Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Je katera ujela današnji recept za muffine na POP TV

Je katera ujela današnji recept za muffine na POP TV

Pozdravljene,
hčera sredi risanke ni “dovolila” preklopit na Ainsleya na POP TV in sem ujela le pogled na njami dobre pečene muffine z malinami, belo čokolado..?
Si je katera mogoče zapisala recept in bi ga bila pripravljena tule napisati?
Hvala za pomoč že vnaprej in lep pozdrav,

Evo, tole sem našla z Google-om… sicer POP TV-ja ne vidim, ampak bi znalo tole biti pravo… kaj praviš?

Vladka

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

hvala, sem se tudi sama spomnila na dobri stari Google, ko na Popovi strani ni bilo nič in našla recept.
Jutri pa samo še kupit, kar mi manjka, in preizkusit. Pozimi prav pašejo tile muffini.
Hvala za pomoč

Ja, to so ti muffini. Samo, da je prihranil nekaj čokolade in malin, ki jih je potresel po muffinih v modelčkih in dal v pečico.

Lp, Maja

Petya,

javi, če bodo dobri. Mene tudi mikajo, da bi jih naredila.

Helena

Še to, mene je motilo, ker peče muffine na 200 stopinj. A ni po navadi na 180?
In pa, ali boš uporabila zamrznjene maline?

Helena

No, danes sem jih naredila in so pri nas bili dobri, le pekla sem jih malo predolgo. Po moje je dovolj 20, max 25 minut, ne pa 30, kot piše v receptu. Uporabila pa sem kar zamrznjene maline (prej sem jih odmrznila).

Helena

Helana čer ;-)).

Če za muffine uporabljam zmrznjeno sadje ga nikoli ne odtajam, pa se mi zdi tako vseeno ok. So se tvoje maline (odtajane) dobro obnesle? Se niso potopile ali preveč razpacale?

Mafinov še nikoli nisem pekla na 200 stopinj, maximalno 190, ampak ponavadi pa kar na 180. Tudi 25 minut se mi zdi da je čisto dovolj (raje preveč). Razen pri tistih polnozrnatih z jabolki,tam je treba malo več moči in časa. Mogoče je odvisno tudi od pečice…. To preračunavanje iz fahrenhaita v celzij me pa res zanima – če se ne motim ni tako enostavno, da samo daš na pol…. ali pač.

Sonce, hoj,

na receptu piše, da se peče na 200 stopinj, zato sem pekla na toliko, drugače vedno pečem na 180. Mislim, da je na receptu napisano v celzijah ali pa sem to pobrala, ko sem gledala oddajo. Se mi je že takrat zdelo malo preveč, ampak ponavadi kar verjamem takim kuharskih mojstrom 🙂 Mogoče je bil pa prevod oddaje slab, da so kar poenostavili pretvorbo iz Farenheita v Celzija, nisem pomislila na to.

Ja, maline so se mi pa kar razpacale, tako da so muffini rose :-). Bala sem se dati zmrznjene, da ne bi potem med peko izpustile prevec vode in bi bilo testo okoli njih na pol surovo. Bom pa drugič poskusila tako, če praviš, da gre.

Helena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close