Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je res možno, da ženske vidite vdove kot grožnjo sebi??

Je res možno, da ženske vidite vdove kot grožnjo sebi??

Gre za intervjuje z Eriko Johnson Debeljak, Američanko, ki je bila poročena s pesnikom in intelektualcem Alešem Debeljakom. On je v nesreči umrl in ona je v Sloveniji ostala sama.

Gre za slovensko high society intelektualcev … toda po besedah Erice Johnson ta high society ni popolnoma nič drugačna od navadnega kurbišča in kurnika sponzoruš!

OK, ni glih tako rekla, ampak je pa rekla, da ko je postala vdova, je v trenutku izgubila najboljše prijateljice, pa tudi drugi poročeni pari so jo nehali vabiti v svojo družbo, ker se baje žene bojijo, da jim bo speljala može, zdaj ko je frej???!!!

A je to možno, da ženske dejansko razmišljate tako primitivno kamenodobno??? Češ, če ženska nima več moža, je njen namen od tu dalje samo eden: speljati moža drugi???

Če ženske torej niste ena sama golida kurbirskega mesa, kaj potem ste???

Ni res. Ženska je željna pozornosti in ker nima več moža jo išče na drug način. Pravih prijateljic verjetno nima, ker so bile vse vezane na moža. Je padla ven iz družbe parov. Si bo morala najti svoje.

Je res. Isto se jw zgodilo moji mami.

ostala sam, ker so se prijateljice in druzinski pati pocutili “ogrozeni”.

mislim, da ne gre za nenavaden pojav

Ja se. Prav ogrozeno in prekrito.

To te znajo tako obtozit, da glava pece.

Ene smo ciste kot dusa, pa nas hocejo umazat, da smo njihovega hotle speljat.

Custveno neuravnovesene kokolje so, za jim brco v rit dat in prepoved priblizevanja. ??

Fuj, kak so strupene in napadalne.?

S takimi v sekundi samo stike prekines.

* koklje

mislim, da ni nevarnosti, da bi vsi navalili nanjo, čeprav je tudi res, da mnogo moških začne hitro ponujati svoje usluge raznim vdovam, ločenkam. Tako čisto dobrodelno hehe….. Pa v teh letih bodo najbrž tudi njene prijateljice počasi postale vse vdove, tako da ne vem, v čem je smisel tega pisanja.

Nič novega to.

Moja babica je bila vdova pri dobrih 40ih. Recimo sosed, ki je prej redno hodil na obisk, ni smel več, ker je njegova žena znorela. Na sploh so ženske po vasi hudo pazile, da ni njihov mož šel kaj pomagat, na obisk. Prav nasrakoperjene so bile proti njej, ko je postala vdova. Namesto, da bi pomagali, ker je imela kmetijo in bi pomoč še kako prav prišla, so se babe spravile nanjo, ker so se tako bale za svoje dedce.

Pa saj, če se ozreš okrog: ločenke, samske ženske – poročene kolegice jih skenslajo. Ko se ljudje poparčkajo iz svoje družbe izločijo samske, ločene, vdove. Babnice se pač bojijo za svoje dece.

Odgovor na objavo uporabnika
ni nič novega, 20.12.2021 ob 08:27

Nič novega to.

Moja babica je bila vdova pri dobrih 40ih. Recimo sosed, ki je prej redno hodil na obisk, ni smel več, ker je njegova žena znorela. Na sploh so ženske po vasi hudo pazile, da ni njihov mož šel kaj pomagat, na obisk. Prav nasrakoperjene so bile proti njej, ko je postala vdova. Namesto, da bi pomagali, ker je imela kmetijo in bi pomoč še kako prav prišla, so se babe spravile nanjo, ker so se tako bale za svoje dedce.

Pa saj, če se ozreš okrog: ločenke, samske ženske – poročene kolegice jih skenslajo. Ko se ljudje poparčkajo iz svoje družbe izločijo samske, ločene, vdove. Babnice se pač bojijo za svoje dece.

očitno je bila babica pred poroko znana po radodarnosti, pa so se bale, da bo nadaljevala s tradicijo.

Vem da prej je res bilo tako,tudi zato,ker so bile zenske odvisne od moz, cerkev je bila glavna,locenke pa zaznamovane….zdaj pa se mi zdi tako vedenje/razmisljanje nezrelo in celo ze malo bolano.Porocena sem 10 let in imam 3 meni zelo ljube,samske kolegice,ki jih z veseljem povabim tudi na obisk k sebi in mozu. Kvecjemu mozu ne pase,da se prevec druzim z njimi,saj ko gremo vn na kasno pijaco so bolj vesele in privlacijo vec pogledov,kot zatezene porocene. Ne maram omejenih, duhovno zaostalih ljudi, fuj.&

to je popolnoma res. Prijateljičina mama je postala vdova pri 40-ih. Postavna, lepa, vesela ženska in poštena skoz in skoz. Prijateljice so ji obrnile hrbet, moški so rojili okrog nje in to taki kao pošteni, družinski očetje, vsako nedeljo pri maši. Takrat so se tudi meni moški zasrali, ko sem to videla. Ženska je bila zlomljena, moža je imela srčno rada, strah jo je bilo, kako bo, kako bodo otroci brez očeta. Moški od blizu in daleč pa so bili prepričani, da je njen edini problem zdaj ta, da strada f*ka in se da jih bo hvaležno sprejela v posteljo. To jo je še dodatno zlomilo, ko je videla to pokvarjenost in to od ljudi, od katerih ne bi niti v sanjah pričakovala kaj takega. Ker ni nikogar sprejela in jih je nagnala, se je zamerila moškim, ženske so jo že tako postrani gledale. Kmalu se je z otroci odselila v mesto, ni zdržala na vasi.

Sem ze slisala za ta pojav, ko zenska postane vdova ali se loci ali je kakorkoli samska, da se je porocene prijateljice izogibajo.

Meni je to neumnost!

Dejstvo je, da ko se komu zgodi kaj hudega, mu umre partner, se loci, zboli, ostane brez sluzbe in podobno, se vecina ljudi umakne, ker ne vedo in ne znajo se obnasat v takih primerih.

Ze same otroke izoliramo pred smrtjo in jih ne vodimo na pogrebe nasih bliznjih, slabe stvari jim ne govorimo, ostajajo tabu in ko odrastejo, nimajo pojma, so zgubljeni, jasno, da se ne znajo obnasat, ko se komu bliznjemu kaj zgodi.

Druga stvar je, da tudi tisti, ki zaluje ali je bolan, potrebuje mir, da se pobere in na tak ali drugacen nacin daje signale, da ni za druzenje.

Glede druzbe, nima veze, s cigave strani je ta druzba,ce ti z nekom prezivis 20 let, je to ze vse skupno.

V mozevi familiji sta ena vdova in ena locenka, obe prizenjeni v to familijo, z obema sem ostala v enakih stikih kot prej, z eno bolj, z drugo manj pristnih, ampak tako je bilo tudi prej, ko sta bili se poroceni. S tema zenskama se poznam ze vec kot 30 let, nasi otroci so odrasli skupaj, da ju zdaj crtam iz zivljenja, ker je partner, mozev sorodnik, umrl ali se locil, je meni neumnost!

Odgovor na objavo uporabnika
Anneneprijavljena, 31.12.2021 ob 09:23

to je popolnoma res. Prijateljičina mama je postala vdova pri 40-ih. Postavna, lepa, vesela ženska in poštena skoz in skoz. Prijateljice so ji obrnile hrbet, moški so rojili okrog nje in to taki kao pošteni, družinski očetje, vsako nedeljo pri maši. Takrat so se tudi meni moški zasrali, ko sem to videla. Ženska je bila zlomljena, moža je imela srčno rada, strah jo je bilo, kako bo, kako bodo otroci brez očeta. Moški od blizu in daleč pa so bili prepričani, da je njen edini problem zdaj ta, da strada f*ka in se da jih bo hvaležno sprejela v posteljo. To jo je še dodatno zlomilo, ko je videla to pokvarjenost in to od ljudi, od katerih ne bi niti v sanjah pričakovala kaj takega. Ker ni nikogar sprejela in jih je nagnala, se je zamerila moškim, ženske so jo že tako postrani gledale. Kmalu se je z otroci odselila v mesto, ni zdržala na vasi.

tole je realnost vaškega življenja v nulo. Če ne doživiš, ne verjameš.

ja zenske so navadne kace. jaz pridem s partnerjem na vas kjer ima druzinske prijatelje pa me vsi grdo gledajo ker sem vedno urejena. z njihovimi partnerji se sploh ne smem pogovarjat vec ko 5 min bog ne daj da se kaj zajebavamo jih ze terorizirajo z raznimi: hej jst sm tut tudi tukaj?!?!… mislim halo? potem se pa vkljuci v tako zaplankano druzbo kjer te majo ocitno za navadno mestno kurbo. jaz se obnasam cisto normalno, ni da bi se komu metala pod noge saj kako bi se ce imam partnerja ob sebi? medtem ko one hodijo k mojem lepo na pivicko same, ga objemajo, se vlacijo po njem, hodijo na cikce se non stop menijo, vabijo ipd. ce bi jst eno stvar od tega naredla bi bil ogenj v strehi. no pa saj nimam niti potrebe, me njihovi moski ne zanimajo saj imam sama popolnega partnerja zame. samo neumno se mi zdi to obnasanje. ko da sem jaz kriva da so vse zavaljene in zapuscene pa se ne znajo zrihtat… to so frustrirane zenske ki ne znajo drugega kot zajedat pa drkarit.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close