Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika je katera uporabljala zelin za pripravo marmelade?

je katera uporabljala zelin za pripravo marmelade?

Zivjo punce,
je katera pripravljala marmelado tocno po navodilu ki je na zelinu od podravke(vreckica roze barve)?Kako vam je uspelo zelim namrec narediti marmelado za zimo pa nevem ce mi bo tako uspelo?Katero sadje lahko vse uporabljam?

Hvala za prijaznost!!!

LEP DAN

Pred parimi dnevi je ena napisala uporaba želina. Pobrskaj malo nazaj. Kot se spomnim, so ji marmelade odlično uspele.

Lp, Ela S

Jaz sm ga uporabila za pomarančno marmelado, pa mi ni bila čisto nič všeč.
Bila je zelo trda, nekako “umetna”tako, da z želinom ne bom več delala oziroma,mogoče s 1/2 količino.

lep dan

Ja, v nobenem primeru ne uporabljaj cele predpisane koli;ine ampak samo polovico.

Prejšnja leta sem delala vse marmelade z želinom in so lepo uspele, pa tudi obstojne so bile. Običajno sem dala nekoliko večjo količino sadja kot je v receptu, sladkorja pa pol manj (odvisno je tudi od tega, katero sadje uporabiš – bolj sladko ali bolj kislo). Zadnji dve leti delam marmelado s pektinom in mi je bolj všeč. Mogoče je samo naključje, ampak sedaj ima marmelada lepšo barvo – bolj naravno.

Jaz delam marmelado z Želinom enako kot m71. S pektinom pa še nisem poskusla, mogoče pa bom letos.

lp, Maja

Jaz sem delala hruškovo marmelado u želinom ,je bila zelo dobra ne preveč strjena in se je lepo mazala.
lp geri

Torej pravite da dam samo polovico vrecke zelina ali sladkorja?Kako naj se ravnam po merah?Kje se pa da nabvait pektin in kako se z njim dela mi lahko zaupas recept?Lahko delam tudi jagodno marmelado?
Hvala za nasvete

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close