Najdi forum

Splash › Forum › Starševski čvek › Je edini izhod smrt?

Je edini izhod smrt?

Ne vem, kako naj začnem, mogoče tako,da me je izjemno sram in da vem, kaj je odgovor na mojo dilemo, a se počutim popolnoma nemočno.

Poročila sem se in preselila v tujino, in ne ne v eno izmed teh “nevarnih držav za naivne ženske” ali pa na “jugu” sem v zahodnem svetu izven evrope. Z možem sva imela dober odnos in v redu zakon in nato se je zgodil covid. Mož je izgubil delo 2 leti nazaj in zašel v finančne težave… Nekako se je odločil, da bom jaz njegova rešilna bilka, saj moje delo poteka lahko tudi od doma.

To bi bilo vse ok, pač v razmerju ni vedno 50-50, če se ne bi on začel do mene obnašati nasilno, vsak mesec, ko je zmanjkalo moje plače… Torej vsakmesec vzame moj celotni prihodek, sama nimam več dostopa do svojih računov. Prisilil me je v najem kredita katerega bom odplačala jaz, v kolikor se ne strinjam, do mene postane fizično nasilen in me zmerja z vsem mogočim. toprej v vseh teh letih nisem doživela nikoli.

Pobral je vse moje dokumente, tako, da se počutim popolnoma nemočno. Iz stanovanja lahko grem 1x na mesec, včasih po več dni nimam hrane. Tole lahko pišem, ker ima dokaj dober dan in trenutno ne nadzira mojega računalnika.

Večkrat mi je grozil z umorom ali samomorom, v kar sedaj ne dvomim, da je dejansko sposoben. Prijateljev tukaj nimam več, saj so se vsi razselili zaradi covida.

Dejansko ne vem, kaj naj naredim, človeka s katerim sem bila 15 let v vezi in 4 leta poročena ni več, v dveh letih je postal dobesedno pošast in počutim se popolnoma nemočno in sram me je, da sem zapadla v ta vzorec, ne upam se zaupati domačim, da sem jaz “tista ženska”. Vsak dan si želim, da bi uresničil svoje grožnje in končal vse skupaj pa naj bo to s tem, da se res obesi ali pa s tem, da konča moje življenje.

Ampak glavna težava je, da se ne moram sprijazniti s tem, da sem očitno zapravila svoje življenje z nekom v katerega sem verjela. Verjela sem v srečno prihodnost, verjela sem v to da je potrebno včasih prebroditi tudi kakšno težko obdobje, a sedaj sem zabredla, tako globoko, da me je sram komurkoli priznati, kako živim.

Je res edini izhod iz te situacije smrt?

A je ta ZAHODNI svet izven Evrope tako majhen, da bi izdala svojo indetiteto, če bi povedala kje si?

Si slučajno v Ameriki (ali kakšnem drugem angleško govorečem območju)? Ta država je ekstremno šovinistična do žensk, vendar na prefinjen in prikrit način, da to ni vidno na prvi pogled. Obenem je polna politične korektnosti in danes se iz liberalne strani bije srdit boj za vse izmišljene manjšine itd. A obenem so patriarhalni vzorci, ki so neugodni do ženskega spola vsidrani globoko v ljudeh, saj se prenašajo skozi generacije.

Torej ljudje se lahko zaradi novodobnih družbenih pritiskov o enakopravnosti obnašajo normalno in delujejo normalni TAKO KOT JE DELOVAL TVOJ MOŽ a v izjemni situaciji pokažejo svojo pravo naravo in to kar v resnici so.

Moja babica je naprimer pobegnila iz Amerike in pobegnila sem v Jugoslavijo.

A si vedela, da še v 70ih letih je še v polovici zveznih držav veljalo, da ženska nima pravico, do denarja, ki ga sama zasluži v šlužbi❗❗❗Če je ženska hotela dvigniti denar je rabila podpis od moža (neporočena od očeta). Takrat so možje z ženami počeli tako kot tvoj mož s teboj. Če si iz ZDA to pomeni, da se je to dogajalo v času njegovih staršev in se je teh vzorcev naučil že kot otrok. In ne glej v preteklost njegove družine. Ker če njegova družina ni bila taka, je pa okolica lahko bila razlog.

Zato te vprašam izkod si. Če nisi iz nekega samostojnega otočka ampak iz multimiljonske države kot je ZDA nam to povej kot informacijo. Nerabiš povedati ne zvezne države in ne mesta, samo to povej za lažjo predstavo.

Ni edini izhod. Ce lahko pises tukaj na splet, lahko tudi kontaktiras kaksno institucijo tam in poves za svoje tezave. Poklices policijo. Kogarkoli. Najdi si pomoc.

Ce je nasilen, najbrz slisijo sosedje. Ce res nista nekje v totalni osami.

Moc nad tabo bo imel, dokler se ga bos bala. Ce ti uspe to preseci (kar zna biti tezko po vsem tem casu psihicnega maltretiranja in fizicnih napadov), bo tudi on izgubil moc.
Ne vem, kdo hodi v trgovino po hrano ipd. Kako ti ne pusti ven – je tudi on cele dneve doma? Kako se mu ne upas postaviti po robu – saj pa imas doma kak noz, s katerim se ubranis recimo?

Namesto cveka tukaj zdaj kontaktiraj kaksno institucijo, ki ti lahko pomaga. Snemaj ga, ce je mozno, ko ponori. Ali spakiraj in odidi ponoci, ko spi. Ne vem, nimam izkusenj s taksnimi norci, ampak dve leti je dolga in ne vem, kako nisi ze prej kaj naredila.

Že spet?

Nima te biti kaj sram, ga pač nisi tako dobro poznala, kot si mislila. Ko greš naslednjič ven, se oglasi na policiji. Ne odlašaj.

Ce je tako hudo, pisi na policijo, ne pa na forum.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close