je še kdo pokonci? hello :)
po zelo zelo dolgem času mam totalno obrnjen ritem.. zdjle šele sem imela kosilo 😀 Ko vi vstanete ob 8h grem jaz spat,ko se vi odpravljate spat jaz vstanem 😀 :)) Pač posledica bolezni.. če bi jemala uspavala,bi blo to hitro rešeno-vzameš dvojno zaspiš ko angelček in vstaneš zjutraj,ampak ne želim,ker bom celo življenje jemala zdravila in imam shizofrenijo za cel lajf-če bom pr 35ih začela jemat uspavala,ne bom daleč pršla. pa me niti ne moti,nimam službe,nimam otrok,tko da je vseen kdaj grem spat in kdaj vstanem nikogar pravzaprav ne motim in ne ogrožam ali škodim. Psihiater se strinja,ne bova predpisovala uspaval če ni res res krvavo nujno. In jih tudi nikoli nisem jemala. Tudi pomirjeval ne. (jih mam na zalogi birbiturate za konja uležat ampak so za urgentne primere,ki pa so v 13 letih bili samo 2x.)
No,čezkakšne 3 urce bom šla peš do centra,potem ko se vrnem pa tle pri nas v en lokalček na jutranjo kavico. Ker se glih ob 5h odpre 🙂 S kilami se zafrkavam,spet sem začela full jest,pa fuuuul mam apetita,od kje to nevem,kot da se mi bi strgalo. Tko da se moram spet v roke vzet. Težko je to razumet če si na kemiji,na nevroleptikih vsak dan in antipsihotikih ki nabijajo apetit in zavirajo metabolizem. nekateri mi z veseljem ošvrknejo-manj jej! Ni tako enostavno. In nihče ne bo nikoli vedel,dokler ne proba shizofrenije in antipsihotikov. Tko da ja,pol grem hodit do centra.. ene 2 urci. Bojim se nč ne,mam solzilec. 🙂 Če mi je pa usojeno da me tema vzame me pa bo 😛
Felix je vredu,ta mesec sem končala novo sliko.
https://i.postimg.cc/mZ7Scbtb/948.jpg
kar dolgo sem jo delala,zdaj se lak še suši. kralje zdaj ne prodajam,ker imam zbrkljan ritem.. ponoč sem dejavna,podnevi pa ne 😀 Pa kaj je še novga? Socialko so mi zm anjšal na 48,oo eur na mesec,ker sem avgusta zbrala 300 eur za poravnat položnice za mobi. Tist k ste dal objave kao da sme v stiski.. sem zbrala in sem poravnala ampak pač tko je slovenski csd. Wellcome to Slovenija pač.. Mudilo se mi je,ljudje so nakazal na TRR.. zakaj sem to dovolila če vem da se ne sme? ker v 10 letih oodkar dobivam socialko sem bla seznanjena da nek cenzus je,in sem v preteklosti že mela večje prilive pa mi niso nič jemali-čist res čist odvisno je kakšno delavko nabašeš. Tko da prijatelji so mi priskočili na pomoč-prinesli so mi hrano,cigarete,kavo pa neki dinarčkov,pa za Felixa papica. Sva čist ok-bova pa pač mogla stisnt do januarja. Dajem upe na december pri kraljih ko bom prodajala da bo več zaslužka,k bodo prazniki,pa so ljudje bolj radodarni. glede tega da bom pa kakšno sliko prodala pa ne polagam upov in se sploh s tem ne ukvarjam. dejstvo je da za 100 eur jo ne dam (samo material je 75 eur),če se bo prodala se bo,če se ne bo bo pri meni. Preveč se namatram in sebe vložim v svojo umetnost tko da rajš vidm da ostane pri meni če ne gre za lepo vsoto..ker namreč ni majhna.
No,evo,na kratko in na dolgo sem vam sklobasala. Ker je noč,vse je tiho,vse je magično.. kadar imam obrnjen ritem sem še posebaj “osamljena” ker je vse tko mirnoo.. tihoo.. Felix spi.. pa pridem na forum hehe 🙂 Če kdo isto ne more spat ali je nočna ptica,več kot dobrodošlo da kej rečemo 🙂
Zadnjič je bil na Dobro jutro en dober recept, hmeljevi vršički, listi melise, med in potem vse skupaj zmešaš s toplim mlekom, precediš in spiješ…naj bi bilo to naravno uspavalo. Kaj pa če ne bi šla en dan spat in probaš bit cel dan pokonci, a ne bi potem zvečer zaspala? Dobra si glede na bolezen, da se ne obremenjuješ preveč in da pač živiš kakor hočeš. A ne obstajajo kakšna biološka, homeopstska kakršnakoli zdravila, ki bi te pozdravila, da ti ne bi bilo več treba jemati vseh teh groznih zdravil,? Pri vsej tej tehnologiji in znanosti bi res nekaj že mogli izumiti.
Tejkaa872, 15.10.2021 ob 00:37
Zadnjič je bil na Dobro jutro en dober recept, hmeljevi vršički, listi melise, med in potem vse skupaj zmešaš s toplim mlekom, precediš in spiješ…naj bi bilo to naravno uspavalo. Kaj pa če ne bi šla en dan spat in probaš bit cel dan pokonci, a ne bi potem zvečer zaspala? Dobra si glede na bolezen, da se ne obremenjuješ preveč in da pač živiš kakor hočeš. A ne obstajajo kakšna biološka, homeopstska kakršnakoli zdravila, ki bi te pozdravila, da ti ne bi bilo več treba jemati vseh teh groznih zdravil,? Pri vsej tej tehnologiji in znanosti bi res nekaj že mogli izumiti.
žal niti ne.. ljudje mislijo da danes kao k smo v moderni dobi da za vse je zdravilo. Pojma nimate koliko stvari mi ljudje še ne vemo. Kar vemo je kapljica,kar ne vemo je cel ocean..ko se malo bolj poglobiš v bolezni ugotoviš da v bistvu skoraj pri vseh,recimo tudi pogosti in popularni sladkorni ni kao sej dobiš inzulin pa si zdrav. tudi pri shizofreniji ni tako,da maš tablete in je ok-gremo žvet naprej nemoteno. Vseskupaj je samo en košček “pomoči” da ti zbija simptome,bolezen v kali še vedno obstaja. Zdravila pa niso tako dobro pogruntana da bi bila brez stranskih učinkov. In ker pač prinašajo več koristi kot ne-so odobrena in jih jemljemo,ker jaz si res ne znam predstavljat kako bi bilo če bi vsa blodnjava in psihotična težila modelom da me lovijo,dame bodo ubili,..enkrat sme jim že in se ni dobro končalo. namesto da bi vprašali če je kej narobe z mano so me šikinirali in se norčevali. zato raje žrem te tablete.. poleg tega,ko enkrat doživiš psihozo,verjameš da te lovijo,da te bodo ubili,jaz v eni fazi sem verjela da mi je zobarca dala čip v zob-sem bila tik pred tem da si s klešči zob ven zruvam ki mi ga je dan prej zaplombirala-ker sme bila mennja da mi je dala čip. Prestrašen si,preganjan.. ni luštno. Sem stabilna že dolgo časa,ampak vseeno na visokih dozah. Teli spremljevalci kot so občasna depresija,kronična anksioznost,nespečnost,debelost,apatija in lenoba,pomanjkanje motivacije.. to pa te spremlja tud če je bolezen ok in ni blodenj. zato pa se govori da je shizofrenija najhujša duševna bolezen.
zdej sem neki guglala kao ta extreme burnout od sensilab-da zmanjšuje apetit. tko al tko bi se mogla posvetovat s psihiatrom ker deluje na možgane ampak 20 eur škatla ki jo maš za 10 dni?? torej 60 eur za 3 škatle za en mesec?? no thanks.. trudim se krotit apetit..pa iščem rešitve kaj bi mi še pomagalo.
Forum je zaprt za komentiranje.