Je lepota v zrelih letih res razkošje?
Stara sem 55 let, življenje jemljem precej realistično. Ne obremenjujem se s staranjem, vem, da so gube in spremembe na telesu naraven proces. Sem aktivna, rada hodim, pazim na prehrano in se trudim, da ostajam vitalna. A kljub vsemu mi je vedno bolj v napoto dvoje: povešene veke in dojke. Pri obojih gravitacija dela svoje. Ne gre le za videz, ampak tudi za gibanje in počutje. Zato sem se odločila, da grem na posvet k plastičnemu kirurgu. Vse mi je natančno razložil, poseg se mi ne zdi pretiran in odločitev bi sprejela takoj, če ne bi naletela na odpor doma.
Operacija je samoplačniška. Sama nimam dovolj denarja, da bi jo plačala, zato sem pomislila, da bi ga vzela iz skupnega fonda, v katerega oba z možem redno prispevava. Ta denar ni nikoli namenjen ničemur točno določenemu, bolj kot neka rezerva. Sama od tam še nikoli nisem nič vzela. Tokrat bi bilo prvič, ker se mi zdi, da bi to res izboljšalo moje življenje.
Ko sem možu povedala, kaj si želim, je odreagiral zelo ostro. Rekel je, da so to neumnosti, da sem stara in naj se s tem sprijaznim. Zasmehoval me je, češ da z operacijo ne bom mlajša in da imam dojke pač takšne kot jih imajo ženske v mojih letih. Na koncu mi je celo prepovedal, da bi denar iz skupnega fonda uporabila za to. Zaradi tega sva se hudo sprla in od takrat je doma napeto.
Zdaj se vrtim v dvomih. Po eni strani si res želim posega, po drugi strani pa nočem še bolj zaostriti spora. Vprašam se ali sem res neumna, ker želim nekaj zase, prvič v vseh teh letih. Ali je v zrelih letih skrb za lepši videz res razkošje, ki ga partner ne razume? Kaj bi naredili vi, bi vztrajali pri svojem ali popustili zaradi miru v hiši?
Komu se boš po tem zdela lepša? Možu? Očitno ne, ker ,če ga razumem, tebi nobena lepotna ne more pomagat. Kakor tudi nobeni drugi. To samo ve mislite, te operacije pač ne delajo popolne preobrazbe.
No, če se rada slepiš, potem le. Ampak, kaj boš dala rezat čez deset let? Glavo?
Ženske, sama praznina vas je.
Ne vem, kako imata urejeno z denarjem.
Kaj pa moz kupuje iz tega fonda?
Koliko je sploh tega fonda oz kako bi se na njem poznal znesek tvoje operacije?
Koliko si dalec z menopavzo?
Osebno tudi razmisljam o dvigu prsi, a sem se na zacetku menopavze in moje prsi so se zelo polne, bolj kot prej, pac hormonsko neravnotezje se pri meni tako odraza in cakam, da vse to mine in se stabilizira, potem pa bi sla na tak poseg… Mogoce! Baje je dvig prsi veliko bolj zoprn poseg kot povecanje!
Obstaja pa seveda tudi zgoraj omenjena moznost manjsega kredita in si sama financiras svoje zelje.
V zrelih letih si TI razkošna. To je vse. In je normalno.
Malo razmisli. Kaj bo naslednje? Liposukcija? Dvig riti? Lifting? Ko bo en del popravljen, te bo začel motiti naslednji. Pa boš ven vrgla 20000€ ali več. Zadovoljna ne boš nikoli, ker se vedno kaj najde, ko te zagrabi popravljanje. Celo kožo pa ne moreš nikoli speglat. Vrat, bedra, trebuh… kar po vrsti gre, veš.
Za joške naredi serijo sklec vsak dan ali idi plavat in se bodo dvignile, kolikor je za tvojo postavo primerno. Pa ne drži se puklasto in je. Bolje, kot kitajska plastika in škilast pogled.
Saj te bo minilo.
V zrelih letih, 25.08.2025 ob 23:46
Stara sem 55 let, življenje jemljem precej realistično. Ne obremenjujem se s staranjem, vem, da so gube in spremembe na telesu naraven proces. Sem aktivna, rada hodim, pazim na prehrano in se trudim, da ostajam vitalna. A kljub vsemu mi je vedno bolj v napoto dvoje: povešene veke in dojke. Pri obojih gravitacija dela svoje. Ne gre le za videz, ampak tudi za gibanje in počutje. Zato sem se odločila, da grem na posvet k plastičnemu kirurgu. Vse mi je natančno razložil, poseg se mi ne zdi pretiran in odločitev bi sprejela takoj, če ne bi naletela na odpor doma.
Operacija je samoplačniška. Sama nimam dovolj denarja, da bi jo plačala, zato sem pomislila, da bi ga vzela iz skupnega fonda, v katerega oba z možem redno prispevava. Ta denar ni nikoli namenjen ničemur točno določenemu, bolj kot neka rezerva. Sama od tam še nikoli nisem nič vzela. Tokrat bi bilo prvič, ker se mi zdi, da bi to res izboljšalo moje življenje.
Ko sem možu povedala, kaj si želim, je odreagiral zelo ostro. Rekel je, da so to neumnosti, da sem stara in naj se s tem sprijaznim. Zasmehoval me je, češ da z operacijo ne bom mlajša in da imam dojke pač takšne kot jih imajo ženske v mojih letih. Na koncu mi je celo prepovedal, da bi denar iz skupnega fonda uporabila za to. Zaradi tega sva se hudo sprla in od takrat je doma napeto.
Zdaj se vrtim v dvomih. Po eni strani si res želim posega, po drugi strani pa nočem še bolj zaostriti spora. Vprašam se ali sem res neumna, ker želim nekaj zase, prvič v vseh teh letih. Ali je v zrelih letih skrb za lepši videz res razkošje, ki ga partner ne razume? Kaj bi naredili vi, bi vztrajali pri svojem ali popustili zaradi miru v hiši?
pri 55 pa se vendarle lahko malo počastiš sama? brez njegove vednosti.
te pa razumem, nove dojke so za nekoga drugega, ker doma se mu več ne dvigne brez hijapa, ali tone viagre, narava žal. so pa glasni, kako bi to in ono…
za ljubimca se pa kar porihtaj.
torej sem jaz srečnica, ker pri 52 ni glasu o povešenosti, kamot nosim majico brez modrca…
Operacija kože na očeh ni draga. En regres pa jo imaš :). Včasih celo na napotnico to lahko dobiš. Ker ne vpliva samo na videz, vpliva tudi na vid.
Dvig prsi pa osebno ne bi šla, če ni res ekstremno (recimo po veliki izgubi kg ipd.). Če te motijo malo povšene prsi, misliš da te brazgotine ne bodo? Plus je kar hudo boleča in te za kar nekaj časa “iz obtoka” spravi. Če pa razmišljaš o vsadkih pa sploh premisli. Niso večni. Jo je treba ponovit. Plus malo se pouči o posledicah, ki jih imajo ženske kar v velikem številu po tem posegu. O tem se premalo govori.
V zrelih letih
tvoj mož deluej dost avtoritativen dost realn , dost uredu dec. ti,si bolj tak tak. po moje imaš ti problem z testotom oziroma estrogenom. ti rabiš spremembo v sexu in v kurcu. to je resnica. tirabiš sex z žensko in drugga luleka ker si tega naveličana. bodi raje iskrena in povej kot je. tvoj možek ej kar uredu dec, ampak ni dost pameten. ne mislim slabo nič. je verjetno ok. problem tukaj si ti.
če bi ti tvojemu možu, to prdstaviladrugače, pa bi bilo. recimo tko. primer ti dajem. ampak moraš vedet , da je tvoj mož tudi naveličan tvoje pičke. ja? razumeš ti to. njega je strah ,da hočeš to kar ti v resici hočeš- sex z drugimi. ker ne ve. jaz to vem ,kako je. on pač ne , ve. razumeš. e bi ti bila bivša neka ultra športnica, plavalka, ateltinja, bi to bilo lažje sedaj. to je isto, kot če si on sedaj kupi motor. pa boš rekla, ko sem tespoznala ga nisi imel. če bi ga imel ko sva se sposznala je drugo. a razumeš? ni to tko nedolžno kto ti misliš.
pol pasi naj on privošči. če nima gostih las, lepo tisti operativni poseg za lase nazaj dobit, pa naj gre v kliniko po testosteronsko terapijo in začne trenirat resno in seveda poelg en lep audi a6 črni limuzino. al pa bmw 3 limzino črno.
ti ne diši več ne?? zdaj pa ti že ne diši več. že vihaš nosek. HAHAHAHA
ja ko veš, da če bo ime laseke spet, lepo goste, lepo telo, testosteron visoko, lepi črn sexy bmw jek , ga bo marsiakera samica želela. a ne?? jaseveda da veš ti to damica.
jaz ti kr povem, igraš se z ločitvijo. povem ti. igraš se z ločitvijo, pri kateri boš kratko potegnila. povem ti. on si lahko najde drugo kumot. ki mu bo še dala 2 otroka. ti si drugo mot mulčka 25 letnega za fukanje, praznenje jajc, in neko samico za parskrat luliko lizat ne boš uspela dobit.
povem ti tko kot je. dobro, če bi jaz bil tovj mož, jaz bi te pustil da greš. definitvno. sam on ni jaz. razumeš. niso moški taki kot jaz. jaz dobro zgedam. men ej vseeno kaj si ti delaš. jaz bolje zgledam. jaz imam ful hudo ženo. pa me ne skrbi.
srečno.
Lahko vzameš denar iz skupnega fonda, toda vprašanje kaj ti je plastični kirurg sploh predlagal.
Dojke s treningom dobro dvigneš veš.
Jaz bi skupni fond imela za zobe recimo. O dojkah ne razmišljam, dokler so mojemu ok. Veke so pa – če je koža moteča celo na napotnico lahko. Tako da, bi jaz poskušala pri osebni zdravnici. Saj ne moreš gledat, če imaš veke čez oči.
Anonimno649, 26.08.2025 ob 08:06
pri 55 pa se vendarle lahko malo počastiš sama? brez njegove vednosti.
te pa razumem, nove dojke so za nekoga drugega, ker doma se mu več ne dvigne brez hijapa, ali tone viagre, narava žal. so pa glasni, kako bi to in ono…
za ljubimca se pa kar porihtaj.
torej sem jaz srečnica, ker pri 52 ni glasu o povešenosti, kamot nosim majico brez modrca…
Počakaj še nekaj let… jaz sem isto govorila, sem imela majhne, čvrste prsi. Zdaj v menopavzi so se mi povečale, pa se drugače nisem zredila. So težke in brez modrca niti slučajno ne morem več biti, ker že čutim, da se povešajo. Takoj bi šla na dvig, če ne bi bila to tako zoprna operacija ?
A Blefaroplastiko bi šla, ker vpliva na vid, na operacijo dojk ne. Če si vitka, se ne sekiraj preveč. Si dobro gibalna, nimaš viška kilogramov. Mene recimo motijo gube na vratu, sem že razmišljala, ampak ne zberem poguma in tudi drago je. Mož isto pravi, da gub nimam , da imam lepo kožo. Sem mlajša od tebe. Mene pa moti ko gube. Pri dojkah si pomagaj z dobrim modrcem, ki dvigne oprsje. Tako bi jaz naredila. Glede vek pa se strinjam, to bi tudi jaz vzela. Če je hudo stanje, greš lahko na napotnico . Moškim se zdi to brez veze, ker nas sprejemajo take kot smo, nas imajo radi take kot smo. Niso vsi taki brbci kot 3469. Njim je to metanje denarja stran. Isti je moj, kar debelo pogleda, če mu omenim gube na vratu 🙂
Me res zanima, ali si, ko se po vsemogočih posegih, bolj ali manj drastičnih ,pred ogledalom res govorite , kako ste “zdaj lepe”? Ali si res verjamete, da ste nekaj tako zelo spremenile, da ste zdaj kot celota veliko lepše? In, da se tudi vsem drugim zdaj zdite veliko lepše,kot ste bile prej?
In, ali drugi sploh opazijo, da ste si šle “nekaj naredit” , če jim ravno ne začnete govoriti o tem?
Vprašam za prjatla.
Vsakega deca ki ti reče pri 50, 55ih,da si STARA, MORAŠ NOGIRAT AVTORICA.
PA TUD ČE JE MOŽ IN IMAŠ 500 OTROK Z NJIM.
TO JE ZNAK NESPOŠTOVANJA.
In itak če ti je tako pribil gotovo kje ob strani fuka mlado prasico, mogoče še kaki študentki najemnino plačuje za fukec in faf, medtem ko tebe zaničuje in žali.
STRAN s takim prascem!
Po mojem mnenju, če je ženski to pomembno in če je izčrpala “naravne” opcije, postala vsaj približno fit in so dojke še vedno povešene, naj gre na operacijo, dojke so za večino žensk zelo pomemben del tega, da se počuti lepa in seksi, in da se počuti lepa, seksi in zaželena, pomemben del duševnega zdravja ženske, zakaj potem moralizirat, konec koncev tudi ni tako drago to.
Potem je pa tu še čisto praktičen aspekt, gotovo ni preprosto z velikimi, povešenimi dojkami hodit po svetu, skoz so ti napoti in te ovirajo, obleke ti ne stojijo lepo, rabiš neke posebne modrce, hvala bogu, da obstaja ta opcija in da se da to hitro in varno zreducirat na neko praktično velikost.
Če bi za moške obstajala operacija, da ti ga za 5cm podaljšajo, bi po moje 99% tipov stalo v vrsti, pa tudi če bi moral ledvico prodat in jih ne bi noben obsojal.
Forum je zaprt za komentiranje.