Je res taka draginja POVSOD na hrvaškem?
Ne vem, kakšen senvič je to za 15 € (to je kakih 110 kun). Mi smo ravnokar iz Omiša. Sicer smo imeli hrano v hotelu, a je bila bolj tako, zato smo si enkrat šli privoščit eno večerjico v mesto (1x jumbo pica, 2x ledeni čaj 0,5 l, 1x veliko in 1x malo karlovačko pivo = 112 kun (cca. 15,50 €), sicer pa kapučino 7 kun, kepica sladoleda 5 kun. Se mi zdi malo za lase privlečeno ( razen, če niso to kune in ne €). Tudi sicer smo si mao pogledali cene hrane v restavracijah, ker toliko poslušamo, kako je drago tam doli. Hitra ocena je, da so cene nekako primerljive z našimi (pa ne ob morju!!), morda celo malenkost nižje. Tudi druge malenkosti – copati za vodo (40-50 kun), majčke (50-70 kun)… se mi je zdelo kar poceni, vsekakor pa ne TAKOOO drago.
Upam, da sem ti pomagala k odločitvi, da ne ostanete brez prijetnega dopusta.
Lep dan,
Alenka
drag je vsak nakup izven velikih šoping centrov /Mercator&co), predvsem hrana-meso, siri, kruh…pivo je kar v redu, vino pa precej drago.
Hvar pa mogoče res ni reprezentativen.To je kakor trendy cilj, in to v evropskem merilu, poleg tega je tam precej Rusov (ki povsod povzročijo porast cen).
V Rovniju je recimo večina cen na ravni naših, no, Portoroških. So pa velike razlike-veliko pivo lahko v skoraj sosednjih gostilnah podobne ravni piješ za 12-15 ali 25 kun
Prispeli iz Paga.
Nic nismo vozili s seboj, saj se vse dobi, pa tudi cene so kar enake nasim (hiper novalis), izbire je pa pocsod dovolj,. Zanimivo:tudi meso smo kupovali v Novalji (za pečenje ipd), lep, dobra kvaliteta
Ljudje pa prijazni
To kar se kaže po TV je res pretirano, pa saj vemo, da TV in časopis vse preneseta- tako kot tudi v politiki in povsod
Realnost je ponavadi tista….
Lepe počitnice oz. krasen dopust vsem!!
Tudi mi smo se vrnili iz H., kraj Vrsi-Mulo, bližina Zadra.
Cene… ne samo da so zasoljene.. Primer: jabolka 20kun, breskve 22k, paradižnik 15k, slive 30k, meso- svinjski vrat ali goveje- za zrezke 45k… na hitro prevedeno v €.. vsaj dvakrat dražje kot pri nas. Da ne govorim o mlečnih izdelkih, jogurtu, siru… Še najbolj me je razkurilo, ker mi je na tržnici v Zadru prodal gnilo lubenico, 6k za kg (se mizdi da je to cca 3x dražje kot pri nas). Sem vrgla v kanto 10€ kolikor je bila pač cela lubenica.
Enkrat smo šli na pizzo klasika 30kun..to je edina stvar ki se mi ni zdela draga 🙂
Sicer pa naj povem, da smo pred leti, tremi, štirimi… prav tako počitnikovali na H. in smo bili bolj ali manj zadovoljni, letos pa so naši sosedi res razočarali… umazano, plaža – vsa ponečedena s pasjimi kakci, smo si morali vsakokrat znova plažo čistit, ko smo prišli z otroci, morje – pene, ki ne zginejo – so rekli da je to znak spremembe vremena – ne vem, če je to prognoza za naslednji mesec saj se v 11 dnevih vreme ni spremenilo, ob cesti vse polno odvrženih smeti, nobeden ne čisti- vem ljudje so-smo kakršni pač smo, vendar če turistično takso računajo 1€/osebo/dan potem bi lahko vsaj za osnovno higieno poskrbeli, ljudje samozadostni, nobenega ne briga če si tam al nisi… skratka izkušnje so letos prvič izredno negativne.
Ne da se primerjati s Turčijo, ki smo jo obiskali pred dvema letoma, z avtom, dvema otrokoma, 4 in 6 let… najprijaznejša dežela, obdelana, čista!!! (pločnike pred trgovinami ali restavr. 3x na dan s curkom perejo), ljudje pa tako prijazni… no ja, človek pač primerja, nehote, izkušnje.. Edini razlog, da letos nismo šli v TR. da je po mojem menju naš tretji otrok še premali za tako dolgo pot z avtom – 18mesecev. Drugo leto bo pa že 2.5 leti 🙂
Mi smo bili pred leti na H. ajde da gremo pogledat tale njihov biser otoški med biserei…Jest sm zbrala Stari grad….Po izkušnji nikoli več na otok in nikoli več v življenju na Hvar kar naj ga imajo….
Stari grad je zaliv, kjer so bili bungalovi ( hišice stare) …dobro to smo vedeli 2* ajde pač staro in skromno in temu primerna cena….obala neurejena brez Wc , smeti po obali, steklenice, črepinje. pasji drekci , človeški drekci, …kanalizacija se spušča direkt v ta mini zalivček…Za bruhat….
Otok hvar poleti obišče 60 000 turistov pa imajo samo dve bencinski pumpi , ena na hvaru druga pa mislim da v jelsi…na hlape smo se komaj pripeljali nazaj v Hvar iz JElse , kjer so nam mrtvo hladno rekli NEMA benzina dođite kad stigne brod….
Trajekti..ha ha….Stari grad je vpet nedaleč od trajektne luke… a kaj ko je taka gužva…mi smo šli iz hišic ob enih ponoči in spali v spalkah ob vrsti avtomobilov na cesti ponoči, da si ujel prvi jutranji trajekt ob 6h zjutraj, ker če nisi….ubogi Ti, ker si čakal na sonncu v večkilometrski koloni brez sence, trgovine kjer lahko kaj kupiš in se dobesedno scvreš dokler dočakaš trajekr….ista zgodba za tja grede iz splita…
Kko smo bili tam je bil ravnokar požar na otoku in je vse gorelo..Če bi bil malo močnejši požar ( je že prišel do ceste) si ujet dobesedno med dvema ognjema ker je rastje do ceste in se nimaš kam umaknit ker je tako kot je in te zažge lahko z obeh strani ti pa u koloni kilometrski čakaš na trajekt…Hvar…biser hrvaške…Ha HA ….sanja svinja kukuruz….
Nikoli več me ne vidijo tam….
Po lanski Turčiji ( pa ne prvič), smo se letos pred kratkim vrnili z Bola. Ja, je res, v Turčiji se počutiš lepo, zelo zaželjeno,… Na Hrvaškem so ljudje že vseskozi bolj komot, niti slučajno takšni kot Turki, a to vas pred več leti ni niti malo motilo, sedaj pa je vse narobe. No – mi nismo imeli niti slučajno niti ene slabe izkušnje na Hrvaškem, a razlika v odnosu do gosta generalno gledano na relaciji Turčija- Hrvaška je.
Kar se pa cen tiče – ko plačujemo drage tedenske ali dvotedenske aranžmaje v tujini se vam zdi vse normalno, ko greste v Portorož na drago pijačo in hrano, se vam zdi normalno. Ko pa greste na drago pijačo in hrano na HRVAŠKO pa vas sezuje.
Ja, mi smo pili in jedli na Bolu kar drago, vsaj zdelo se nam je tako, a odločili smo se, da gremo na dopust in smo naredili neko sliko, kaj je za nas sprejemljivo in kaj ne. Tako smo občasno kuhali sami, občasno pa smo se hranili zunaj. Na pijačo smo šli večkrat dnevno ven. Ja, je bila dražja, kot kje drugje na Hrvaškem (po pogovoru sodeč).
Na tržnici ne smeš preračunavati, koliko denarja tam pustiš, ker potem raje ne idite tja.
Še enkrat ponavljam – dopust je bil kar drag (pa se ne hvalim s tem), a smo se nakopali v kristalno čisti vodi, počili pod naravno senco borovcev, se sprehajali ob morju po sprehajalni poti, uživali na pijači ob morju, zvečer v kakšnem kafiču ob dobri glasbi,… in se vrnili zadovoljni nazaj.
Kaj bi nam lahko bilo lepše v Dominikanski republiki, v Egiptu, Turčiji? NIČ. Bi pa kakšen teden dopusta kjerkoli še prav prišel.
Vidiš sedaj ti bom pa povedala razliko med tabo in mano.
Sem bila na dopustu na H 14 dni. Vse uredu. Nimaš pa kaj videt poleg morja in večernega drinka ob dalmatinski muziki.
Ni druge ponudbe. Nihče si ne prizadeva da bi karkoli izvirnega ponudil. Vsi stavijo na morje in oddajo apartamajev in tedenko ribo na roštilju ki jo kao časti gazda.
Meni to ni dovolj.
Sem bila v Turčiji, Grčiji, Tuniziji,Bolgariji, Italiji vključno z Sicilijo, Španiji, Franciji, Nemčiji, Češki, Slovaški, Madžarski pa še kje najbrž
Povsod se trudijo da ugodijo gostu, da mu ponudijo nekaj več. Na H sem imel občutek kot da sem priviligirana ker smem sploh plačati za dopust.
Verjamem, da H premore veliko več. In to bo tudi dobila. Ene par Nemcev bo pokupilo obalo ( ki jih danes tako priviligirajo) potem pa bo cela štala.
Ja in čez novoletne praznike nameravam v Dominikansko.
Da vidim in doživim še kaj drugega kot sladoled po celodnevnem kopanju. Hočem se potaplat po koralnem grebenu, plavat z delfini, doživet tropski gozd, odkrivat lepote podzemnega sveta. Se pustit”nategnit” (denarno) prvemu ki mi bo prodal sponko za lase made in china.
Sem bila na dopustu na H 14 dni. Vse uredu. Nimaš pa kaj videt poleg morja in večernega drinka ob dalmatinski muziki.
Ni druge ponudbe. Nihče si ne prizadeva da bi karkoli izvirnega ponudil. Vsi stavijo na morje in oddajo apartamajev in tedenko ribo na roštilju ki jo kao časti gazda.
Meni to ni dovolj.
Sem bila v Turčiji, Grčiji, Tuniziji,Bolgariji, Italiji vključno z Sicilijo, Španiji, Franciji, Nemčiji, Češki, Slovaški, Madžarski pa še kje najbrž
Povsod se trudijo da ugodijo gostu, da mu ponudijo nekaj več. Na H sem imel občutek kot da sem priviligirana ker smem sploh plačati za dopust.
Verjamem, da H premore veliko več. In to bo tudi dobila. Ene par Nemcev bo pokupilo obalo ( ki jih danes tako priviligirajo) potem pa bo cela štala.
Da vidim in doživim še kaj drugega kot sladoled po celodnevnem kopanju. Hočem se potaplat po koralnem grebenu, plavat z delfini, doživet tropski gozd, odkrivat lepote podzemnega sveta. Se pustit”nategnit” (denarno) prvemu ki mi bo prodal sponko za lase made in china.[/quote]
točno to 🙂
mi smo imeli občutek… a ne bi raje evre za najem apartmaja samo poslali?! ma kaj ste sploh prišli k nam na H.
Res nikoli, ampak nikoli do letos nisem rekla nič čez H., nisem takšen tip človeka, da bi samo ponavljala… haha tista soseda je to rekla, pa tej se je to zgodilo na H.— čeprav je bilo takšnih zgodbic vseskozi veliko v prejšnjih letih. Ne, nikoli žal besede. Tokrat pa.
In če je naslov posta o draginji na H… ja, je, zelo drago svoj zrak in pa vodo zaračunavajo. da ne govorim o gnilih lubenicah… ma podtaknejo ti svašta
Pa še nič nisem povedala o ušeh, ki smo jih prinesli iz lepe naše 🙂 ja, tudi to se zgodi, če ne spiš v lastni postelji. nee, pa niso ble šolske 🙂 smo bili dlje kot 6-9 dni kolikor je ciklus razvoja… in zadnji dan… ufff srbi :-/
Bila sem na vseh naštetih destinacijah razen v Tunisu in Bolgariji, pa še kje več. Poskusili smo Turčijo tudi z majhnim otrokom. Bilo je super. A z majhnima otrokoma nam je letos zelo odgovarjal počitek v naravni senci, kopanje v čistem morju in sprehod po Bolu, malce športnih aktivnosti,…
Ne rečem, da z možem nisva uživala, ko sva ogledovala kraje kjerkoli v tujini in komaj našla čas za kopanje, ne rečem, da tega ne bo, ko otroka malo zrasteta, a letos je prav “pasal” takšen dopust.
In ja- na srečo še nismo imeli slabih izkušenj. Prav tako pa nismo tiste sorte ljudi, ko samo iščemo okoli, kje bi koga “pošimfali”, kje bi našli kaj slabega. Ker potem lahko začnem z našim dopustom na Kreti.
nekaj ne razumem te,ki samo simfajo cez hrvasko.kdo pa vas sili,da greste tja.jaz sem dolga leta hodil na dopust na hrvasko in nikoli nisem imel problemov.ce je za vas tako drago,je potem se drazje za hrvate.cene so take in stem jamranjem ne boste nic spremenili.pojdite tja ,kjer je ceneje.tudi drugje imajo napake.letos sem bil v grciji in ce je bil natakar grk,si cakal,da ti je zrastla brada.na sreco je tam veliko tujcev,ki delajo v restavracijah.bili smo na izletu z ladjo.z zeno sva placala 90 evrov in za to dobila majhno ribo in pol litra vina.je to poceni?tudi tam ni vse tako cisto,plaza polna praznih plocevink,papirjev in podobne navlake.da ne govorim o samih grkih.po ozkih ulicah krozijo z avti tako ,da moras prekleto paziti,da te ne povozijo.
nehajte ze enkrat samo simfati.ce ti nekje ni bilo vsec,ne hodi tja.
Meni to ni dovolj.
Da vidim in doživim še kaj drugega kot sladoled po celodnevnem kopanju. Hočem se potaplat po koralnem grebenu, plavat z delfini, doživet tropski gozd, odkrivat lepote podzemnega sveta. Se pustit”nategnit” (denarno) prvemu ki mi bo prodal sponko za lase made in china.[/quote]
24.7. tudi jaz grem čez novo leto v dominikansko….že veš kam greš?
Popolnoma se strinjam z vsemi tistimi, ki pravijo, da ne hodi tja, kjer ti ni všeč. Tudi sam sem imel nekaj slabih izkušenj s Hrvaško in ko mi je prekipelo sem pač nehal hoditi tja. Ja, šlo je predvsem za odnos, ki ga spoznaš šele takrat, ko si v težavah.
Popolnoma spoštujem mnenja vseh, kljub temu pa mislim, da imajo vsake oči svojega malarja. nekatere razburijo malenkosti, nekateri pa spregledajo zelo očitno moteče faktorje (kar pa je spet stvar osebne presoje).
Sam imam najraje Grčijo. Zakaj? Cenovno je med ugodnejšimi, veliko je za videt, ljudje so prijazni, hrana je okusna in vsepovsod je nekoliko drugače. Ko pa mi kaj ne bo več všeč, bom šel še drugam.
Pa lep dopust vsem, ki tja še odhajate.
Ne upoštevajte preveč mnenj, raje si ustvarite svoje.
Ravno sem prispela z dopusta s H.imela sem se lepo,res sem kot zadnjega izmed otokov obiskala Hvar,ki je zelo lep,a so precej zasolili cene.Še vseeno je dalmacija lepa,prvič letos sem pa doživela,da sem se tam počutila nezaželjeno,ko mi je šef neke gostilne po naročilu rekel,”ste Slovenci?” Prikimamo in reče “Pa vidi se….”in zmrdljiv pogled.Ampak se zaradi takih stvari res ne bom sekirala,letos sem potegnila črto in gremo pač drugo leto nekam drugam.Prijeten dopust vsem , ki ga še niste izkoristili.
Na tržnici ne smeš preračunavati, koliko denarja tam pustiš, ker potem raje ne idite tja.
Še enkrat ponavljam – dopust je bil kar drag (pa se ne hvalim s tem), a smo se nakopali v kristalno čisti vodi, počili pod naravno senco borovcev, se sprehajali ob morju po sprehajalni poti, uživali na pijači ob morju, zvečer v kakšnem kafiču ob dobri glasbi,… in se vrnili zadovoljni nazaj.
Sami smo kupovali sadje v trgovine, je pol cenejša kot na tržnici na Bolu.
Apartma smo imeli cenejši, 300 metrov od morja, nov 3 sobni, nekaj hrane smo peljali s seboj, večino sami kuhali. Drugače na Bol še gremo je morje čisto. Otoki so itak zakon glede čistega morja.
Mislim da se da finančno preživet. vsaj mi smo.
Se strinjam s predhodnimi ,ki so napisali,da vsak naj gre tja kjer mu je lepo in kjer se čuti dobrodošlega.Iz tega razloga smo mi iz počitniškega seznama črtali celotno Istro in hodimo samo še v južno dalmacijo,kjer so prijazni ,ustržljivi,skratka obnašajo se do tebe tako kot se ti do njih.Tu letujemo že par let pa nimam slabe izkušnje,ne v restavraciji,trgovini,hotelu,na cesti…ne kje drugje.
Forum je zaprt za komentiranje.