Je res vsem tako všeč kampiranje
Predlani smo šli prek Globtourja, letos preko Relaxa. Obakrat smo rezervirali februarja, plačali avans (se da zmenit za višino), preostanek pa maja, junija, kakor je. Lahko pa plačuješ tudi na obroke. Te prikolice zdaj trži že ogromno firm in je celo ceneje kot direkt prek Adrie.
V začetku junija sem videla last minute ponudbo za sredino junija za 200 evrov za 7 dni. Letos bi se sicer osmolil zaradi vremena, drugače je pa to super varianta za starše z majhnimi otroki.
Tele mobilne hiške tudi mene “vlečejo”…
Imaš jih v Poreču, na Rabcu, Krku, Dubrovniku, Puli… Meni so kampi všeč, ker imajo vedno najboljše plaže…
Tako, da resno razmišlam o kakšni mobilni hiški, recimo v Poreču. Ampak moža ne bi nikoli spravila v to “stvar”. On je ful fin in bog ne daj, da ni vse kot iz škatlice (zato vedno hodimo v ful fensi hotele, na različne konce sveta).
Link za mobilne hiške:
Bila sem že v hotelih A, b, C….Ž kategorije, apartmajih, luxuznih namestitvah a moje prikolice od kar jo imam ne zamenjam za nič na svetu.
Zato pravim: “Kampirala bom dokler bom živa”!!!
Meni in moji družini je to sprostitev, nimamo velikega avta a smo še vedno vse pripeljali, jemo tudi v restavraciji, wc imamo ko dežuje v prikolici, vodo pri prikolici, pod streho, ko je dež je mokro le zunaj, blata ni, ker smo se navajeni pred baldahinom sezuvati-vsi-.
In kar je najlepše – v petek izginemo iz Ljubljane – to šteje največ.
Bila sem že v hotelih A, b, C….Ž kategorije, apartmajih, luxuznih namestitvah a moje prikolice od kar jo imam ne zamenjam za nič na svetu.
Zato pravim: “Kampirala bom dokler bom živa”!!!
Meni in moji družini je to sprostitev, nimamo velikega avta a smo še vedno vse pripeljali, jemo tudi v restavraciji, wc imamo ko dežuje v prikolici, vodo pri prikolici, pod streho, ko je dež je mokro le zunaj, blata ni, ker smo se navajeni pred baldahinom sezuvati-vsi-.
In kar je najlepše – v petek izginemo iz Ljubljane – to šteje največ.
Teh stacioniranih prikolic jaz ravno ne bi štela čisto med kampiranje – kolikor sem imela to priložnost videt, imajo ljudje to bolj kot eno varianto vikenda. In si postavijo ograje, sadijo rože in paradajz, grejo ob vikendih dol kosit travo on rezat živo mejo… To zame nima nič skupnega s kampiranjem – razen, da se pač vse skupaj dogaja v kampu.
Kampiranje mi je všeč.
V preteklosti je bil to osnovni cilj, da si z družino lahko preživel 3 tedne na morju. V hotelu ali apartmaju? Verjetno jih ni tudi danes veliko!
Zadnje 10 let samo še potujemo, par dni na morju,mediteran ali atlantic, obisk večjih mest, vse je poskrbljeno v dobrih kampih. Vse klapa, ni bojazni, obisk kulturno -kulinarično-ali samo sprehajalno -pohodniških zanimivih krajev ali pa samo poležavanje na mivki, če se naveličaš, pakiraš in dalje v lepe kraje. Ali to delate tudi z apartmaji? Seveda pa je vedno alternativa hotel all inclusive, kjer ne obiščeš bližnjega kafiča. To je dobro da smo si različni, nekateri pač nikoli ne gredo na dopust, drugi pa vedno v isti hotel. Lepo je, da je tako.
Lep dopust – pa kjerkoli že ste
AB
Kampiranje je raj na Zemlji , če znaš uživat v naravi in se ne obremenjuješ z wsemi stvarmi okrog sebe. Z majhnimi otroci je verjetno težje, ampak v dvoje se da pa preživet vse razmere, če nisi prevelik komplikator. Saj ne rečem da v hotelu ni lepo, ampak tam ti je vse prinešeno na pladnju, v kampu pa to podoživiš čisto drugače. In letos grem spet… Obožujem kampe že od malih nog,ker smo že s starši hodili v prikolico, zdaj pa vse to nekako podoživljam na malo drugačen način.Ampak vsak ima drugačno mnenje, kaj bi pa bilo če bi bili vsi enaki. Dolgčas 🙂
Nam je tudi kampiranje najbolj fajn, predvsem zato, ker je čisto drugače kot celo leto doma.
Če bi šla v apartma bi bilo isto, kot doma, treba je pospravljat, pa kuhat, pa posodo pomivat… Saj v šotoru tudi vse to počneš, ampak lepo zunaj 🙂
Hotel mi pa ne potegne, sploh z otroci mi ni, da bi bili vsi nabasani v eni sobi.
Na dopustu se imaš tako kot si sam narediš. 100 hotelov ti ne pomaga, če si večno nezadovoljen.
Mi kampiramo že 4 leta. Doma smo na deželi, starši imajo stanovanje na morju, mi pa si kljub vsemu ugodju želimo divjine.
Vse leto živimo na koledar razmejen na natančen dnevni urnik. Služba, šola, treningi, krožki….
V kempu pa si v pižami kakor dolgo hočeš. Oblečes si kar hočeš, al pa se sploh ne oblečeš. Sediš zraven štedilnika, bereš knjigo, počasi kuhaš večerjo in z enim očesom opazuješ otroke, ki uživajo na plaži zadnje večerne žarke. Z vodenimi barvicami barvaš borove storže, rišeš najlepšim belim kamenčkom obraze….. Ješ tisto kar ti paše in kadar ti paše.
Odklop. To je zame dopust.
Marjetica
Pa bom vprašala še tu, kjer imate veliko izkušenj:
Lani poleti smo prvič kampirali, in sicer v kampu Puntižela pri Puli. Imeli smo se super, vseeno pa smo se odločili, da bi letos poskusili še kak drug kamp – po možnosti nakje v Kvarnerju na kakšnem otoku (pa ni nujno), Zbiramo predloge za čist in urejen kamp, nebi pa radi, da bi bil pretirano velik in skomercializiran, ker nam je bolj všeč domačnost, pristnost. Pa plaža mora biti primerna za triletnika in osemletnika.
Hvala za predloge,
n
Teh stacioniranih prikolic jaz ravno ne bi štela čisto med kampiranje – kolikor sem imela to priložnost videt, imajo ljudje to bolj kot eno varianto vikenda. In si postavijo ograje, sadijo rože in paradajz, grejo ob vikendih dol kosit travo on rezat živo mejo… To zame nima nič skupnega s kampiranjem – razen, da se pač vse skupaj dogaja v kampu.[/quote]
Če je prikolica stacionirana še ne pomeni da je nikoli ne premakneš. Res je da hodimo vedno v isti kamp a vedno na drugo parcelo, prikolico postavimo aprila, pospravimo jo oktobra in peljemo domov.
Okoli prikolice ne sadimo nič, ne kosimo trave, le uredimo si tako da je lepo za oko in neizmerno uživamoooooo.
Predvsem pa je važno in pomembno da uživajo otroci ki se med drugim lahko tudi umažejo, zvečer pa jih vržemo v morje:)
P.S.:Tudi meni je grdo na izgled ko si nekateri ogradijo okoli prikolice tisto grdo zeleno ograjo in si naredijo bunker, sadijo razno ščavje in si dajo dela z okolico ter ne znajo uživati.
A pravim kakor komu paše važno je da uživamo mi, za druge mi ni mar.
Vsak po svoje.
Ta vikend zaradi višje sile nismo šli na morje in mi prav nekaj manjka, kar malo trpim.
Forum je zaprt za komentiranje.