Je katera ujela današnji recept za muffine na POP TV
Helana čer ;-)).
Če za muffine uporabljam zmrznjeno sadje ga nikoli ne odtajam, pa se mi zdi tako vseeno ok. So se tvoje maline (odtajane) dobro obnesle? Se niso potopile ali preveč razpacale?
Mafinov še nikoli nisem pekla na 200 stopinj, maximalno 190, ampak ponavadi pa kar na 180. Tudi 25 minut se mi zdi da je čisto dovolj (raje preveč). Razen pri tistih polnozrnatih z jabolki,tam je treba malo več moči in časa. Mogoče je odvisno tudi od pečice…. To preračunavanje iz fahrenhaita v celzij me pa res zanima – če se ne motim ni tako enostavno, da samo daš na pol…. ali pač.
Sonce, hoj,
na receptu piše, da se peče na 200 stopinj, zato sem pekla na toliko, drugače vedno pečem na 180. Mislim, da je na receptu napisano v celzijah ali pa sem to pobrala, ko sem gledala oddajo. Se mi je že takrat zdelo malo preveč, ampak ponavadi kar verjamem takim kuharskih mojstrom 🙂 Mogoče je bil pa prevod oddaje slab, da so kar poenostavili pretvorbo iz Farenheita v Celzija, nisem pomislila na to.
Ja, maline so se mi pa kar razpacale, tako da so muffini rose :-). Bala sem se dati zmrznjene, da ne bi potem med peko izpustile prevec vode in bi bilo testo okoli njih na pol surovo. Bom pa drugič poskusila tako, če praviš, da gre.
Forum je zaprt za komentiranje.