Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek je možno prijateljstvo

je možno prijateljstvo

Sem v dilemi ali graditi prijateljstvo naprej ali se naj umaknem.
Starejši moški, ugleden, karakterno se zelo doboro ujemava, vizualno dobro zgleda, vendar mi ni všeč do te mere, da bi se zaljubila v njega. Meni bi to globje prijateljstvo pomenilo, da sem v svoj izbrani krog prijateljev dobila človeka, ki mu lahko zaupam, se posvetujem z njim, obogatel bi me z življenskimi izkušnjami, z modrimi nasveti, vendar čutim in mi je dal tudi jasno vedeti, da sem mu všeč kot oseba. Sem poročena in ne iščem avanture, vendar bi mi prijateljstvo s tem človekom veliko pomenilo.

Všeč kot oseba ali kot ženska? Se bojim, da kot ženska. V tem primeru bejži stran. Če pa si skoraj povsem prepričana, da si mu všeč kot človek, kot oseba in ne kot ženska (beri: ne razmišlja kako bi te spravil v posteljo) pa lahko nastane prijateljstvo.

Pa saj išče prijateljstvo. Ne razumem, zakaj bi bežala. ??

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Veš marko, ko moški išče prijateljstvo ima v mislih pogosto kaj drugega. Iz izkušenj. POtem pa nasankaš, ker ga smatraš za zaupnega prijatelja on te pa skensla, ker zavrneš seks. Tako, da če sumi, da išče seks prijateljstvo, potem adijo.

Vse o čemer pišeš, da si želiš in hrepeniš po prijateljstvu, naj bi našla v svojem partnerju. Pretirana globina t.i. prijateljevanja z moškim , ki pravi da si mu všeč tudi nekaj več, ti bo prinesla le dvome.

Všeč sem mu kot oseba in kot ženska. Ne bojim se, da bi me želel samo spravit v posteljo, ampak se bojim, da se v mene zaljublja in ga ne bi želela prizadeti z dejstvom, da mu ne bom nikoli vračala čustev. Po drugi strani pa mu želim dati možnost, da se sam odloči, ali bo lahko distanciral svoja čustva in gradil z mano samo prijateljstvo. Ne moti me, da sem mu všeč, komu pa to ne godi, ampak ne želim si nelagodnih trenutkov, da bi mi izlival svoja čustva.

Koliko imaš pravih prijateljic, poleg svoje partnerke?

Jaz sem bila v taki situaciji. Naivno prepričana, da je moj odličen prijatelj, potem pa izlivi čustev, jaz sem povedala, da sva lahko prijatelja, kaj več pa ne in nikoli nisem flirtala ali kaj takega z njim. Rezultat: skenslal me je na celi črti, niti besede ni več spregovoril z mano. Jaz pa naivnica mislila, da je moj prijatelj.

Goldfish, to sem tudi pričakovala, da bo nekdo omenil partnerja, ampak povej mi za človeka, ki ima samo svojega partnerja za zaupnika in prijatelja. Mislim, da skoraj vsak človek na svetu ima zraven partnerja še prijatelje. Moji prijatelji so večina moškega spola, do nobenega ne čutim, da bi z njim skočila v posteljo, smo si vizualno všeč in karakterno zelo podobni. Ta človek me privlači karakterno, v njegovi družbi se dobro počutim in so v življenju tudi stvari, ki jih zaupamo prijateljem, partnerju pa ne.

Prvič sem te narobe razumel, mislil sem, da ti avtorice nisi dobro razumela. Sicer mi je jasno, zakaj se gre. 🙂

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

ti kar nadaljuj s tem, čez en mesec boš v postelji z njim. ti mu kar začni zaupat to, kar partnerju ne, kar naj te še naprej privlači karakter, smisel za humor, dober položaj v družbi, pa tudi za pogledat ni slabo.
Koga pa ti farbaš?

Ja, taka M-Ž prijateljstva so problematična. So super. Je pa res, da se pogosto zgodi, da čuti en kaj več pa naj gre za resnično zaljubljenost ali zgolj željo po seksu, in potem se stvar zakomplicira. No poznam pa tudi primere, ko je on čutil več, ona pa ne pa sta bila oba toliko čustveno zrela, da sta kljub temu ostala prijatelja in ni bilo kuhanja mule, zamer.

Res pa je in s tem se ne strinjam, da bi morali pri sebi skrivati stvari, ki jih lahko zaupamo prijatelju, partnerju pa ne. Ne razumem, zakaj partnerju nečesa ne moreš zaupat. Kaj je lahko tako pomembnega, da on ne sme za to vedet in kaj bi njegovo pozanavanje te “skrivnosti” v odnosu spremenilo?

to, da partnerju ne zaupami vsega pa prvič slišim.
Če mu ne zaupamo, potem pač nekaj prikrivamo in meni se zdi, da mu ti prikrivaš ravno tega starejšega prijatelja, za katerega po tiho misliš, da je škoda da je toliko starejši, ampak trenutno še ni tako star (pa tudi dobro zgleda) da ne bi mogla skočit kam z njim.
Partnerju povemo vse, če ga imamo radi in mu zaupamo!
Tudi če na cesti vidim dobro mačko, rečem ženi, tale ma pa res dobro rit, al pa joške…glede na najino zaupanje mi odgovori, boš videl ko prideva domov kdo ima dobro rit….

Goldfish dal si mi misliti glede vprašanja Marku. Sedaj se že sprašujem, če ja z mano kaj narobe, ker nimam nobene prave prijateljice. V preteklosti jih je bilo kar nekaj za katere sem smatrala, da so prave, vendar se je kasneje izkazalo, da so prave blebetavke. Pri moških pa se še nisem nikoli zmotila, tiste , ki sem jih smatrala za prave prijatelje, so to tudi res.
Ne vem, ali sem vedno naletela na hinavske ženske ali so večina takšne. Pri moških prijateljih mi je všeč, da znajo obdržati skrivnosti za sebe, te skritizirajo v obraz, povejo direktno kaj si mislijo in ne hinavijo.
Pa ne bom se sekirala, dokler moža ne bo motilo moje prijateljevanje z moškimi. Vem, da tega ne bom nikoli doživela, ker mi popolnoma zaupa.

Že način, kako si zastavila vprašanje (vizualen opis, dejstvo, da ti ni všeč kot moški in opomba zadnjega stavka, da si poročena), pove, da ti je dal jasno vedeti, da si mu všeč (da ga privlačiš) kot ženska. In ne zgolj kot oseba, s katero globje prijateljuje in bi v takem primeru (glede na jasne namene) lahko bila tudi gospa istih let, kot je njegova mama.

Karakterno se z njim zelo dobro ujameš – lahko bi ti (glede na razliko v letih) predstavljal lik ‘očeta’, na katerega se lahko zaneseš, ki te ščiti, ki te razume, ki ti je naklonjen. Poraja se vprašanje, zakaj to potrebuješ? Ne le, da si kot odrasla ženska samostojna. Ali to tudi sicer pričakuješ od moških sopotnikov (kar je nenazadnje tudi tvoj mož)?

Da ne bo pomote: obstajajo moški, ki jih lahko prosim za nasvet iz določenega področa. Dam jim vedeti, da jih cenim kot krasne osebe in sem vesela, da smo ‘v navezi’. Obenem pa (očitno) jasno izžarevam, da je ta odnos zame osebno enak tistemu, ki bi ga imela npr. s svojim bratom. Kar pa pomeni, da izključuje (na tem forumu ravno na tematiki prijateljstva med moškim in žensko tolikokrat omenjano) erotično privlačnost. Tudi na nasprotni strani.

Sej, zakaj pa bi kuhal mulo in zamere? Gre verjetno predvsem za to, da je težko bit prijatelj nekomu do katerega gojiš več kot le prijateljstvo in so prisotna močna čustva. In ko si zgoraj napisala, da te je tip skenslal. Ga na nek način razumem, ker ga je verjetno čustveno precej obremenjevalo, da ne more biti s tabo. Če gojiš takšna čustva, je težko rečt: “aha, no, bova pa sam prijatelja”, čustva se le ne ohladijo tako hitro. In njemu je bila to v tistem momentu pač najboljša ali pa najlažja rešitev.

------------------------ "And forget not that the earth delights to feel your bare feet and the winds long to play with your hair." (Khalil Gibran)

Torej, če ti prijatelj zaupa neko delikatno stvar, jo takoj neseš naprej ženi, žena potem svoji prijateljici, ta prijateljica spet drugi prijateljici,… To zame ni prijateljstvo.
Imam skrivnosti in to so skrivnosti prijateljev, ki so mi jih zaupali in o tem se pogovarjam izključno samo s tistim, ki mi je to zaupal, niti možu ne bi nikoli izdala, ker sem previdna in se držim reka, ki je tudi dokazan, da je samo korak od ljubezni do sovraštva in prav zaradi tega takšnih izpovedi od prijateljev ne zaupam možu, ker ne želim, da bi bile ogrožene, če se kdaj v ževljenju kaj zalomi v moji partnerski zvezi. Jaz osebno pred možem nimam skrivnosti. Priznam pa, da potrebujem za druženje okrog sebe še druge ljudi, ne samo moža in mislim, da nisem izjema. Vsak posameznik pa se sam odloča s kom se mu je prijetno družiti in s kom ne.

Saj tudi je. Edino pravilno in pošteno kar je naredil. Konec koncev kaj bi imela ti in kaj on, če bi se tako šprijateljstvo vleklo in kako pa bi ti reagirala, če bi bilo obratno?

Čeprav si mlajša od njega, si verjetno vseeno že odrasla, pa pač razčistita na začetku zadeve in potem dalje.
Jaz na njegovem mestu sicer samo s prijateljstvom ne bi bila zadovoljna in bi se mu odpovedala (ker verjetno išče kaj več, glede na to, da je samski in očitno dovzeten za ženske čare), ker bi samo izgubljala čas, ampak to sem jaz, on pa morda razmišlja drugače.

Pošteno se ti zdi, da ti nekdo igra prijatelja, potem pa zavrneš seks z njim pa te brez pojasnila ignorira? Če bi bil kdaj prijatelj, bi imel toliko poguma, da bi pošteno povedal, da pač želi, da se ne srečava nikoli več.
Kako bi jaz odreagirala? Če sem bila zaljubljena v prijatelja pa sem vedela, da on vame ni, mu nisem izlivala čustev. Čez čas me je minilo, prijateljstvo je ostalo. Povedala sem mu pa potem čez par let :).

očitno iimaš zelo hude skrivnosti, ki pa jih nujno moraš deliti s širokim krogom ljudi. Domnevam, da si zelo čedna in imaš malo lastnosti zaradi katerih bi te moški v fris kritizirali:))
Zanima pa me, če je tale izkušen moški poln modrosti in tako pošten in iskren – samski ??

Mene tudi skrbi to, da očitno eni nimate popolnoma nobene skrivnosti, da vse poveste partnerju. Torej, če se jaz menim s prijateljico/em, ji povem neko osebno težavo, skrivnost, bo to ona/on takoj nesla/el naprej partnerju/ki?
To se naravnost grozno sliši. Recimo jaz prijateljici pojasnim svojo težavo in ona potem to vse razjazsni svojemu partnerju? Grozno. On pa potem še svojim prijateljem ti svojim partnerjem…

To je nekaj drugega. Ti si omenila, da imaš stvari, ki jih lahko zaupaš prijatelju, partnerju pa ne. Se pravi, če prijatelj tebi nekaj zaupa je nekaj drugega, kot pa če ti njemu nekaj zaupaš. Razen, če mu njegovo lastno skrivnost zaupaš nazaj.

Prijateljstvo ni mogoče, če je njegov glavni “motivator”, da se druži s tabo, izključno seksualne narave – mljaša ženska, ki bi bila dobra za pokav***. Da te bo “obogatel z življenjskimi izkušnjami”, tako da ti bo zlezel pod krilo, dvomim…

Ti mu povej, da ti je sicer simpatičen kot osebnost, da pa ti vizualno ni privlačen kot moški. Če bo to lahko premlel oz. sprejel, potem pomeni, da si na dobri poti, da bosta dobra prijatelja. Če pa te bo odrinil zaradi užaljenosti, pa lahko na podlagi njegove reakcije sklepaš, kakšne namere je imel s tabo, torej neiskrene.

[i]Mojega hudiča sem prodal svoji duši.[/i]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close