Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je še kdo tako zelo samotarski?

Je še kdo tako zelo samotarski?

Odgovor na objavo uporabnika
stamperlov Pepi, 18.12.2021 ob 14:07

Odkar mi je umrla zena zivim sam. Otrok nimam. Starsi so pa tudi ze pokojni. Prav tako nimam bratov in sester. Sam na svetu. Ne vem kako bi opisal svoje zivljenje. Ali sem osamljen? Verjetno sem.  Danes pripravljam velik lonec zimske sarme. Prazniki pa to. In izmed 2 milijona ljudi nimam koga da bi povabil na kroznik sarme. Zalostno toda resnicno. Ce bi imel vsaj psa, bi jo lahko skupaj jedla. Tako pa se te srece nimam. Ampak, bice bolje.

Pepi, moje sožalje glede žene, staršev.

Obenem pa pohvala, da se lotiš sarme :).

Ja, če si sam, je težko imet živali. Za žival moraš vsak dan skrbeti. Tudi, ko si v bolnici ali pa na dopustu, rabi žival oskrbo. Tako, da za nas res same, je to potem problem. Jaz bi rada kako žival imela pa tudi, žal, ne gre.

Hvala, da si se oglasil.

čudna samotarka, 16.12.2021 ob 19:12

Tudi jaz, 16.12.2021 ob 18:34

Tudi jaz sem podobna . Se mi zdi da starejši ko si, bolj si sam, ne maraš tiste zlaganosti, plehkosti, marsikdaj sem prav živčna, ko grem k frizerju, ali v salon, ko poslušam tisto opravljanje, ali pa prazno govorjenje. Ko pridem domov, sem vsa prazna. Jaz se zamotim z delom, imam svoj posel, ki me osrečuje, ogromno imam dela, včasih pogrešam več druženja, seveda ga, ker pogovor s prijatelji ali kolegi ti vseeno da veliko, ampak ko si starejši, je težje najti na novo stik z ljudmi, drugače kot ko si mlad in te povezuje tisoč skrivnosti, ki jih želiš deliti. Po 40-em je težko najti novo družbo. Imam krasnega moža, ki je tudi moj najboljši prijatelj, otroka sta že na svojem. Imam dva psa, enega mucka, to je moja družba. Kako sem rešila ta problem ? Nikakor. Povabim na kavo, ampak ljudje kar ne najdejo časa. Kdaj pokličem, pa na Facebooku kontaktiram. Sedaj sem začela delati na sebi, več poslušam in ne govorim samo jaz, taki drobni koraki, ker tudi jaz nisem bila vedno prijetna sogovornica.

Hm, to pa je daleč od samotarstva.

Ok vaše stališče je da če imaš moža, nisi sam. Res je to da ste vi sami, brez družine, imate pa mamo. No jaz nimam od staršev nikogar, tudi to daje občutek osamljenosti. S sestro nimava stikov , nobenih. Imam krasnega moža, on je moj prijatelj. Nimam pa družbe. Se pa spomnim primera v bolnici, na urgenci, gospa je imela razbito glavo, padec, pa jo vprašajo koga naj pokličejo. Potiho reče, nimam nikogar. Hudo je to, prav zabolelo me je srce.

Ce bi imel taksnega psa, ti ne bi bilo dolgcas.

. https://youtu.be/plumoLsYoTg

Hmm.. Pa ti je zaradi tega res tako bedno? Jaz sem ena taksna oseba, nekaj podobnega kot ti. Nimam prijateljic, razen ene, ki ima sedaj familijo in vidi samo se svojega froca in nic druga. Posiljava si smse.. Videli pa se nisva ze eno leto. Ampak.. Ubistvo men je fajn ko sem sama. Mi ni dolgcas. Se ne znas zaposliti s cim, da ti ne bi bilo dolgcas? Tk ne vem.. Jaz vedno najdem nekaj. Ali berem,gledam serije, kaj pospravim.. Dejansko jaz nikogar ne rabim. In mi je super fajn no, zato ni kr malo smesno da nekateri nujno rabijo druzbo, partnerje, prijatelje… Mislim… Ko jebe to vse.. Verjem da ko bos imela ornk probleme.. Ti tak al tak noben ne bo pomagal

Za razliko od tebe še imam starša in brata. Vendar se vseeno počutim osamljeno in čista luzerka. Ker nimam niti ene prijateljice ali fanta, jih nisem nikoli niti imela, pa sem že čez 30. Družila sem se s parimi sošolkami, s sodelavkami, vendar to očitno ni bilo resnično prijateljstvo in sčasoma je izzvenelo. Niti eni moji simpatiji nisem bila všeč. Skratka, sama razočaranja. Res je, da sem introvert, vendar sem bila vedno jaz tista, ki sem se bolj trudila, pokazala naklonjenost. Strah me je, kaj bo v prihodnosti, da bom ostala čisto sama, sploh ko staršev ne bo več, brat pa ima itak svoje življenje. Težko je in razumem tvojo stisko.

Tudi jaz, 18.12.2021 ob 14:18

Ok vaše stališče je da če imaš moža, nisi sam. Res je to da ste vi sami, brez družine, imate pa mamo. No jaz nimam od staršev nikogar, tudi to daje občutek osamljenosti. S sestro nimava stikov , nobenih. Imam krasnega moža, on je moj prijatelj. Nimam pa družbe. Se pa spomnim primera v bolnici, na urgenci, gospa je imela razbito glavo, padec, pa jo vprašajo koga naj pokličejo. Potiho reče, nimam nikogar. Hudo je to, prav zabolelo me je srce.

Ogromna razlika je med 0 in 1. Ti imaš enega prijatlja, moža. Jaz nimam nobenega prijatelja. Ja, imamo mamo, ampak ni moja prijateljica. In po težki operaciji, je šele po 14 dneh poklicala in vprašala kako sem. Na obisk ne pride nikoli. Jaz grem na obisk parkrat na leto. Lani recimo 2x, letos 3x. Verjamem, da bi te tvoj mož poklical, če bi bila ti v bolnici? Pa verjetno bi bil pripravljen te tudi priti iskat v bolnico? Ti imaš vsak dan koga ob sebi in to je ogromna razlika med nama.

Antonia208, 18.12.2021 ob 16:52

Za razliko od tebe še imam starša in brata. Vendar se vseeno počutim osamljeno in čista luzerka. Ker nimam niti ene prijateljice ali fanta, jih nisem nikoli niti imela, pa sem že čez 30. Družila sem se s parimi sošolkami, s sodelavkami, vendar to očitno ni bilo resnično prijateljstvo in sčasoma je izzvenelo. Niti eni moji simpatiji nisem bila všeč. Skratka, sama razočaranja. Res je, da sem introvert, vendar sem bila vedno jaz tista, ki sem se bolj trudila, pokazala naklonjenost. Strah me je, kaj bo v prihodnosti, da bom ostala čisto sama, sploh ko staršev ne bo več, brat pa ima itak svoje življenje. Težko je in razumem tvojo stisko.

Jaz sem že proti 50 pa še nikoli v resni vezi. Še nikoli nisem občutila, da bi me kdo imel rad. Jaz sem bila zaljubljena ja, ampak nikoil ni bilo obojestransko. Tako, da tega sem se itak navadila. To, da ne bom nikoli imela prijateljev, sem se že tudi navadila. AMpak upam pa, da vsaj najdem kake kolege. Za vsaj kak klepet.

LisaMona, 18.12.2021 ob 16:52

Hmm.. Pa ti je zaradi tega res tako bedno? Jaz sem ena taksna oseba, nekaj podobnega kot ti. Nimam prijateljic, razen ene, ki ima sedaj familijo in vidi samo se svojega froca in nic druga. Posiljava si smse.. Videli pa se nisva ze eno leto. Ampak.. Ubistvo men je fajn ko sem sama. Mi ni dolgcas. Se ne znas zaposliti s cim, da ti ne bi bilo dolgcas? Tk ne vem.. Jaz vedno najdem nekaj. Ali berem,gledam serije, kaj pospravim.. Dejansko jaz nikogar ne rabim. In mi je super fajn no, zato ni kr malo smesno da nekateri nujno rabijo druzbo, partnerje, prijatelje… Mislim… Ko jebe to vse.. Verjem da ko bos imela ornk probleme.. Ti tak al tak noben ne bo pomagal

In kako rešiš situacijo, da greš recimo na operacijo, te vprašajo kdo je tvoj kontakt v primeru komplikacij?

Ali pa, če si vsa razbita, polomljena, da ne moreš sama ne vozit, ne z javnim prevozom, ne moreš it v trgovino… imaš koga, da ti pomaga?

Greš recimo v gore, imaš koga, da mu poveš kam greš in kdaj predvidoma boš doma?

Meni se zdi, da ti vse to imaš, zato pa ne razumeš situacije.

Preberi moj zapis eno stran nazaj, sva praktično na istem.

V podobni situaciji, 18.12.2021 ob 16:57

Preberi moj zapis eno stran nazaj, sva praktično na istem.

Zadnji komentar namenjen Antonii208

čudna samotarka, 16.12.2021 ob 09:24

jaz vem, 16.12.2021 ob 09:19

čudna samotarka, 16.12.2021 ob 09:06

Prosim, da teme ne smetite.

Tema je namenjena ljudem, ki imajo podobne probleme. Oz. še bolje, ljudem, ki so imeli take probleme in so jih rešili.

Tako, da prosim, tisti, ki imate druge težave, ne smetite te teme. Pljuvanje v tej temi vam ne bo pomagalo rešiti vaših težav.

Hvala.

Včlani se v kakšno spletno klepetalnico ali na kakšen portal npr. Ona On, pa boš imela takoj več stikov. Potem pa vidiš kdo je bolj resen in podoben tebi, pa da ti ustreza..  Gresta na kavo ali pa samo klepetata na spletu… Mogoče boš našla podobnega samotarja in bosta ustvarjenja ravno eden za drugega!

Imam izjemno slabe izkušnje s takimi portali. Ne bi več. Sprobala sem jih pa precej, tudi omenjene.

Ali si ti levičarka, ali desničarka, to ugotoviš tako, da ploskaš in bodi pozorna katera roka je zgoraj ko ploskaš??

čudna samotarka, 18.12.2021 ob 16:57

In kako rešiš situacijo, da greš recimo na operacijo, te vprašajo kdo je tvoj kontakt v primeru komplikacij?

Ali pa, če si vsa razbita, polomljena, da ne moreš sama ne vozit, ne z javnim prevozom, ne moreš it v trgovino… imaš koga, da ti pomaga?

Greš recimo v gore, imaš koga, da mu poveš kam greš in kdaj predvidoma boš doma?

Meni se zdi, da ti vse to imaš, zato pa ne razumeš situacije.

Pa dobro no, kje se polomiš in razbiješ? Je tudi jasno, če si brez prijateljev in brez partnerja, družine, da ne boš obveščala xy ljudi, kdaj se vrneš, če greš na izlet. Če bi imela prijatelje, bi jih obveščala, kam greš, ali sploh ne bi nikamor šla sama? Lahko se ustaviš npr. na policiji in rečeš: “mene je tako strah zase in nimam nikogar, ki bi mu bilo mar zame in se bom zdaj vsakokrat oglasila pri vas, da sporočim, kdaj grem od doma in kdaj se vrnem. Za boljši občutek.” Gotovo bodo za to.

težak i, 18.12.2021 ob 17:59

Pa dobro no, kje se polomiš in razbiješ? Je tudi jasno, če si brez prijateljev in brez partnerja, družine, da ne boš obveščala xy ljudi, kdaj se vrneš, če greš na izlet. Če bi imela prijatelje, bi jih obveščala, kam greš, ali sploh ne bi nikamor šla sama? Lahko se ustaviš npr. na policiji in rečeš: “mene je tako strah zase in nimam nikogar, ki bi mu bilo mar zame in se bom zdaj vsakokrat oglasila pri vas, da sporočim, kdaj grem od doma in kdaj se vrnem. Za boljši občutek.” Gotovo bodo za to.

Vidim, da ne razumeš.

Si prepričana, da se tebi ne more zgodita nezgoda pa boš skoraj nemobilna, jesti boš pa vseeno rabila? SI tako popolna, da se tebi to ne more zgoditi? Si prepričana, da se ti ne more zgoditi recimo prometna nesreča?

Verjetno ne hodiš v gore, zato tako trapasto sprašuješ. Če greš v gore, se ti lahko kaj pripeti. Sicer naj ne bi hodili sami v gore, amapk, če nimaš nikogar, pač greš. In ja, je hudo nespametno hoditi v gore in da nihče ne ve o tem nič. Pravilo varnega hoje v gore je med drugim to, da nekdo ve kam greš in kdaj prideš.

Ti je jasno sedaj? Po mojem, da ne.

S katerga konca Slovenije pa si?

. https://youtu.be/2AXp0_OCKEw

Anonimno 10578, 18.12.2021 ob 18:49

S katerga konca Slovenije pa si?

Iz Štajerske, samo sem že miljonkrat napisala, da ne iščem partnerja, sploh ne med moškimi!!

Gora ni nora. Nor je tisti ki gre gor.

Se mi je zdelo, da si iz vinskih koncev…ha, ha, ha

Psa rabiš nujno tudi sam ga bom posvojil. Takoj po novem letu me že čaka. Ne morem verjeti, da je lahko osamljenost tako depresivna. Odkar sem izgubil psičko je res prazno v življenju pa ne takoj po nekaj mesecih postane prazno. Psa posvoji takšnega, ki ti bo neizmerno hvaležen, da si ga rešila in ti bo najbolši prijatelj 😉

no moje sporočilo- vprašanje pravzaprav si namerno spregledela, ker meniš da z njim nekaj ni v redu, ampak se motiš. Levičarke (ni nujno da pišete in delate z levo roko) ste čustveno kastrirane ženske (enako moški levičarji) in zaradi tega imate seveda popolnoma drugačen pogled na življenje.

Anonimno 6883, 18.12.2021 ob 19:06

Psa rabiš nujno tudi sam ga bom posvojil. Takoj po novem letu me že čaka. Ne morem verjeti, da je lahko osamljenost tako depresivna. Odkar sem izgubil psičko je res prazno v življenju pa ne takoj po nekaj mesecih postane prazno. Psa posvoji takšnega, ki ti bo neizmerno hvaležen, da si ga rešila in ti bo najbolši prijatelj 😉

Oh ja, spet smo tam. Pa sem že zgoraj napisala kako je s to rečjo. Še enkrat: žival rabi oskrbo vsak dan, ja, vsak dan. Če si v bolnici teden ali dva, kam bo šla ta žival?

Ja, živali so super. AMpak jim moraš zagotoviti oskrbo vsak dan. Osebno v zadnjih dveh letih več mesecev ne bi mogla skrbeti za psa. Ker sem bila precej v bolnici in še več mesecev nesposobna peljati psa na sprehod.

Replika250, 18.12.2021 ob 18:56

Gora ni nora. Nor je tisti ki gre gor.

Spet replika s svojimi bebavimi zapisi.

Spet ona nesrečnica, ki krade moj nik in se potem sama s sabo pogovarja. Očitno se še ni naveličala.

Kako ste pa eni tečni s tem, da naj samski nabavijo psa. Kot je bilo že napisano: kdo bo skrbel za psa, ko bo ta oseba v bolnici, na dopustu?

Če imaš psa, rabiš nekoga, da skrbi zanj, ko ti ne moreš.

Si kdaj razmišljala o vključitvi v planinsko društvo?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close