahko poklicala in počvekala z njim.
Še kdo tak?
Kaj ste kaj storili, da bi se spermenili?
Jaz sem drugače pred leti hodila na skupinsko terapijo pa na posamezno. Razen prazne denarnice ni bilo učinka.
To so vse skupaj blodnje, sploh osamljenost. Človek naj si NAJDE DELO, pa ne bo nič osamljen. Začni nekaj početi, ne pa se dolgočasiti. Vse te neumnosti izhajajo iz dolgčasa, ko ne veš, kaj bi s sabo.
Blodnje, 18.12.2021 ob 23:02
To so vse skupaj blodnje, sploh osamljenost. Človek naj si NAJDE DELO, pa ne bo nič osamljen. Začni nekaj početi, ne pa se dolgočasiti. Vse te neumnosti izhajajo iz dolgčasa, ko ne veš, kaj bi s sabo.
Za začetek se nauči brati, da ne boš klatila takih neumnosti.
čudna samotarka, 17.12.2021 ob 07:45
en samotar, 17.12.2021 ob 01:16
Evo mene. Sem čisti samotar. Najbolje mi je, ko sem sam. Se ukvarjam sam s sabo in mi ničesar ne manjka. Nisem pa nikoli osamljen. Kako to, ne vem. Spoznavam dosti ljudi, ki bi se družili z mano, pa meni ni. Pri meni je bilo sicer podobno kot pri tebi. Nimam nobenih stikov z bivšimi sošolci. Samo meni gneča nikoli ni ustrezala. Rajši grem na kavo z eno osebo kot z večimi. Ampak sem tudi precej introvertiran. Jaz pač normalno živim, počnem kar vsi ostali. Potem koga srečam, grem parkrat na kavo, če gre gre, če mi ne ustreza, zaključim. Sicer sem vedno dosegljiv za kogarkoli, ampak ko vidijo, da od mene ni nič, obupajo. Imam enega prijatelja in eno mini družbico. To je to, kar je ostalo in se družim, ko se mi da. Ko jih imam dost, grem domov. Moraš pa vedet, da vsi ti ljudje so tudi sami neke vrste samotarji oziroma ne živijo po normi, kot je v navadi. Recimo temu minimalistična družba. Verjetno smo ostalim blazno dolgočasni. Še jaz včasih rečem, da grem domov, ker mi je dolgčas. Ampak mi se nekako razumemo, ker smo vsi samotarji, oziroma verjetno za druge čudaki. Pomojem, da se probaš vštulit v napačno družbo. Poišči si sebi enake, ziher se boš s kom zaštekala. Jaz se jih ne morem losat, pa bi kdaj rad cel teden mir. Aha, poznamo se pa od 3-1 leto. Samo ne se zapret v sobo. Če te zanima kje smo se spoznali, prek forumov. Tako sem spoznal tudi zdajšnjo punco, samo ne vem koliko dolgo me bo še gledala in čakala. Hoče, da greva skupaj v najem. Ne vem, mogoče enkrat, je še sveže. Tako, da ne obupaj, če si samotarka. Polno nas je. Pa da ne bo ugibanj o kolko ljudeh govorim, o treh.
En samotar, vidiš, ti imaš kar dosti ljudi okrog, da ne omenjam, da imaš punco. Jaz nimam nikogar. Pa verjetno si še dokaj mlad, bi rekla kakih 15, 20 let mlajši od mene :).
Veš je ogromna razlika, če imaš eno osebo ali če nimaš nikogar. Ti imaš pa več oseb :). Pa ne bi me presenetilo, da imaš poleg punce, družbe, še sorodnike, ki ti bi stali ob strani, če bi bilo potrebno, kajne?
Ogromna, ogromna razlika :).
Ne. Imam 44 let.
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 23:04
Za začetek se nauči brati, da ne boš klatila takih neumnosti.
Glede na slabo izkoriščen čas s tvojim dolgovezenjem me ne čudi, da se nahajaš tam, kjer se. Samo ne vleci še drugih v to. Raje se nauči pisati oziroma bolje rečeno, izražati svoje misli in probleme, ker za enkrat ti to dela težave.
Blodnje, 18.12.2021 ob 23:13
Glede na slabo izkoriščen čas s tvojim dolgovezenjem me ne čudi, da se nahajaš tam, kjer se. Samo ne vleci še drugih v to. Raje se nauči pisati oziroma bolje rečeno, izražati svoje misli in probleme, ker za enkrat ti to dela težave.
Še enkrat: nauči se najprej brati, potem poskusi prebrano razumeti, ker izpadeš precej trapasto s svojim pisanjem. Sicer pa me čudi, da se skoraj sredi noči spraviš v temo, ki je ne razumeš, ni namenjena tebi, samo zato, da klatiš neumnosti? Težave z možem, otroci?
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 23:17
Še enkrat: nauči se najprej brati, potem poskusi prebrano razumeti, ker izpadeš precej trapasto s svojim pisanjem. Sicer pa me čudi, da se skoraj sredi noči spraviš v temo, ki je ne razumeš, ni namenjena tebi, samo zato, da klatiš neumnosti? Težave z možem, otroci?
ti z vsakim odgovorom dokazuješ zakaj moraš nonstop pisat jamrajoče žalostinke. sitno si za popenit. so ti že stokrat napisali da ti sploh nočeš rešitve ampak novo šanso in alibi da lahko jamraš še naprej. zgodbica je sicer fejk, tvoj zatežen karakter pa žal ne.
Meni je pa smešno, ko tisti, ki ste tako uspešni v odnosih, srečno poročeni pa oh in sploh super, takole skoraj sredi noči visite na monu in prebirate temo o osamljenih samotarjih. Kaj to tema je dolga 6 strani in vi se poglabljate vanjo pa jo komentirate?
Hm, kdo pri zdravi pameti, ki je res tako super in fajn kot se predstavlja, da je, bi to počel?
Ob taki uri se v tako temo spuščate samo tisti, ki imate hude, hude težave.
Saj vem, zdaj boste kar naenkrat vsi v nočni službi pa imate čas :).
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 23:24
Meni je pa smešno, ko tisti, ki ste tako uspešni v odnosih, srečno poročeni pa oh in sploh super, takole skoraj sredi noči visite na monu in prebirate temo o osamljenih samotarjih. Kaj to tema je dolga 6 strani in vi se poglabljate vanjo pa jo komentirate?
Hm, kdo pri zdravi pameti, ki je res tako super in fajn kot se predstavlja, da je, bi to počel?
Ob taki uri se v tako temo spuščate samo tisti, ki imate hude, hude težave.
Saj vem, zdaj boste kar naenkrat vsi v nočni službi pa imate čas :).
zima je. ne boš verjelo. pa fajn je kdaj prit pogledat kj prav polnorito in zdolgočaseno slovenceljstvo. k pol tolk bolj ceniš tisto kr maš doma.
raj se ti vpraš zakaj v svojih namišljenih zgobicah uporabljaš take morbidne motive.
Pepe, veš, da je fajn, da se ti in tebi podobni oglasite. Namreč, ko tebe berem, vem, da si skrajno nesrečno bitje. Sredi noči nimaš drugega dela kot mojo 6 strabu dolgo temo brati. Me veseli, da nisem edina osamljena. Vidim, da si ti tudi. Še več, ti si tako na dnu, da svojo zlobo stresaš po monu. Pa misliš,d a bodo ti tvoji izpadi zlobe na monu pomagali, da boš manj osamljen, manj nesrečen?
Vidim, da si pol pismen, da imaš težave s pisanjem, težave z razumevanjem, da nimaš sredi noči drugega kot se z osamljenimi monami prepirat. Pa glede na to, da pišeš v srednjem spolu, bi rekla, da niti OŠ nisi končal.
Samo počasi grem spat tako, da se tudi z mano ne boš mogel več pogovarjat. Pa saj sigurno bo še kdo na monu, da se boš lahko prepiral z njim, da ne boš tako ubog in osamljen. Lahko pa tudi vzameš kak osnovnošolski učbenik v roke pa se učiš.
čudna samotarka, 18.12.2021 ob 23:34
Pepe, veš, da je fajn, da se ti in tebi podobni oglasite. Namreč, ko tebe berem, vem, da si skrajno nesrečno bitje. Sredi noči nimaš drugega dela kot mojo 6 strabu dolgo temo brati. Me veseli, da nisem edina osamljena. Vidim, da si ti tudi. Še več, ti si tako na dnu, da svojo zlobo stresaš po monu. Pa misliš,d a bodo ti tvoji izpadi zlobe na monu pomagali, da boš manj osamljen, manj nesrečen?
Vidim, da si pol pismen, da imaš težave s pisanjem, težave z razumevanjem, da nimaš sredi noči drugega kot se z osamljenimi monami prepirat. Pa glede na to, da pišeš v srednjem spolu, bi rekla, da niti OŠ nisi končal.
Samo počasi grem spat tako, da se tudi z mano ne boš mogel več pogovarjat. Pa saj sigurno bo še kdo na monu, da se boš lahko prepiral z njim, da ne boš tako ubog in osamljen. Lahko pa tudi vzameš kak osnovnošolski učbenik v roke pa se učiš.
nakladancija. ko ti postavmo ogledalo pa rep med noge. no le pejt v polnorite sanje. kkšn življenje je to da pišeše take zgodbice? jao k bi vsaj kakšno erotično. k se dva strastno kresneta do enemoglosti.
sj si revše. zdj bi lohk imelo že najmanj 6 orgazminčnih orgazmov, ampak neeeeeeeee, ne ti morš napisat 6 strani žalostink kako si ti ubogo revše. pesda vsaj svojmu telesu prvošč mal radosti.
Ce bi vse to imela.. Ne bi odgovarjala na temo, se ti ne zdi? Ko sem bila v bolnici na posegu, sem tam pri koga naj obvestijo dala pac crtico, noben mi ni nic rekel zato. Ali spraseval. Bila sem ze tudi tako v k**cu da sem cel mesec zrla samo toast in pasteto.. Kaj ces.. Vedla sem da hin ne bom? niti nisem imela koga prosit za pomoc. Evo, res pa je da nimam vecjih zdravstvenih tezav, kot si omenjala. V kolikor bi prislo do tega da bi oblezala.. Hmm.. Ne vem kaj bi naredila. Pomagat mi nihce ne bi mogel. Upam da ne pride kdaj do tega no.
Forum je zaprt za komentiranje.