je bolje, da se vrata odpirajo v prostor ali na hodnik?
ja, nadstrešek bi bil. mah, tako, malo bi bilo prosttorske stiske, sploh v kopalnicah, če se bi vrata odpirala v prostor. potem za vrati pač ne more načeloma biti nič. drsna vrata pa v tem primeru žal niso možna. pa tudi, ali bi vam izgledalo čudno, če bi bila vrata v kopalnice drsna, vsa ostala pa navadna?
Pri vhodnih vratih na ven je nujno obvestiti obiskovalce, kaj jih lahko doleti. Naravno je, da se vrata odpirajo v prostor in ne iz njega. Izjema so majhne kopalnice, če bi se pa vsi prostori odpirali navzven, bi bilo pa za ljudi na hodniku zelo nevarno.
Če so vrata iz istega materiala, ne vem, zakaj bi bilo čudno, če so drsna.
hm, to je res, da bi znalo biti nevarno za ljudi na hodniku…hm…
ampak a za vlomilce nebi bilo logično ravno obratno? a ni težje vhodnih vrat vleči ven(ker se odpirajo ven) kot pa niti noter (ker se bi odpirala noter).
drsna so težko izvedljiva, ker bi šlo za brunarco. ravno zato je to “problem”. ker bi šlo za manjšo brunarco, kopalnice sicer nebi bile tako majhne, jih bi pa odpiranje v prostor zelo zmanjšalo.
Moje prejšnje stanovanje je bilo v enem 20 let starem bloku, z majhno kopalnico. Vrata kopalnice so se odpirala v predsobo, ker drugače niti ni bilo izvedljivo. In tako je bilo narejeno po celem bloku.
Če ti je to boljša varianta, naj se pač odpirajo iz kopalnice, ne v kopalnico. Samo prej dobro preveri, da ne bodo ob taki rešitvi problemi še večji. Da ne bo recimo tisti, ki bo šel ven iz kopalnice, z vrati treščil mimoidočega.
vhodna vrata se odpirajo navznoter verjetno zato, ker če odpreš vrata, ki se odpirajo navznoter za par centimetrov, vidiš vsaj 90° kot, kdo je zunaj, če pa odpreš vrata, ki se odpirajo navzven za par centimetrov, pa vidiš cca 10° kot – ne vidiš, kdo je pred vrati.
na tak način funkcionira tista verižica prek vrat. če pa se ti vrata odpirajo navzven, je ne morešš uporabljat.
topi kot – ostri kot pač.
kaj pa vhodna vrata? ven ali v predsobo
Re: je bolje, da se vrata odpirajo v prostor ali na hodnik?
26.01.10 15:19
ampak a za vlomilce nebi bilo logično ravno obratno? a ni težje vhodnih vrat vleči ven(ker se odpirajo ven) kot pa niti noter (ker se bi odpirala noter).
VLOMILEC nastavi nogo med vrata, ki se odpirajo ven in ti ne moreš več zaloputnit vrat.
to lahko isto, mogoče še celo prej stori z vrati, ki se odpirajo noter…
hm, je pa res, da z vrati, ki se odpirajo navzven ti ne vidiš kdo je pred vrati…to je vsekakor komentar z veliko “teže” pri odločanju. hm…
hvala.
še kak komentar?
+/-?
povejte…[/quote]
Če se vhodna vrata odpirajo navznoter, je v primeru vlomilca lažje zadržati tako, da se nasloniš na njih, kot če bi morala vleči kljuko proti sebi. V prvem primeru lahko nastaviš nogo pred vrata in bo vlomilec imel precej problemov, da bi vdrl noter (s copati je to težje izvedljivo).
Dobro je povedala nadine. Zaradi pregleda nad zunanjim prostorom.
Dobro so povedali tudi tisti, ki so omenili “promet” na hodniku. Če bi se vsa vrata odpirala na hodnik, mogoče niti ne bi mogla biti hkrati odprta, ker bi se zaletavala med sabo. Kako bi se v takem primeru dogovorili sosedje v bloku, mi ni jasno.
In tisti, ki so omenjali vremenske razmere. Vrata / okna z odpiranjem navzven so bolj izpostavljena in prej dotrajajo.
Tam, kjer ni prostora za navadna vrata in če ni mogoče namestiti drsnih, pride prav tudi harmonika. Res da ne tesni tako dobro kot 5-cm hrastova vrata, ampak za zapiranje notranjih prostorov za silo zadošča.
hm, je pa res, da z vrati, ki se odpirajo navzven ti ne vidiš kdo je pred vrati…to je vsekakor komentar z veliko “teže” pri odločanju. hm…
hvala.
še kak komentar?
+/-?
povejte…[/quote]
Če se vhodna vrata odpirajo navznoter, je v primeru vlomilca lažje zadržati tako, da se nasloniš na njih, kot če bi morala vleči kljuko proti sebi. V prvem primeru lahko nastaviš nogo pred vrata in bo vlomilec imel precej problemov, da bi vdrl noter (s copati je to težje izvedljivo).[/quote]
hm, to je smiselno….
me veseli, dale ste mi kar nekaj pogledov.
Mi smo v tistih prostorih, kjer nam je hodilo narobe odpiranje navznoter, vrata obrnili in se odpirajo v hodnik (kopalnica, kuhinja). Se navadiš (in ja, odpiraš malo bolj počasi, da koga ne butneš :-)). So pa oboja vrata takšne “vrste”, da jih itak zapiramo (kuhinja ima 2 vhoda). Če bi morala bit odprta, bi bile težave.
Tudi mi smo manjših prostorih (eni kopalnici in shrambi) vrata obrnili, da se odpirajo navzven – tako smo v kopalnici lahko lepše namestili opremo, shramba pa je tudi bolj funkcionalna. Pa nas odpiranje vrat pri uporabi sploh ne moti, nasprotno, boljše se mi zdi – sploh pri shrambi (ker bi bil sicer prostor za vrati neizkoriščen).
hvala.
še kak komentar?
+/-?
povejte…[/quote]
Če se vhodna vrata odpirajo navznoter, je v primeru vlomilca lažje zadržati tako, da se nasloniš na njih, kot če bi morala vleči kljuko proti sebi. V prvem primeru lahko nastaviš nogo pred vrata in bo vlomilec imel precej problemov, da bi vdrl noter (s copati je to težje izvedljivo).
[/quote]
Ne glede na to, kam se vrata odpirajo, je dobra ideja imeti pri roki tapetniško kladivo in z njim po potrebi udariti vlomilca po nožnih prstih oziroma po nartu (če pač ogroža)…100{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} bo odmaknil nogo
hvala.
še kak komentar?
+/-?
povejte…[/quote]
Če se vhodna vrata odpirajo navznoter, je v primeru vlomilca lažje zadržati tako, da se nasloniš na njih, kot če bi morala vleči kljuko proti sebi. V prvem primeru lahko nastaviš nogo pred vrata in bo vlomilec imel precej problemov, da bi vdrl noter (s copati je to težje izvedljivo).[/quote]
hm, to je smiselno….
me veseli, dale ste mi kar nekaj pogledov.
[/quote]
Če se odpirajo navznoter, se ti lahko vlomilec z vso težo zaleti v vrata, pa bo šla in ketna, pa še nos.
Forum je zaprt za komentiranje.