je možno prijateljstvo
Bolj vprašanje je zakaj o svojih težavah ne moreš govoriti svojemu partnerju oz. zakaj čutiš tako “grozno” potrebo, da o njih govoriš še komu, še posebej, če je ta nasprotnega spola. Ali še bolje: zakaj nekdo čuti tako potebo po nekom nasprotnega spola (poleg partnerja), da mu bo lahko govoril o svojih težavah. In edini odgovor lahko je, ker mu to v zvezi manjka.
Bolj vprašanje je zakaj o svojih težavah ne moreš govoriti svojemu partnerju oz. zakaj čutiš tako “grozno” potrebo, da o njih govoriš še komu, še posebej, če je ta nasprotnega spola. Ali še bolje: zakaj nekdo čuti tako potebo po nekom nasprotnega spola (poleg partnerja), da mu bo lahko govoril o svojih težavah. In edini odgovor lahko je, ker mu to v zvezi manjka.[/quote]
Eh, lahko je veliko bolj banalno: da si boža ego.
Bolj vprašanje je zakaj o svojih težavah ne moreš govoriti svojemu partnerju oz. zakaj čutiš tako “grozno” potrebo, da o njih govoriš še komu, še posebej, če je ta nasprotnega spola. Ali še bolje: zakaj nekdo čuti tako potebo po nekom nasprotnega spola (poleg partnerja), da mu bo lahko govoril o svojih težavah. In edini odgovor lahko je, ker mu to v zvezi manjka.[/quote]
Eh, lahko je veliko bolj banalno: da si boža ego.[/quote]
Precej verjeten odgovor, kar pa nihče ne bo upal priznat :-)))
Vsak lahko varuje svoje srce. Na tujega lahko (ali pa bi moral!) paziti takrat, ko si s to osebo v vezi. Kaj on čuti/misli/ali se bo zaljubil vate, je stvar, s katero se mora ukvarjati on. Ti mu pa moraš jasno povedat stvari, kako so.
Jaz sem dobre moške prijatelje imela preden sem stopila v resno vezo. Potem niti ne več. Ali pa tako dojemam, ker sem partnerju zaupala bistveno več kot drugim moškim in so se mi zdeli vedno nekje na meji med prijatelji/znanci. Če mi je kakršen moški všeč, pa se poskušam izogibat vzpostavljanju tesnejših prijateljstev.
Sem precej nepredvidljiva, uživam v trenutkih, flirtanje in koketiranje sta mi mamljivi igrici (in sem kot otrok, ki se je vsakokrat sposoben igrat z ognjem, se opeči in iz tega se nič ne naučiti) – tako da, se sama nase ne bi zanesla. Pa tudi če mi je všeč le kot oseba in me fizično ne (pretirano) privlači, raje ohranim neko profesionalno distanco. Lahko sodelujemo poslovno, delamo kakšne projekte skupaj, pokličem in vprašam za nasvet (pa tudi oni mene), ne hodim pa na kavice, čveke., ipd. – skratka se ne družim.
Prijateljice lahko preštejem na prste ene roke, z ženskami (tako kot ti) pa nisem na isti valovni dolžini.
Iz izkušenj. Ko sem imela fanta, ki je bil preveč zaprt, sicer ok dečko, ampak nekak je želel, da se ne druživa z ostalimi, samo midva skupaj. Ostala sem brez prijateljev, ker sem se preveč posvečala fantu. Ni potem sem ugotovila, da me veza duši in sva šla narazen. In mi je iblo žal za prijatelji. Potem nisem nikoli več ponovila te napake. Prijatelje ne odrežem. So opora. Partner + prijatelji in zadeva je odlična. Brez prijatelje pa ne gre.
Saj nobeden ne trdi, da moraš prijatelji pustit, ko imaš partnerja. Še vedno pa bi naj bil partner tisti, ki se mu zaupa vse. Seveda mu ni potrebno zaupati skrivnosti, ki jih imajo drugi ljudje, ki jih po možnosti niti ne pozna, če le ti ne tega ne želijo. Te stvari se ne tičejo vaju in vajinega odnosa in zato za samo medsebojno zaupanje niso pomembne.
Ali je prijatelj ali ni…. v naših predstavah mogoče je, po njegovi verziji je pa nekaj drugega, če te “fehtari” za stvar, ki ne pokriva področja prijateljstva, prestopa to mejo…
Mogoče si pa on drugače predstavlja prijateljstvo in je “telesvanje” v tem okviru… 😉 🙂 :/
To je nekaj drugega. Ti si omenila, da imaš stvari, ki jih lahko zaupaš prijatelju, partnerju pa ne. Se pravi, če prijatelj tebi nekaj zaupa je nekaj drugega, kot pa če ti njemu nekaj zaupaš. Razen, če mu njegovo lastno skrivnost zaupaš nazaj.[/quote]
Recimo, da gre za neko skrivnost oz. pretekli dogodek, ki bi zelo vplival na čustva partnerja, bi to ziher prej zaupala zelo dobremu prijatelju ali prijateljici kot pa partnerju, še posebej, če bi vedela, da bo partner reagiral zaščitniško in bi se v navalu nebrzdanja čustev poskušal določeni osebi maščevati.
To sem pa jaz besna. Parkrat se mi je že zgodilo, da me je prijatelj odpikal, ko je dobil partnerko. Ko je pa ni imel več pa sem bila spet dobra za prijateljjico.
Jaz, ko sem v vezi, prijateljev ne odpikam. Ne bom rekla, da se toliko družim z njimi kot prej, ampak odpikam jih pa ne.
In isto se obnašam do prijatljic kot do prijateljev. Nisem tako, da bi imela kot samska oboje, ko pa bi bila v vezi pa samo ženske prijateljice.
večina moških pa je takih, da če so v vezi, imajo samo moške prijatelje oz. pravijo, da jim partnerka ne dovoli prijateljic.
Ja, pred časom, sem takole izgbubila prijatelja. Prejšnjič je po propadu veze spet začel prijateljevat zmano. Zdaj pa ni šasn. Če se zdaj ne meni zame, se tudi jaz ne bom, ko bo kaj rabil.
Eni res ne dojamejo, da je možno M-Ž prijateljstvo.
In samska ženska je kot kužna. Menda bi se je morali izogibati vsi vezani moški, da jih ne bodo speljale.
“ferbčna” prava prijateljstva niso pogojena časovno, ko si kateri od prijateljev najde partnerja. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da se je par prijateljstev obdržalo skozi obdobje ko sem še bila samska, ko so tudi oni bili samski in tudi sedaj, ko je vsak v svoji zvezi. Prijatelji prihajajo in odhajajo, le pravi ostanejo
To je nekaj drugega. Ti si omenila, da imaš stvari, ki jih lahko zaupaš prijatelju, partnerju pa ne. Se pravi, če prijatelj tebi nekaj zaupa je nekaj drugega, kot pa če ti njemu nekaj zaupaš. Razen, če mu njegovo lastno skrivnost zaupaš nazaj.[/quote]
Recimo, da gre za neko skrivnost oz. pretekli dogodek, ki bi zelo vplival na čustva partnerja, bi to ziher prej zaupala zelo dobremu prijatelju ali prijateljici kot pa partnerju, še posebej, če bi vedela, da bo partner reagiral zaščitniško in bi se v navalu nebrzdanja čustev poskušal določeni osebi maščevati.[/quote]
Po tej logiki mu lahko zatajiš tudi flirtanje, celo spolni odnos z drugim, praktično vse se lahko v tem znajde, cela tvoja osebnost, saj je vsa tvoja preteklost oziroma izkušnja vedno povezana z neko drugo osebo. In vedno imaš prikladen izgovor, da mu tega ne poveš zato, ker se bojiš, da bo reagiral zaščitniško. Na nek način mu ne zaupaš, ker se bojiš njegove reakcije.
On, upam, da jaz ne bom nikoli taka, da bi si partnerja polastila. Res me razjezi to lastninjenje partnerjev. Če si v vezi, imaš lahko samo pare za prijatelje zgleda.
Mene ne moti, če ima moški prijateljice. Vse je ok dokler ne bi opazila, da skriva prijateljice. Če mirno govori o njih tako kot o prijateljih, če jih mirne duše predstavi, če ne ugasne telefona, ko ona kliče jaz sem pa zraven… sumljivo bi bilo le, če bi skrival prijateljevanje, če bi lagal, da je šel s kolegom na pijačo v resnici pa bi bila kolegica.
“Jezna” tole kar je Marko napisal, tako se začne in potem se nabere kup tega, najprej je samo majhna opazka, dvom, drugič on/ona raje ne pove, da ne bo spet kaj nrobe….
To se nabira in potem poči.
Vmes se še izgubi/izostane ljubljenje, ker ni več bližine, je samo še goli fu*. Takrat se pa opazi, da je nekaj narobe, dvom in potem se najde krivca…. vse samske/samski so prvi na spisku… :/
Ampak take odnose imajo že na začetku veze?
Jaz pa sem vedno, ko sem zaljubljena in on vame, mislila, da je moj tako super, da so verjetno druge ženske tudi zagledne vanj, ampak vedno sem verjela, da vidi le mene. Nekak sem vedno verjela v to, da če mu bo druga všeč bo pač šel k njej. Saj nikogar ne priklepam nase. Nikoli se mi ni zdelo smiselno nekomu branit prijateljice. Če mu jaz ne bom ok, bo našel drugo pa če mu težim ali ne. Torej je bolje ne težit. Če mu jaz ne bom več ok, ga ne morem priklenit nase. In verjamem, da je tudi večja verjetnost, da mu bo druga všeč, če ga bom preveč dušila. Če se ne bo čutil ujetega, se bo rad vračal, če ga bom dušila, bo slej kot prej pobegnil.
Marko, prav imaš. Mislim, da vsak pozna zelo dobro svojega partnerja in ve kako bi odreagiral v dani situaciji. Res je, lahko bi mu zatajila tudi flirtanje, ampak ker me partner zelo dobro pozna, ve,da si kaj tako nizkotnega ne bi nikoli privoščila oz. ga ne bi nikoli prizadela na tak podel način, ker imam določena merila od katerih ne odstopam in zaradi tega mi mož zaupa v vsakem pogledu in zato tudi obstajajo moja dolgoletna prijateljstva z moškimi in se to ne spremeni niti takrat, ko stopijo v zvezo, ker ne dajem nobeni njihovi partnerki občutka, da bi bila katera ogrožena iz moje strani. Mož ve za vse moje prijatelje, nekatere pozna nekatere ne in mu tudi nikoli ne prikrivam, če grem s katerim na čvek oz.kavico.
Všeč mi je tvoje razmišljanje 🙂
Me je pa tole spomnilo na nekaj, zakaj žene/partnerice pričakajo na vratih z “valjarjem” (v prispodobi ali pa tudi ne 😉 svojega dragega, če pride malo bolj pozno domov iz gostilne nap.
Potem on izbira med tisto, ki ga pričaka doma in tisto, ki ga je stregla v gostilni…..
Zakaj ga ne bi nap. raje pričakala v zapeljivem perilu in bi si on mislil pa kaj sem toliko časa zabil pri točajki….
jaz nisem pisal o tem kaj tvoji prijatelji tebi zaupajo, ampak o tem, kar si ti napisala, da določene stvari zaupaš samo svojim prijateljem, možu pa ne !!
kopiram kar si napisla:
“”Ta človek me privlači karakterno, v njegovi družbi se dobro počutim in so v življenju tudi stvari, ki jih zaupamo prijateljem, partnerju pa ne.””
Torej ne spreobračaj besed, katere si sama izrekla.
Sicer se mi zdiš pa še zelo otročja in nezrela za zakon !
Pravo prijateljstvo že, samo za tale konkreten primer jaz ne bi dala roke v ogenj.
On pravzaprav ne želi prijateljstva s tabo, a štekaš? Kvečjemu se bo s tem sprijaznil, ker pač nočeš več. On hoče žensko. In ko jo bo dobil, ti odpadeš, ker mu bo ona in prijateljica in partnerka. To, kar si želi imet.
Lahko se pa seveda motim in tudi on v tebi vidi samo prijateljico. Samo potem mu pa nisi tako všeč, kot misliš, in je stvar itak rešena.
[/quote]Ta njihova veza se imenuje posestništvo samo tega ne bo priznala nobena njihova partnerica….
In ni jim prijetno ko ti ogrožaš njihovo “lastnino”….. :([/quote]
Niti slučajno nisem imela tega v mislih, temveč bo on na svojo željo prekinil to prijateljstvo, ker si pravzaprav želi več kot samo to. Želi si žensko in če/ko jo bo dobil, ne bo potreboval “prijateljice”. Ona bo samo mašilo, če lahko tako rečem. Saj tudi njemu verjetno čisto prija družba mlade, privlačne ženske, tudi če ne more nič imeti z njo. Za razkazovat se je “taman”.
Forum je zaprt za komentiranje.