Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice je dovolj 1 ura in 20 min za prestop na drugao letalo na letališču v Munchnu

je dovolj 1 ura in 20 min za prestop na drugao letalo na letališču v Munchnu

Ful me daje “rajzefiber” in obhaja dvom, da bo vse ok, ker je ful malo časa za prestopit…
Potolažite me prosim… – da Adrija ne zamuja in da bomo pravočasno šli dalje, vključno s pritljago…

več kot preveč časa

Munchen ima samo dva terminala, časovno sta oddaljena max petnajst minut – če že imaš smolo in imaš pristanek na enem, odhod pa na drugem.

prtljaga ima pa tudi prednost.

edino adria me malo skrbi. ampak pri connecting flights prevozniki čakajo, da je tudi prtljaga na letalu.

Dovolj časa je.
Lahko se edino zgodi, da ostanes brez prtljage, ker jo v tako kratkem času ne uspejo prestaviti iz enega letala v drugega.

A je medcelinski let ali znotraj evrope ? Je Adriin let jutranji ali popoldanski ?

Če imaš vezan let, bi te moral drugi avion čakat.

Brez skrbi, letatišče je majhno, pa tudi čakali te bodo.

Ni panike… sej točno vedo kje se v tranzitu kdo nahaja… časa je več kot dovolj…

Če letiš znotraj evrope (Schengen) je to več kot preveč časa, še ne boš se imela kam dat 🙂

Če letiš ven iz Schengena moraš čez passport kontrolo in security check kar lahko vzame nekaj časa. Jaz imam z Munchnom še najboljše izkušnje od vseh ostalih letališč. Ni glih kakšne gužve kot npr. v Frankfurtu.
tako da res ni treba skrbet.

Adria praviloma nima zamud, če bo pa slabo vreme bodo pa sigurno tudi leti iz Munchna prestavljeni. Če zamudiš naslednje letalo zarad zamude adrie so te dolžni spraviti na tvoj cilj s kakšnim drugim letalom. Če imaš eno rezervacijo. Če pa ne… pol te pa ne bodo čakali

mi smo se poleti vračali iz ZDA v Muenchen, nato pa smo imeli čez 50 minut let naprej proti Ljubljani. Moram reči, da je šlo za las. Pa so nas morali čakati. Smo imeli nekaj minut zamude, pa potem so nas narobe napotili, pa točno to se je zgodilo, da smo na enem terminalu pristali iz drugega pa leteli, pa trije majhni otroci…. Če bo šlo vse kot po maslu je časa več kot dovolj, pri nas pa je pol ure trajalo samo, da se je cel avion spraznil in smo prišli do našega vozička za najmlajšega otroka. Kot zanalašč so ga takrat založili.

do sedaj se je redkokdaj zgodilo, da bi adria prišla točno. je pa res, da imam izkušnje z enim samim letališčem, ki je ogromno in na katerem adria praviloma zamuja od pol ure do ure in pol.

drugače je uradno minimalno dovoljen čas za transfer potnikov in prtljage med dvema letoma podan na 45 minut. na manj ti tudi ne bi prodali zaporedne letalske vozovnice. če bo vse v redu, je časa dovolj. če bi prišlo do kakšne zamude pri odhodu letala, bi pilot pač malo “pritisnil na plin” v tukaj pokompenziral nekaj minut. dejstvo je, da so potovalni časi izračunani na potovalno (ekonomično) hitrost letal, v skrajnem primeru se z višjo hitrostjo lahko ta čas malo skrajša. vendar na letu, ki traja dobrih 50 minut (brnik – munchen) ne more kaj veliko profitirati s tem.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close