Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Je kdo kupil avto na Diners kartico?

Je kdo kupil avto na Diners kartico?

Zanimajo me izkušnje vseh, ki ste kupili avto na DINERS kartico. Kako je to potekalo?

nisem vedela, da je to tudi mogoče,
žal, ti ne morem pomagat, mi smo z dinersom plačali le počitnice, tako da…

na diners kartico sem kupil pohištvo v vrednosti 1000. Plačujem 10.obrokov po100 eu. Obračunajo mi 1. eu na mesec za manipulativne stroške eu. to ponudbo je ponujala znana prodajalna z pohištvom. Ne spomnem se točno kaj sem rabil od dokumentov -mogoče osebno davčno in kartico diners. Pet minut in je bilo vse urejeno.
Menim v kolikor ima prodajalec avtomobilov tako ponudbo in sklenjen dogovor z diners, mislim, da ne bi smelo bit problemov.

Odvisno od trgovca pa seveda od cene, načeloma bi se rabljen avto lahko kupil s kartico, ampak mora biti kar niska cena , recimo za 1000e.
Novega kolikor vem ni možno, razlog je vsaj tako so rekli, provizija !!

Odvisno od trgovca pa seveda od cene, načeloma bi se rabljen avto lahko kupil s kartico, ampak mora biti kar niska cena , recimo za 1000e.
Novega kolikor vem ni možno, razlog je vsaj tako so rekli, provizija !![/quote]
Pa še, za Diners ne vem, tole zgoraj je, za Master in Maestro !!

No, moja izkušnja je takšna. Odobrili so mi nakup novega avtomobila z diners v enkratnem znesku. Potem pa avtohiša ni bila sposobna izvesti takšnega plačila.

Tako da, prej se dogovorite tako v avtohiši kot na dinersu. Diners načeloma odobri vsak tak nakup, če si stalna stranka in imaš ok prilive. Avtohiša pa je lahko problem. Odvisno je tudi, o kakšnem znesku govorimo. Mi vsak znesek, ki je več kot 2 tisoč € napovemo dinersu, da ni težave pri plačilu. Do zdaj (razen avta) ni bilo nikoli nič narobe. Pa večkrat letno plačujemo večje zneske (tudi v enkratnem znesku). Še posebej počitnice, avtomobilska zavarovanja, kakšna tehnična stvar vsake toliko, itd.

Vprašajte na obeh mestih, šele potem se odločite. Da ne bo zadrege. 🙂

Avto bi vzela na eno leto, bil bil nov, obrok 1400 evrov. Odobren limit imam veliko večji od tega.
Potem se moram najprej pri avtohiši dogovoriti. Hvala!

Avto bi kupili na eno leto. Kdo pozna kakšno avtihišo, kjer imajo Diners?

Diners imajo povsod, niso pa neumni, da bodo plačevali 8{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} provizije zaradi takih muh – nakup avta na diners… kva si zmišljujete vse, ne morem verjet.
Zrihtite si kredit al pa lizing ne pa take bedarije.

Hja, pri takšnih stvareh ni vse samo v limitu, ki ga imaš. Pokliči najprej avtohišo in potem še diners. Pa veliko sreče pri iskanju avtohiše!

Moje izkušnje so, da diners za servise in dodatno opremo – noben problem!
Za nakup avtomobila pa – ni šans! 🙂

Res je, provizija je velik problem. Bi pa bila to včasih fajn rešitev, ja.

Imaš črno kartico?

Ne, nimam črne, samo visok limit na klasični kartici.

60.000 € imaš limita na navadni kartici? Ne verjamem. Če pa kupuješ avto za 1.500 €, tega pa lahko plačaš z Diners kartico, ampak samo, če ima prodajalec to možnost, sicer pa ne.

Pri dinersu imaš dva limita. Eden je dnevni limit – koliko lahko brez težav zapraviš na dan, brez da napoveš nakup pri dinersu.
Drugo pa je mesečni limit – torej koliko zapraviš brez težav vsak mesec.

In prav pri tem dnevnem limitu se zatakne. Odobriti ti morajo avtorizacijo takega nakupa. Diners niti ni tak problem, problem je prodajno mesto (zaradi provizije).

Je pa pri dinersu en kup zaščite. Tudi če želiš npr. večkrat zapored plačati pri istem prodajnem mestu, lahko zahtevajo avtorizacijo. 🙂

Ok, še enkrat:

1.500 evrov bi plačala na mesec. Plačevala bi eno leto. To je 18.000 evrov za nov avto.

Jao no, dajte nehagt s temi Diners forami, kaj pa je narobe z navadnim kreditom?

Zakaj pa ne DINERS KARTICA je cenejša kot kredit ali liesing

http://avto-bencic.si/aktualno/2/nakup_na_obroke/ da se vse sedaj celo na 36 obrokov diners je zakon in ceneje kot bilo kir kredit 3600e in 36 mesecev je obrok 101e je pa  nekajprovizije odvisno od  vrednosti vozila jz sem plaču 54e…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close