Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Je kdo od vas jedel papajo?

Je kdo od vas jedel papajo?

Zelena papaja bi naj bila dobra za črevesno floro, prebavo beljakovin in črevesnih parazitov.
Jo je kdo jedel? Uspešno? Ali pa ste imeli prebavne težave..?
Na guglu sami hvalospevi, pa me zanimajo vaše praktične izkušnje, če ste jo slučajno uživali…

Zelene se nisem jedla, jem pa po navadi tisto ta oranzno, nisem pa ne vem kako navdusena nad njenim okusom. Rada pa jo kombiniram z ananasom.

Jedel sem samo zrelo. Iz zelene Tajci delajo solato, dobiš pa jo v tajski trgovini na Dunajski v Ljubljani.

Papaja, ki jo prodajajo pri nas, je za en drek. Dobesedno. Ko imaš enkrat možnost probat kakšen je ta sadež v resnici, pa… mmmmmm… Za prste obliznit!

se strinjam, direkt iz drevesa, polno zrel, odlično, sicer pa škoda denarja …

za zelenega pa ne vem … jaz za zdravo črevesje pijem domač kefir 🙂

__________________________________________________ °°° Stay Hungry, Stay Foolish °°° [url]https://www.youtube.com/watch?v=JJ9IX4zgyLs [/url] ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯

Jedel velikokrat oranžno, manjkrat, a tudi, zeleno, se pa pridružujem kopilotki, da najbolj paše v kombinaciji z drugim sadjem (oranžna) ali v solati (zelena).

Tajci znajo naredit zelo dobro solato iz zelene papaye (som tam po tajsko). Ponavadi je precej pekoča, ampak se človek navadi. Je krasna, osvežilna jed, samostojna ali kot dodatek k drugim jedem.

[img]https://i1.wp.com/www.brasswok.com/wp-content/uploads/2015/12/papaya-Salad-Somtam-Thai-Food-Recipe-e1450854067408.jpg?zoom=1&resize=&ssl=1[/img]

Jaz sem jo prejšni teden prvič jedela na Hawajih. Bila je oranžno rumena. Moram reči ODLIČNA!!

Banane isto. Na Tajskem jih, kar potrgaš, takšne male, sladke kot bonbon. Pri nas skoraj brez okusa in težke kot sod.

Po tajsko som tam, salata iz zelene papaje, je ena najbolj popularnij jedi na Tajski.

Jaz sem jo pred leti kupovala v Leclercu. Oranžno, sladko. 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close