je koga kdaj že pičil sršen?
Ma ni primerjave s čebeljim ali osjim pikom. To grozno boli, na koži se ti naredi, kot neka goba, velika oteklina in boli za crknit. Oteklina ostane več dni in počrni. Takrat ne boli več, samo prve ure. Me je pičil v trebuh, večkrat, ker je bilo v spanju. Drugič sem nehote rahlo stopila nanj, oteklina par dni, kot da imaš eno stopalo dvakrat večje. Nisem alergike na nič, niti nisem šla k zdravniku. Samo mrzla voda.
alika, 07.08.2007 ob 14:42
2 leti nazaj, je sosedova punčka pobirala jabolka, stara je bila 8 let in kar naenkrat je začela otepati z rokami, sršen ji je padel za vrat in jo 3x pičil v hrbet nad lopatkami. Ker sem bila ravno zraven sem hitro letela domov po sirup proti alergiji in ji dala kar 2 žlce sirupa, mamica pa je hitro dala gor na pol prerezano čebulo. Potem je nekaj časa še ležala, da smo bili prepričani, da nič ne oteka in da normalno diha, čez par ur je bilo ok.
Če pa bi bila alergik pa bi lahko bilo lušno.
Je pa sršenji pik za najmanj 5 osjih. Ni ravno prijetno.
A si zmešana!? Od protialergijskih zdravil ti srce zastane, če prevex̌ vzameš. Ženšče tupo ko noč. Matr si me razkurla in zdaj ne morem molit!
Ne pretiravat, no. Mene je picil na hrbtu ob desni rami. Seveda je bolelo, a ne za umret. Nasa mama je bila ravno na obisku in je stala zraven mene. Letela je v kuhinjo in prisla nazaj s cebulo in mi jo dala na mesto pika. Vsa besna sem ji rekla, kaj se gre s temi babjimi vrazami, ko se je dejansko bolecina zelo hitro zmanjsala. Od takrat verjamem v cebulo. Kasneje smo odkrili, da imajo gnezdo kaksna dva metra stran, na notranji strani vrtne lope nad vrati. Zahtevalo je nekaj priprav, a na koncu smo se znebili srsenov, gnezdo sem pa obdrzala za spomin.
zaninka, 07.08.2007 ob 14:32
Jaz se jih ful bojim, sršenov namreč, kar groza me je, da bi me to pičilo:)
Ima kdo izkušnjo s pikom sršena? To je vrsta ose, če prav vem, torej ne pusti žela?
In pa najbrž fuuuul boli, kaj?:)
Forum je zaprt za komentiranje.